Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Är du redo för ett äventyr på fyra hjul?🚘

Låt oss presentera några fantastiska, men ofta bortglömda, road trip-destinationer!

Grip tag i ratten, fäll ner solglasögonen och låt vägen föra dig till ditt nästa äventyr. En road trip är så mycket mer än bara en bilresa – det är också en känsla av frihet och självständighet. Det är något alldeles magiskt med att ha nycklarna till sin egen resa i handen, få uppleva nya platser i sitt eget tempo och låta landskapet utanför fönstret forma sin resa.

Det är nästan omöjligt att prata om road trips utan att nämna giganterna inom resformen, såsom USA, Kanada och Australien. Men det finns också en hel hög med andra länder som även de bjuder på vägar som lockar med några alldeles enastående upplevelser!


Känn friheten på en road trip

Våra 6 bästa tips på unika destinationer till din nästa roadtrip 👇


Costa Rica🌴

Med bil genom tropikerna

Costa Rica är en riktig pärla bland road trip-destinationer och bjuder på en otrolig mångfald av naturlig skönhet och upptäckter. Kör på en spännande bilresa genom det tropiska paradiset, där frodiga regnskogar möter glittrande kustlinjer, och djurlivet är lika mångfaldigt som det är fascinerande.


På road trip i Costa Rica

Sydafrika🦒

Ett överflöd av upplevelser

Sydafrika är ett utmärkt val för en oförglömlig road trip. Landet bjuder på en spännande blandning av kultur, historia, landskap och upplevelser! Kör längs den majestätiska kusten vid Garden Tour och upplev det fantastiska djurlivet, de frodiga vinodlingarna, de små landsbyarna och de välkomnande sydafrikanerna.


På road trip i Sydafrika

Japan⛩

Pulserande storstadsliv och antika tempel

Japan rymmer en enorm rikedom av kulturella och natursköna pärlor. Under en road trip kan du utforska landet i ditt eget tempo och uppleva allt från vackra naturområden och pulserande storstäder till traditionell landsbygd, gastronomiska läckerheter och dolda pärlor långt bort från turistmängderna, samtidigt som du får en unik upplevelse genom tid och traditioner.


På road trip i Japan

Södra Balkan🏰

Vägar fyllda av historia och natur

Älskar du storslagen natur så är Kroatien, Bosnien-Herzegovina och Montenegro helt klart något för dig! De mäktiga bergslandskapen utgör scenen för en vacker road trip där du utforskar historiska städer, fästningar och gamla kloster över landgränserna som vittnar om Balkans spännande historia.


På road trip genom Balkan

Island🌋

En resa genom naturens krafter

När du kör genom Island blir du vittne till dramatiska landskap som har formats av vulkaner och glaciärer och som berättar en historia om kontinuerlig förändring och storslagen styrka. Från brusande vattenfall till bubblande, varma källor och svarta sandstränder bjuder Island på en palett av kontraster och rå skönhet.


På road trip på Island

Malaysia

En explosion av färger, smaker och kulturer

I Malaysia väntar spännande äventyr längs varenda sträcka. Från de ikoniska skyskraporna i Kuala Lumpur till betagande landskap möter du både mångfald och överraskningar. Kör till frodiga regnskogar, besök gamla tempel, njut av kulinariska upplevelser i fiskebyar och ta in alla intryck som svischar förbi bilfönstret.


På road trip i Malaysia

Våra bästa tips inför ditt äventyr på fyra hjul! 📝

Låt oss ge dig några goda råd på vägen

🛞Köp en bra vägkarta utöver din GPS
Utöver att det är praktiskt så är det också en fantastisk souvenir att ha, om du ritar in din rutt på en fysisk karta och kanske även skriver några små kommentarer om de platser du besöker.

🛞Ge utrymme för flexibilitet
Även om planering är en bra idé så kom ihåg att ge utrymme för det oväntade. Det är ofta det oplanerade, eller tips från lokalbefolkningen eller andra resenärer, som skapar de bästa upplevelserna.

🛞Packa i mjuka väskor
Mjuka väskor är betydligt mer flexibla och lättpackade än stora resväskor, och gör det lättare för dig att utnyttja bilens utrymme maximalt.

🛞Handla på dig i storstäderna
Se till att handla gott om proviant när du befinner dig i större städer. Det är inte bara billigare, men sparar också massa tid som du kan använda ute i naturen istället för att leta efter matställen.


Gör dig redo för ditt äventyr på vägarna!

Har vi väckt ditt intresse för road trips?

Vi har inte mindre än 97 olika road trip-förslag på vår hemsida - där allt från Grekland och Mauritius till Madeira och Namibia finns representerat.
Spana in hela vår lista över road trips till jordens alla hörn, och boka sen in ett gratis möte med någon av våra reserådgivare för att få personliga tips och råd på vart just din road trip ska gå!


Se alla 97 förslag här