Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

De 23 bästa platserna att resa till under 2023 🤩

Se listan över de 23 destinationer som står högst upp på resenärers topplista i år! 🏅

Reseåret 2023 flyger fram, men det finns fortfarande tid att förverkliga drömmen om en äventyrsresa i år. Med utgångspunkt i listorna över resmål som toppar listorna 2023, från bland annat CNN Travel, Forbes och Lonely Planet, så har vi satt ihop de 23 mest populära och spännande resmålen för i år.

Läs vidare och se några av våra favoriter i listan, som vi själva drömmer om att besöka i år. Eller klicka på länken för att se hela listan 👇🏼


Se alla 23 platser här

Alaska - Nordamerika ❄️

En höjdpunkt på äventyrarnas världskarta

Reser du genom Nordamerika kan du inte komma mycket längre bort från civilisationen än i Alaska. Längst upp på den enorma kontinenten är Alaska praktiskt taget en egen planet. Med massiva glaciärer, berg som tornar upp sig i fjärran, vackra fjordar och ett unikt djurliv är delstaten en äventyrlig höjdpunkt som verkligen förtjänar ett besök under 2023!


Utforska Alaskas vilda natur

Seychellerna 🏝

Paradisöar i samma klass som Maldiverna

Seychellernas kritvita paradisstränder och azurblåa hav har en paradisfaktor som spelar i den absolut högsta ligan. Här kan du njuta av de vackra omgivningarna och solens varma strålar eller utforska lokala upplevelser. Spendera dagarna med att smaka rom på det erkända Takamaka-destilleriet, besöka en lokal vaniljodling eller åka på dagsutflykt till Victoria Botanical Garden där du kan mata de imponerande jättesköldpaddorna för hand.


Seychellerna väntar på dig

Rotorua - Nya Zeeland 🧗🏽‍♀️

Äventyrshuvudstaden på Nordön

Står ditt 2023 i äventyrets tecken? Åk då till Rotorua där du kan utmana dig själv med äventyrliga upplevelser som forsränning, bungeejump och en hisnande färd i en Schweep Racer.
Den dramatiska naturen bjuder på allt från glaciärer till lerbad, och när du behöver en paus från det vilda kan du doppa tårna i de varma källorna och termiska baden.Upplev Nordön på Nya Zeeland

Yukon-territoriet - Kanada 🐻

Bortom allfartsvägarna när det är som bäst

Tycker du om att resa till okända områden? Då är Yukon-territoriet i nordvästra Kanada en klar rekommendation för ditt reseår 2023. Här hittar du en oupptäckt pärla där det vimlar av olika djur i det storslagna landskapet. Du kan bo på små, traditionella övernattningsställen där du möter de lokala, och med lite tur kan du få uppleva det betagande norrskenet.


Upptäck det okända Kanada

New Mexico - USA 🤠

Upplev magin i ’Drömmarnas land’

Du kommer i allra högsta grad in i en dröm när du besöker New Mexico i sydvästra USA. Här kan du uppleva en spännande kulturmix, där 23 infödda stammar är samlade på ett och samma ställe. Utforska konsten, musiken, omgivningarna och självklart – maten! New Mexico briljerar på samtliga punkter och garanterar dig ett oförglömligt, kulturellt äventyr.


Njut av sydstaternas magi i USA

Kuala Lumpur - Malaysia 🍜

En fest för sinnena

Färgsprakande marknader, historiska monument, frodiga parker, moderna shoppingcenter och ett livligt nattliv. Kuala Lumpur har det hela – plus ett av Asiens mest spännande och inspirerande kök. De väldoftande gatuköken skämmer bort alla dina sinnen med läckra smakbitar och lokala specialiteter som du kan njuta av vid en trevlig matbod samtidigt som du får en pratstund med kökets matmor.


Utforska Malaysias smaker

Safari i Afrika 🐘

Är 2023 ditt safari-år?

Hoppa i safarikläderna och res till den afrikanska savannen. Här får du uppleva elefanter, lejon, giraffer och flodhästar alldeles nära inpå, medan du i sakta mak rör dig genom de vackra naturreservaten i länder som Botswana, Kenya, Sydafrika och Tanzania. Se fram emot att sova under bar himmel, smaka den lokala maten och möt lokalbefolkningen som lever sida vid sida med savannens djur.


Få inspiration till din safariresa

Bogotá - Colombia ☕️

På upptäcktsfärd bland gatukonsten

Colombias färggranna huvudstad är ett spännande resmål som spås få ett riktigt genombrott under 2023. Under sightseeing i staden får du uppleva den imponerande gatukonsten som Bogotá är känd för. Och apropå färggrann, så är det lokala köket minst lika magiskt och färggrant som stadens fasader. Se dessutom fram emot att smaka colombianska delikatesser och världens bästa kaffe!


Färggranna äventyr i Colombia