Sök
Sök
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i sydstaterne
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i sydstaterne
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i USAs sydstater
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i USAs sydstater
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i USAs sydstater
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i USAs sydstater
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i USAs sydstater
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i USAs sydstater
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i USAs sydstater
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i USAs sydstater
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i USAs sydstater
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i USAs sydstater
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i USAs sydstater
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i USAs sydstater
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i USAs sydstater

Upptäck sydstaterna charm

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 22 295:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 20 dagar

Åk på roadtrip genom USA:s sydstater.. Upplev sydstaternas charm och känn historiens närvaro när du reser genom Georgia, Tennessee, Mississippi, Louisiana, Alabama, Florida och South Carolina.

Om du drömmer om att uppleva "the deep south" är detta en resa för dig. Resan kombinerar naturupplevelser i Smoky Mountains med sann sydstatscharm i städerna Charleston och Savannah. Dessutom väntar dig gott om historia i Natchez och Vicksburg, samt möjlighet att njuta av lite sol och bad vid Fort Walton Beach. Musiken är viktig här, och har rötter i blues, jazz och rock. Bästa platserna att uppleva musikkulturen är i Memphis, Nashville och New Orleans. En resa genom sydstaterna är en unik upplevelse och bjuder på en helt annan sida av USA.

På Winberg Travel är vi ett gäng resenördar som älskar att sätta ihop fantastiska resor. Detta reseförslag har utarbetats av våra mest begåvade USA-specialister, som har fått i uppdrag att sätta ihop en resa i sydstaterna. Vi tror att rutten och val av boende är en garanti för en unik resa, där du kommer att få uppleva både jazz, sydstatscharmen, vacker natur och massor av historia.

Reseförslaget kan förlängas om du vill ha mer tid på vissa platser eller lägga till stopp på vägen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Läs mer om USA här

Väder

Du kan resa när som helst på året.

Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i sydstaterne

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Atlanta
Avresa från Sverige till Atlanta med ankomst samma dag. Efter ankomsten till Atlantas flygplats hämtar du din bil och åker till ditt hotell. Resten av dagen står till ditt eget förfogande i Atlanta.

Dag 2: Atlanta till Smoky Mountains (335 km)
Från Atlanta åker du vidare mot Great Smoky Mountains nationalpark, som även är USA:s mest besökta nationalpark. Parken erbjuder storslagen natur, ett rikt djurliv och lång kulturhistoria, tack vare de nybyggare som tidigare bodde i området. Parken ligger delvis i North Carolina och delvis i Tennessee. Bergspasset Newfound Gap markerar statsgränsen, och härifrån kan du även njuta av den vackra utsikten över bergstopparna. En annan populär utsiktsplats är Clingmans Dome, som är parkens högsta punkt, (2 025 m).

Dag 3: På upptäcktsfärd i Smoky Mountains
Det är en bra idé att börja på besökscentret, där lokala park rangers kan ge råd och tips om vad du kan se i parken. De kan också berätta vad du ska göra om du stöter på en svartbjörn. Det finns uppskattningsvis 1 500 svartbjörnar i Smokey Montains, så det finns goda chanser att en av dem kommer att korsa din väg. Du hittar ett hav av vandringsleder som tar dig till historiska trädhyddor och kyrkor från pionjärerna samt vackra vattenfall och massor av utkiksplatser.

Dag 4: Smoky Mountains till Nashville (357 km)
Idag kan du sätta kurs mot countrymusikens hjärta, Nashville. På vägen kan du stanna vid Dollywood i Pigeon Forge – ett måste för alla Dolly Parton fans.

Dag 5: Countrymusik och Nashville
Du har hela dagen till att utforska Nashville, där allt står i musikens tecken. På Country Music Hall of Fame hyllas alla större countrymusiker och du får lära dig roliga och spännande fakta om musikstilens historia. Upptäck både kända och ännu okända stjärnor som uppträder på legendariska Grand Ole Opry. Besök också den historiska RCA Studio B, där Elvis och många andra kända musiker har spelat in sin musik.

Dag 6: Nashville till Memphis (341 km)
Börja dagen tidigt och bege dig till bluesens hemstad Memphis. Tillbringa eftermiddagen med ett besök på Memphis Rock ‘n’ Soul Museum, där du kan lära dig om musikgenrens glansdagar på 1970-talet. Besök även Sun Studios om du har tid. Här har stora namn som Elvis Presley, Johnny Cash och BB King spelat in många av sina hits. Avsluta dagen med en god middag på Beale Street till tonerna av blues, jazz, R&B, gospel och rock.

Dag 7: På upptäcktsfärd i Memphis och Graceland
I Memphis blir du ett med soul-, blues- och rockmusik. Du får inte missa att besöka kungen av rock'n'roll, Elvis Presleys, hem Graceland. Graceland gjordes om till ett museum efter hans död 1977. Förutom själva huset, kan du också se hans samling av bilar, privata flygplan och hans begravningsplats.
National Civil Rights Museum ger en spännande inblick i den amerikanska medborgarrättsrörelsen. Museet ligger i det tidigare Lorraine Motel, den plats där medborgarrättskämpen Martin Luther King sköts i 1968.

Dag 8: Memphis till Natchez (474 km)
Efter några fantastiska dagar i Memphis går resan söderut till Natchez via den lilla staden Vicksburg. Staden var av stor betydelse under det amerikanska inbördeskriget, då den kontrollerade makten över Mississippifloden. Här utkämpades otaliga strider. Du tar dig enkelt runt i den lilla staden till fots för att se de historiska byggnaderna och Biedenharn Coca-Cola Museum, där den första coca colan tappades upp. Om du vill veta mer om amerikanska inbördeskriget kan du besöka Vicksburg National Military Park och krigsfartyget USS Cairo.

Dag 9: På äventyr i och runt Natchez
Natchez tar dig tillbaka till 1800-talet, då bomulls-, tobaks- och sockerrörsindustrin blomstrade. Det innebar stora rikedomar för området i och omkring Natchez. Trots inbördeskriget finns över 100 av herrgårdarna fortfarande kvar.

Dag 10: Natchez till New Orleans (284 km)
Längs Mississippifloden kör du längre söderut till New Orleans, i delstaten Louisiana. På vägen åker du förbi fler träskområden, där du kan se alligatorer, ormar och många andra djur från en träskbåt eller i kajak. Innan du anländer till New Orleans kan du stanna till vid Oak Alley Plantation House, som är en av de vackraste och bäst bevarade plantagen i USA.

Dag 11: Jazz och New Orleans
New Orleans är den största staden i Louisiana och är känd för sin matkultur och sina många berömda restauranger. Världsberömda kockar som René Bajeux, Paul Prudhomme och Emeril Lagasse kommer härifrån och har idag sina restauranger i New Orleans. New Orleans är dessutom känd för sin rika kultur, och framförallt musiken. Cajunmusik, Mississippi deltablues och inte minst New Orleans jazz spelas överallt på stadens torg, gator, restauranger och uteserveringar. Överallt hör du på musik, framförallt på sommaren. Samtidigt är det också värt att nämna att shoppingmöjligheterna i New Orleans är bra, med platser som Canal Street och French Quarter.

Dag 12: New Orleans till Fort Walton Beach (394 km)
Det är svårt att lämna New Orleans, men lyckligtvis finns det massor av spännande upplevelser på din fortsatta resa. Turen går genom delstaterna Mississippi och Alabama till Fort Walton Beach i Florida. Längs vägen kan du stanna till i staden Mobile eller sydstaternas kasinostad, Biloxi. Fort Walton Beach ligger på sträckan som kallas "The Miracle Strip" på grund av dess vita sandstränder. Här kan du se fram emot några dagars avkoppling.

Dag 13 Avkoppling och solsemestrar vid Fort Walton Beach
Du har hela dagen vid Fort Walton Beach, där du kan varva ner och koppla av. Njut av en god bok på de vita sandstränderna, ta ett dopp i havet, gå en promenad längs vattenkanten och njut av en god middag på en av de lokala fiskrestaurangerna.

Dag 14: Fort Walton Beach till Savannah (678 km)
Idag väntar resans längsta körsträcka. Resan till Savannah är naturskön och går genom ett kuperat landskap, så det finns mycket att titta på där du susar fram. Det är möjligt att lägga till en övernattning i bland annat Tallahassee, om du tror att resan blir för lång. Savannah är full av sydstatscharm och gästfrihet. Efter den långa resan kan du njuta av en god middag på "Pirates House", en restaurang i stadens äldsta byggnad, som byggdes 1753.

Dag 15: På äventyr i och runt Savannah
Tillbringa dagen med att utforska Savannah. Staden grundades av den brittiske generalen James Oglethorpe 1733. Han utarbetade omsorgsfullt ett nätverk av torg med bostäder, institutioner och kyrkor. Namn som Pulaski Square, Chippewa Square och Franklin Square berättar historier om presidenter, guvernörer och krigshjältar. När du rör dig runt i den gamla stadsdelen kan du även se de många arkitektoniska stilarna som kännetecknar stadsbilden – viktoriansk, kolonial, grekiskinspirerad och gotisk still. Ät sedan lunch på Mrs. Wilke’s Dining Room, där du kan smaka på en traditionell sydstatsmåltid innan du utforskar stadens många parker, kyrkogårdar, kyrkor och historiska byggnader.
På Tybee Island kan du bada.

Dag 16: Savannah till Charleston (173 km)
Resan fortsätter till en av USA:s charmigaste städer, Charleston. Staden grundades 1670 och det finns fortfarande gott om historiska byggnader, som Fort Sumter, varifrån första skottet i amerikanska inbördeskriget avlossades.

Dag 17–18: På upptäcktsfärd i Charleston
Du har två dagar att utforska Charleston och de välbevarade plantagerna utanför staden.
Boon Hall Plantation har en imponerande ekallé som leder upp till huvudbyggnaden. De gamla ekarna är helt övervuxna med mossa, vilket bidrar till sydstatsatmosfären. Plantagen har använts i många filminspelningar, bland annat för TV-serien Nord och Syd. Boone Hall har också de enda bevarade slavhyddorna i USA.
En annan fantastisk upplevelse som du inte bör missa är en guidad rundtur i häst och vagn runt stan. Under turen får du höra berättelser om slavtiden och lära dig mer om stadens historia.

Dag 19: Avresa från Charleston
Efter tre veckor i södern går resan hemåt. Du kör till flygplatsen där du lämnar din bil. Avgångstiden från Charleston beror på när ditt flyg avgår.

Dag 20: Ankomst till Sverige
Ankomsttiden till Sverige beror på flygbolaget.


Övernattningar:
18 nätter i dubbelrum på särskilt utvalda budgethotell och 3-stjärniga hotell.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Alla hotellnätter bokas i förväg. Det kan förekomma ändringar i hotellbokningarna, men standarden kommer fortfarande att vara densamma.

Du kör i din egen hyrbil, som bokas i förväg (inkluderat i priset). Bilen hämtas och lämnas på flygplatsen.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 22 295:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Flyg Sverige–Atlanta // Charleston–Sverige
  • Bilhyra inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
  • 18 nätter i dubbelrum på särskilt utvalda hotell

I priset ingår inte

  • Måltider
  • Drycker
  • Envägshyra på hyrbilen (motsvarar cirka 150 USD plus lokala skatter)
  • Personliga försäkringar
  • Dricks
  • Inträde till nationalparker
  • Parkeringsavgifter
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: