20 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 33 950:-
Om du drömmer om att uppleva sydstaternas charm är detta en resa för dig. Resan kombinerar naturupplevelser i Smoky Mountains med sann sydstatscharm i städerna Charleston och Savannah. Dessutom väntar dig gott om historia i Natchez och Vicksburg, samt möjlighet att njuta av lite sol och bad vid Fort Walton Beach. Musiken är viktig här, och har rötter i blues, jazz och rock. Bästa platserna att uppleva musikkulturen är i Memphis, Graceland, Nashville och New Orleans. En resa genom sydstaterna är en unik upplevelse och bjuder på en helt annan sida av USA.

Reseförslaget kan förlängas om du vill ha mer tid på vissa platser eller lägga till stopp på vägen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Läs mer om USA här

Bästa reseperiod

Du kan resa när som helst på året.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Atlanta
Avresa från Skandinavien till Atlanta med ankomst samma dag. Efter ankomsten till Atlantas flygplats hämtar du din bil och åker till ditt hotell. Resten av dagen står till ditt eget förfogande i Atlanta.
Dag 2: Atlanta till Smoky Mountains (335 km)
Från Atlanta åker du vidare mot Great Smoky Mountains nationalpark, som även är USA:s mest besökta nationalpark. Parken erbjuder storslagen natur, ett rikt djurliv och lång kulturhistoria, tack vare de nybyggare som tidigare bodde i området. Parken ligger delvis i North Carolina och delvis i Tennessee. Bergspasset Newfound Gap markerar statsgränsen, och härifrån kan du även njuta av den vackra utsikten över bergstopparna. En annan populär utsiktsplats är Clingmans Dome, som är parkens högsta punkt, (2 025 m).
Dag 3: På upptäcktsfärd i Smoky Mountains
Det är en bra idé att börja på besökscentret, där lokala park rangers kan ge råd och tips om vad du kan se i parken. De kan också berätta vad du ska göra om du stöter på en svartbjörn. Det finns uppskattningsvis 1 500 svartbjörnar i Smokey Montains, så det finns goda chanser att en av dem kommer att korsa din väg. Du hittar ett hav av vandringsleder som tar dig till historiska trädhyddor och kyrkor från pionjärerna samt vackra vattenfall och massor av utkiksplatser.
Dag 4: Smoky Mountains till Nashville (357 km)
Idag kan du sätta kurs mot countrymusikens hjärta, Nashville. På vägen kan du stanna vid Dollywood i Pigeon Forge – ett måste för alla Dolly Parton fans.
Dag 5: Countrymusik och Nashville
Du har hela dagen till att utforska Nashville, där allt står i musikens tecken. På Country Music Hall of Fame hyllas alla större countrymusiker och du får lära dig roliga och spännande fakta om musikstilens historia. Upptäck både kända och ännu okända stjärnor som uppträder på legendariska Grand Ole Opry. Besök också den historiska RCA Studio B, där Elvis och många andra kända musiker har spelat in sin musik.
Dag 6: Nashville till Memphis (341 km)
Börja dagen tidigt och bege dig till bluesens hemstad Memphis. Tillbringa eftermiddagen med ett besök på Memphis Rock ‘n’ Soul Museum, där du kan lära dig om musikgenrens glansdagar på 1970-talet. Besök även Sun Studios om du har tid. Här har stora namn som Elvis Presley, Johnny Cash och BB King spelat in många av sina hits. Avsluta dagen med en god middag på Beale Street till tonerna av blues, jazz, R&B, gospel och rock.
Dag 7: På upptäcktsfärd i Memphis och Graceland
I Memphis blir du ett med soul-, blues- och rockmusik. Du får inte missa att besöka kungen av rock'n'roll, Elvis Presleys, hem Graceland. Graceland gjordes om till ett museum efter hans död 1977. Förutom själva huset, kan du också se hans samling av bilar, privata flygplan och hans begravningsplats. National Civil Rights Museum ger en spännande inblick i den amerikanska medborgarrättsrörelsen. Museet ligger i det tidigare Lorraine Motel, den plats där medborgarrättskämpen Martin Luther King mördades 1968. Ett lite annorlunda inslag under ditt besök i Memphis får du när du besöker vackra Peabody Hotel. Här genomförs nämligen en liten ankparad två gånger om dagen, då hotellets berömda ankor går mellan hissen och ank-fontänen på en röd matta! En annorlunda men rolig upplevelse - särskilt för barnfamiljer.
Dag 8: Memphis till Natchez (474 km)
Efter några fantastiska dagar i Memphis går resan söderut till Natchez via den lilla staden Vicksburg. Staden var av stor betydelse under det amerikanska inbördeskriget, då den kontrollerade makten över Mississippifloden. Här utkämpades otaliga strider. Du tar dig enkelt runt i den lilla staden till fots för att se de historiska byggnaderna och Biedenharn Coca-Cola Museum, där den första coca colan tappades upp. Om du vill veta mer om amerikanska inbördeskriget kan du besöka Vicksburg National Military Park och krigsfartyget USS Cairo.
Dag 9: På äventyr i och runt Natchez
Natchez tar dig tillbaka till 1800-talet, då bomulls-, tobaks- och sockerrörsindustrin blomstrade. Det innebar stora rikedomar för området i och omkring Natchez. Trots inbördeskriget finns över 100 av herrgårdarna fortfarande kvar.
Dag 10: Natchez till New Orleans (284 km)
Längs Mississippifloden kör du längre söderut till New Orleans, i delstaten Louisiana. På vägen åker du förbi fler träskområden, där du kan se alligatorer, ormar och många andra djur från en träskbåt eller i kajak. Innan du anländer till New Orleans kan du stanna till vid Oak Alley Plantation House, som är en av de vackraste och bäst bevarade plantagen i USA.
Dag 11: Jazz och New Orleans
New Orleans är den största staden i Louisiana och är känd för sin matkultur och sina många berömda restauranger. Världsberömda kockar som René Bajeux, Paul Prudhomme och Emeril Lagasse kommer härifrån och har idag sina restauranger i New Orleans. New Orleans är dessutom känd för sin rika kultur, och framförallt musiken. Cajunmusik, Mississippi deltablues och inte minst New Orleans jazz spelas överallt på stadens torg, gator, restauranger och uteserveringar. Överallt hör du på musik, framförallt på sommaren. Samtidigt är det också värt att nämna att shoppingmöjligheterna i New Orleans är bra, med platser som Canal Street och French Quarter.
Dag 12: New Orleans till Fort Walton Beach (394 km)
Det är svårt att lämna New Orleans, men lyckligtvis finns det massor av spännande upplevelser på din fortsatta resa. Turen går genom delstaterna Mississippi och Alabama till Fort Walton Beach i Florida. Längs vägen kan du stanna till i staden Mobile eller sydstaternas kasinostad, Biloxi. Fort Walton Beach ligger på sträckan som kallas "The Miracle Strip" på grund av dess vita sandstränder. Här kan du se fram emot några dagars avkoppling.
Dag 13: Avkoppling och solsemester vid Fort Walton Beach
Du har hela dagen vid Fort Walton Beach, där du kan varva ner och koppla av. Njut av en god bok på de vita sandstränderna, ta ett dopp i havet, gå en promenad längs vattenkanten och njut av en god middag på en av de lokala fiskrestaurangerna.
Dag 14: Fort Walton Beach till Savannah (678 km)
Idag väntar resans längsta körsträcka. Resan till Savannah är naturskön och går genom ett kuperat landskap, så det finns mycket att titta på där du susar fram. Det är möjligt att lägga till en övernattning i bland annat Tallahassee, om du tror att resan blir för lång. Savannah är full av sydstatscharm och gästfrihet. Efter den långa resan kan du njuta av en god middag på "Pirates House", en restaurang i stadens äldsta byggnad, som byggdes 1753.
Dag 15: På äventyr i och runt Savannah
Tillbringa dagen med att utforska Savannah. Staden grundades av den brittiske generalen James Oglethorpe 1733. Han utarbetade omsorgsfullt ett nätverk av torg med bostäder, institutioner och kyrkor. Namn som Pulaski Square, Chippewa Square och Franklin Square berättar historier om presidenter, guvernörer och krigshjältar. När du rör dig runt i den gamla stadsdelen kan du även se de många arkitektoniska stilarna som kännetecknar stadsbilden – viktoriansk, kolonial, grekiskinspirerad och gotisk still. Ät sedan lunch på Mrs. Wilke’s Dining Room, där du kan smaka på en traditionell sydstatsmåltid innan du utforskar stadens många parker, kyrkogårdar, kyrkor och historiska byggnader. På Tybee Island kan du ta ett dopp.
Dag 16: Savannah till Charleston (173 km)
Resan fortsätter till en av USA:s charmigaste städer, Charleston. Staden grundades 1670 och det finns fortfarande gott om historiska byggnader, som Fort Sumter, varifrån första skottet i amerikanska inbördeskriget avlossades.
Dag 17–18: På upptäcktsfärd i Charleston
Du har två dagar att utforska Charleston och de välbevarade plantagerna utanför staden. Boon Hall Plantation har en imponerande ekallé som leder upp till huvudbyggnaden. De gamla ekarna är helt övervuxna med mossa, vilket bidrar till sydstatsatmosfären. Plantagen har använts i många filminspelningar, bland annat för TV-serien Nord och Syd. Boone Hall har också de enda bevarade slavhyddorna i USA.
Dag 19: Avresa från Charleston
Efter tre veckor i södern går resan hemåt. Du kör till flygplatsen där du lämnar din bil. Avgångstiden från Charleston beror på när ditt flyg avgår.
Dag 20: Ankomst till Skandinavien
Ankomsttiden till Skandinavien beror på flygbolaget.

Övernattningar

Arton nätter i dubbelrum på hotell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

året om

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien–Atlanta // Charleston–Skandinavien
 • Bilhyra inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
 • 18 nätter i dubbelrum på särskilt utvalda hotell
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter, måltider och transporter som ej ingår enligt program
 • Dryck
 • Resort fee på hotell i Memphis
 • Visum
 • Dricks
 • Inträde till nationalparker och sevärdheter
 • Envägshyra på hyrbil, cirka 150 USD + skatt
 • Parkeringskostnader

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: