Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Nya Zeeland – med landskap som gjorda för storslagna äventyr

En unik pärla för naturälskare, äventyrslystna och adrenalinjägare!

Äventyrsbarometern skruvas upp till max under en resa till naturparadiset Nya Zeeland. Här i det fjärran södra Stilla Havet kan du prova på vandringar i exotisk regnskog och på snöklädda glaciärer, komma alldeles intill aktiva vulkaner, hoppa bungyjump – som faktiskt sägs vara en nyzeeländsk uppfinning – eller bege dig ut på havet i en havskajak eller för att simma med delfiner 🚣🐬🪂

Nya Zeeland är optimalt för till exempel en familjevänlig kör själv-resa eller ett aktivt naturäventyr. Nedan har vi samlat våra bästa tips för att hyra bil eller husbil, inspiration till de största sevärdheterna på Nord- och Sydön samt rekommendationer för länder som kan kombineras med en resa till Nya Zeeland.

Trevlig läsning!


Dröm dig bort till Nya Zeeland!

Nordön, Sydön eller båda två?

Nordön präglas av kanske världens vackraste vulkanlandskap och på flera platser på ön är jorden under marken fortfarande aktiv. På Sydön väntar istället frisk bergsluft, snöklädda bergstoppar och råa glaciärer, samtidigt som du har möjlighet för äventyrliga aktiviteter som bungy jump och forsränning.
Oavsett vart resan går har du havet runt omkring dig som lockar med kajakpaddling eller simning med delfiner.


Se alla resor till de båda öarna här

Låt oss ta dig med på, enligt oss, den ultimata road tripen på Nya Zeeland!

Reseförslaget Fantastiska Nya Zeeland tar dig under 25 dagar förbi alla dessa höjdpunkter 😍

Auckland – Coromandel – Rotorua – Taupo – Wellington – Blenheim – Abel Tasman National Park – Greymouth – Fox Glacier – Wanaka – Queenstown – Doubtful Sound – Queenstown

Låt oss ta dig med till några av resans sevärdheter 👇🏽👇🏽

Kajaktur vid Coromandel

Kusten som omger halvön Coromandel kännetecknas av ovanliga klippformationer, vackra stränder och små fiskebyar. Under en av resans dagar kan du beskåda kustlinjen från havssidan – där den gör sig som allra bäst. Med din kajak kan du komma ända in i några av grottorna i klipporna, som annars nästan aldrig besöks.

Rotorua

Vid Rotorua hittar du området Wai-O-Tapu, som är ett av Nya Zeelands mest färgrika, vulkaniska områden med gejsrar och varma bassänger. Gångvägar tar dig genom ett unikt och färgstarkt landskap, där du har utsikt över mer än 20 olika pooler i alla världens former och färger. Strax utanför Rotorua ligger Hells Gate, där du kan koppla av i varma gyttjebad, svavelrika spabad och lugna omgivningar.

Queenstown

Staden Queenstown är vackert belägen mellan bergskedjan “The Remarkables” och Lake Wakatipu, och är en stad för alla åldrar och smaker. Den har en mysig strandpromenad och en uppsjö av olika restauranger, caféer, kasinon och butiker. Staden är också perfekt för alla som älskar adrenalinkickar. Här kan du testa bungyjumping, kite- och fallskärmsflygning, forsränning och att åka jetboat.


Doubtful Sound

Doubtful Sound är en imponerande fjord med ett spännande djurliv som bland annat består av pälssälar, pingviner och delfiner. Denna unika plats är en av de mest avlägset belägna och orörda platserna på jorden. Dagarna här tillbringas med att titta efter delfiner, paddla havskajak, vandra och njuta av det otroligt vackra landskapet. Stillheten här ute är nästan öronbedövande och du kan lätt få känslan av att nästan vara ensam i världen!


Upplev Nya Zeelands höjdpunkter du också!

Vilken transport passar dig?

Nya Zeeland är ett utmärkt resmål för den som vill köra runt själv på semestern. Bestäm själv när och var du vill stanna för att ’kasta ankar’ i någon av alla vackra nationalparker eller på de otaliga campingplatser som finns runtom i landet. Det finns flera transportmöjligheter som alla har sina fördelar. Prata med din resekonsult om vad som blir bäst för dig på just din resa.

Välj mellan något av följande alternativ:
🚗 Hyrbil
🚚 Husbil
🚐 Camper van
🚌 Buss


Läs om alla transportmöjligheter här

Upplev fler länder under din resa

När du nu har rest hela vägen till andra sidan jordklotet – varför då inte passa på att kombinera Nya Zeeland med ett eller flera av de andra fantastiska resmål som finns på de här breddgraderna?

En resa till Nya Zeeland kan med fördel kombineras med följande länder:

🌴 Fiji
🎐 Thailand
🌅 Franska Polynesien
🦘 Australien


Hur ser din drömkombination ut?