Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Unika & äkta upplevelser under reseäventyr i Latinamerika💛

Kom nära inpå kulturen, naturen och lokalbefolkningen

Drömmer du om att uppleva det äkta Latinamerika – på ett sätt som skiljer sig från de vanliga reseupplevelserna? Vill du komma djupare inpå länderna för att få en förståelse för hur det är att leva och bo här? Då är veckans nyhetsbrev definitiv något för dig!
Idag dyker vi ned i några av de mest unika och minnesvärda upplevelser som ger dig möjligheten att fördjupa dig i kulturen och livet i de latinamerikanska länderna. Vi garanterar att du kommer hem från din resa med massor av nya insikter, intryck och möten som har gjort avtryck på dig!


Möt Latinamerika med nyfikenhet

’Upptäck världen’-upplevelser under ditt latinamerikanska äventyr

Smaka, lukta och känn på Latinamerika 👀👂👣

Att resa på egen hand, långt bort från de turisttäta områdena, dit där lokalbefolkningen faktiskt lever och bor, ger dig en unik chans att komma nära inpå de kulturer och länder som du besöker. Lägg sen till ett öppet sinne, nyfikenhet och en förmåga att anpassa dig till nya situationer – så kan vi lova dig att du blir bemött med värme av alla du träffar på vägen!
Så försöker vi själva att resa, eftersom vi vet hur viktiga mötena med den lokala kulturen är. Det är på det här sättet som du får de största och mest minnesvärda upplevelserna, och det är så du upptäcker världen – på riktigt.

Övernatta på homestay🏠

Få en unik, kulturell upplevelse och lär känna lokalbefolkningen på riktigt när du övernattar på ett homestay. Att sova över hemma hos de lokala ger en alldeles speciell möjlighet att ta del av deras vardag och liv på nära håll. Vi kan arrangera homestay i exempelvis Guatemala och Peru och på så sätt ge dig en djupare förståelse för ländernas kultur, traditioner och levnadssätt.


Ta del av vardagen i Peru

Arbeta som volontär💛

Kombinera din drömresa med en känsla av att ha gjort gott för andra. Om du deltar i frivilligarbete under din resa i Latinamerika så kommer du garanterat få en bättre förståelse för de lokalas dagliga liv, samtidigt som du bidrar till lokalsamhället. I Ecuador kan du till exempel arbeta med att hjälpa gatubarn eller rädda hotade djur i regnskogen, och i Argentina kan du hjälpa till på både förskolor och i soppkök.


Gör skillnad under resan

Besöka lokala stammar🛖

Upplev det rika, kulturella arvet och traditionerna hos de infödda befolkningsgrupperna i olika delar av Latinamerika. Besök exempelvis Kogi-folket i Colombia, där du ges en unik möjlighet att lära dig mer om ursprungsbefolkningens historia, språk, ritualer och kultur. Om du har tur så kanske du också får delta i traditionella ceremonier med exempelvis dans, musik och hantverk.


Traditioner från en annan värld

Utforska Amazonas🦎

Följ med på upptäcktsfärd längs med djungelns vattenvägar, i traditionella kanoter eller kajaker, och upplev ekosystemet och djurlivet från vattnet. Du kan också utforska djungeln till fots under natten och leta efter spännande djur som geckoödlor, spindlar och skorpioner. Regnskogen lever upp när mörkret faller och ljuden från djungelns invånare blir nästan överväldigande.


Djupt in i djungeln

Följ med på jaguar-safari🐆

Det gigantiska sumpområdet Pantanal i hjärtat av Brasilien är utan tvekan ett av världens bästa safariområden, särskilt när det gäller jaguaren – det största brasilianska kattdjuret och en formidabel jägare. Här kan du bo i en traditionell lodge mitt ute i naturen, varifrån du kan ge dig ut på spännande dagsutflykter antingen i jeep, till fots eller i båt.


Kom ihåg kikaren!

Vandra i Patagonien🗻

Vandring ger dig en alldeles speciell möjlighet att utforska landskap och områden som ofta annars är otillgängliga. Vandra längs med W-trek i Torres del Paine Nationalpark och utforska de extrema konstrasterna i Chiles fantastiska natur. Här väntar utmanande vandringar bland dramatiska bergsformationer och imponerande glaciärer.


Bland dramatiska berg och glaciärer

Vill du läsa mer om Latinamerika?

Hitta ytterligare reseinspiration i vår blogg💻

I vårt blogguniversum, som hela tiden fylls på med nya spännande berättelser, aktuella listor och nytta restips, kan du få massor av inspiration inför din resa genom Latinamerika.

📝 Låt vår kollega Fanny berätta om hur det är att backpacka genom kontinenten

📝 eller läs Peters berättelse om hur det är att vandra genom Inkariket

📝 och vad man absolut inte får missa under ett besök i Costa Rica
(som förvisso hör till Centralamerika, men som är minst lika spännande ändå!)


Hitta alla våra reseberättelser och massor av annan spännande läsning genom att trycka på knappen nedan.

Trevlig läsning!


Reseblogg