2-8 veckor
Exkl. flyg
Från 8 265:-
Det är oerhört givande att volontärarbeta och det gör en märkbar skillnad för lokalbefolkningen. Volontärarbete är däremot också mycket krävande och ställer stora krav på dig som människa. Det är inte för alla.

Vi arbetar med en organisation i Buenos Aires som kan hjälpa till att anordna en mängd olika typer av volontärarbete. Det finns till exempel alltid ett behov av volontärer i soppkök och förskolor.

Alla projekt börjar på måndagar. Det är bäst om du försöker komma fram till Buenos Aires på en fredag eftersom priset inkluderar ett "välkomstpaket" som består av tre nätter på ett lokalt hostel. Det är alltid bra att lära känna staden lite innan du påbörjar volontärarbetet. På måndagar genomförs introduktioner till organisationen där du får träffa andra volontärer som också börjar den veckan. Under en av de kommande dagarna får du en introduktion till ditt projekt. En av organisationens medarbetare följer med dig den första dagen och visar dig hur du kommer till rätt plats och introducerar dig för din kontaktperson. Det är viktigt att du skapar en bra relation med den här kontaktpersonen eftersom din vistelse och upplevelse här förlitar sig på honom i stor utsträckning. Det är det här personen som du bör kontakta om några problem uppkommer. Naturligtvis kan du även alltid ta kontakt med personalen i organisationen, men det är kontaktpersonen för projektet som har bäst koll på projektet och de andra människorna som också är där och hjälper till.

Det är upp till dig hur länge du är kvar och hjälper till med projektet. En del projekt kräver minst fyra veckor men för vissa räcker det med bara två veckor. Vi rekommenderar dock minst fyra veckor om det är möjligt. Det kan ta lite tid att hitta rätt rytm och enligt vår erfarenhet är det svårt att vänja sig på bara två veckor. Du behöver inte nödvändigtvis arbeta varje dag. Många tar t. ex. ledigt på fredagar och tillbringar den förlängda helgen med att åka runt och se landet. Du kommer överens om arbetstiderna med din kontaktperson.

Vad som förväntas av dig
Volontärarbete och interkulturella resor har en gemensam nämnare: ju mer energi du investerar i det, desto mer får du ut av det. Det är också viktigt att gå in i det med rätt inställning – ett volontärarbete handlar inte enbart om att ”ge tillbaka till världen”, utan det handlar också om att ödmjukt lära sig mer om olika kulturer och verksamheter. Det viktigaste är att vara öppen, och att veta hur man samarbetar med människor som kanske inte är professionellt utbildade i att lära ut till andra.

Du är där frivilligt, så även om din insats är värdefull och gör skillnad är det viktigt att vara medveten om att du måste vara proaktiv. Du blir inte ”satt i arbete”, utan har ett eget ansvar i att själv uppsöka möjligheterna och ta egna initiativ, och behöver se att de människor som leder de här projekten är riktigt duktiga på det de gör, även om de kanske inte må ha den professionella pedagogiska bakgrunden. Förhållandena skiljer sig åt från det du kanske är van vid, och det är viktigt att vara medveten om det.

Så länge du är öppen och positiv och inställd på att både bidra och lära dig kommer du få en upplevelse för livet. Det går knappast att vara med om något mer givande än att se människor från olika kulturer mötas och växa ihop – oavsett eventuella språkbarriärer, åldersskillnader och livsförutsättningar.

Läs mer om våra andra tillval till din Argentinaresa
Läs mer om Argentina här

Du kan volontärarbeta på ett antal olika platser i världen med hjälp av oss på Winberg Travel. Kolla in vilka länder vi erbjuder volontärarbete i och välj det som passar dig bäst, eller snacka med oss för att få vägledning och råd så hittar vi den perfekta platsen för dig.

Bästa reseperiod

Du kan hjälpa till i soppköket året runt förutom två veckor över jul och nyår. Förskolan har stängt från mitten av december till första februari och även två veckor i juli.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Exempel på projekt som du kan engagera dig i: Volontär i soppkök Som volontär i ett soppkök kan du hjälpa till i ett lokalt kök som ofta även fungerar som ett slags medborgarhus. En soppkök serverar lunch för många människor varje dag och ofta fungerar de även en slags "take away-tjänst" dit familjer kan komma en eller två gånger i veckan och hämta råvaror som de sedan tar hem och tillreder. Det är en viktig plats för hela området och gör stor skillnad för fattiga familjer. Du får bra möjligheter att öva på att tala spanska med både de andra volontärerna i köket och lokalbefolkningen som kommer dit varje dag. Det finns två soppkök i Buenos Aires, ett i La Boca och ett i Barracas. Var du hjälper till beror på hur många platser som finns och hur många volontärer som är tillgängliga. Volontär på förskola När du är volontär på en förskola hjälper du till med att ta hand om barnen. I de fattiga stadsdelarna finns ingen organiserad barnomsorg. De här förskolorna startades av kvinnor som insåg att andra kvinnor inte hade någonstans att lämna sina barn medan de arbetade. Varje förskola har nu runt 40 barn. Arbetet består i att leka med barnen, lära dem sånger, lära dem alfabetet, lära dem några ord engelska, ge dem mat, hålla ordning osv. Undervisning i engelska Det finns flera projekt i Buenos Aires vars syften är att hjälpa unga människor och vuxna med engelskundervisning. Det här utförs vanligtvis i ett slags "medborgarhus" där det även går att träna engelska genom olika aktiviteter.

Övernattningar

Boende i flerbäddsrum ingår i priset. Det är också möjligt att uppgradera till eget rum.

Du bor på hostel i Buenos Aires. Det här hostelet ligger centralt, är alltid fyllt med trevliga backpackers och har en mycket trevlig atmosfär. Det är också möjligt att bo i ett av "volontärhusen". De här anläggningarna är ganska enkla, t. ex. finns ingen luftkonditionering och du får själv hjälpa till att hålla huset i skick. Å andra sidan bor du med andra volontärer som gör samma sak som du under dagarna. Många volontärer börjar sin vistelse på ett hostel och flyttar sedan till en "volontärhus" eftersom livet som volontär är helt annorlunda jämfört med livet som backpacker. Som volontär möter du andra utmaningar i vardagen än du gör som backpacker och det kan vara trevligt att ha en någon att prata med om det. Det är helt upp till dig vad du väljer att göra. Även om du väljer att inte bo i "volontärhuset" kan det fungerar som en mötesplats för dig som du alltid kan komma förbi och prata med andra volontärer i. Även annan personal hänger här ibland, så du kan umgås med dem också.

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Argentina. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Åldersgräns: 18
Kortast möjliga vistelse: 2/4 veckor
Förutsättningar: Ingen tidigare erfarenhet eller kvalifikationer krävs. Du kan bidra med det du kan och brinner för.
Språkkunskaper: Alla projekt förutsätter att du kan tala åtminstone lite spanska. Du behöver inte vara flytande eftersom mycket kan kommuniceras via kroppsspråk och du förmodligen snabbt kommer att bli bättre. Det är dock enklare att hjälpa till om du kan några grundläggande fraser. Prata med din resekonsult om du vill börja din vistelse med en kort spanskakurs. Vi hjälper dig gärna med det också.
Diverse: Alla måste skicka in ett utdrag ur straffregistret tillsammans med ett CV.

Kom ihåg att det är stor skillnad mellan att åka på semester och att arbeta som volontär.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

året om

I priset ingår

  • Daglig frukost medan du arbetar med projektet (om du bor på hostel)
  • Boende medan du arbetar med projektet. Transport vid ankomst
  • ”Startpaket” på tre nätter på hostel i Buenos Aires.
  • Gratis internet/Wi-Fi
  • Guidad cykeltur i Buenos Aires
  • Guidad promenad i Buenos Aires
  • Donation till projektet

I priset ingår inte

  • Flygbiljett från Sverige
  • Måltider (om du inte bor på hostelet där frukost ingår)
  • Daglig transport till soppköket (det är möjligt att använda kollektivtrafiken)

Kommentarer till pris

Priset varierar från projekt till projekt och i mån av plats, flyg är inte inräknat. Det varierar hur många volontärer det är på de olika projekten, det betyder att vi inte kan garantera vare sig att du blir den enda volontären eller en i en större grupp. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: