Upp till 90 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 32 950:-
Resan tar dig till en av världens vackraste nationalparker i den chilenska delen av Patagonien. Du flyger till staden Puerto Natales där du har några dagar till att acklimatisera dig innan resan fortsätter till Torres del Paine Nationalpark. Här väntar några fantastiska dagar med utmanande vandring bland dramatiska bergsformationer och glaciärer. Du vandrar den legendariska W-trekken på egen hand, men vi har bokat boende och måltider under hela vandringen, eftersom det är nästan omöjligt att få plats i vandringsstugorna. Efter fem dagars vandring går färden tillbaka till Puerto Natales där du övernattar en natt innan du kan fortsätta din resa på egen hand runt om i Chile.

Om du vill ha hjälp med att boka hela din resa i Chile kan Winberg Travel även hjälpa till med det. Vi erbjuder allt från fjordkryssningar till utflykter i den ödsliga Atacama-öknen. Om du behöver idéer och inspiration kan du med fördel boka ett oförpliktande möte med en av våra Chile-experter.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Chile här
Praktisk information om Chile

Bästa reseperiod

De chilenska sommarmånaderna, december till februari, kan vara ganska varma i den centrala delen av landet, och därför är det bäst att besöka huvudstaden, Santiago de Chile, från september till november och från mars till maj.

De norra och nordvästra områdena är mycket varma och fuktiga från december till februari, men milda från mars till november.

I den södra delen av landet är den bästa säsongen från november till mars, då du kommer uppleva en varmare och torrare period.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Puerto Natales där du anländer nästa dag. Beroende på flygbolag har du två till tre mellanlandningar under resans gång.
Dag 2: Ankomst till Puerto Natales
På flygplatsen i Puerto Natales hoppar du in i en taxi som tar dig till ditt vandrarhem där du ska bo de kommande tre nätterna.
Dag 3–4: Äventyr i och runt Puerto Natales
Du har två dagar på egen hand för att handla all proviant och utrustning du behöver inför din femdagars W-circuit trek i Torres del Paine. För de flesta är Puerto Natales mest känd som startpunkten för Torres del Paine, men naturen runt staden erbjuder på många andra fantastiska äventyrsupplevelser, och vi kan rekommendera dig att spendera dagarna på följande sätt:
 • Paddla bland de enorma glaciärerna i Bernardo O'Higgins nationalpark
 • Leta efter fossiler i Milodon Cave och släpp fram din inre arkeolog
 • Utforska slätterna vid Sierra Dorotea från hästryggen tillsammans med en äkta gaucho
 • Cykla längs kusten vid Seno Última Esperanza
 • Dag 5: Puerto Natales till Torres del Paine
  Du har hela förmiddagen i Puerto Natales innan du på eftermiddagen beger dig mot Torres del Paine. Vi rekommenderar att du lämnar det du inte behöver under vandringen på ditt hostel, eftersom du kommer tillbaka hit när trekken är slut. Efter att ha kommit in i nationalparken fortsätter du till din lodge, Refugio Torre Central, som är en charmig träbyggnad. Torres del Paine utnämndes av UNESCO till World Biosphere Reserve 1978, och parkens yta på över 2 400 km² rymmer ett fantastiskt djurliv med bland annat kameldjuret guanaco, rävar, pumor, gaffelhjortar och kondorer. Torres del Paines karakteristiska landskap inkluderar vertikala granitväggar, sjöar, glaciärer, skogar, slätter och floder. (M)
  Dag 6: Refugio Torre Central till Refugio El Chileno
  Vi rekommenderar att du börjar dagen tidigt, eftersom du har en vandring på cirka 7–8 timmar (ca 13 km) i Torres del Paines fantastiska natur framför dig. Med din packning på ryggen vandrar du till Refugio El Chileno. På vägen kan du njuta av den fantastiska utsikten över Nordenskjold-sjön och berget Almirante Nieto. På eftermiddagen når du din lodge, Refugio El Chileno, där du har tid att vila och packa upp innan du beger dig mot Las Torres. Du använder din lodge som bas och behöver bara bära med dig det du behöver under dagens vandring. Efter några timmars vandring belönas du med en fantastisk utsikt över de tre klipptornen Las Torres. Dessa fantastiska, vertikala torn av hård batolit är allt som återstår efter att den senaste istiden brutalt och kraftfullt skar sig genom klipporna. Efter denna storslagna syn vänder du om och ger dig tillbaka till Refugio El Chileno där du övernattar. (F, L, M)
  Dag 7: Refugio El Chileno till Refugio Los Cuernos
  Du kan börja dagen på ett extra magnifikt sätt – genom att se soluppgången över Las Torres. Då börjar du vandra mitt i natten och med en pannlampa som lyser upp vägen framför dig. På en bra dag kan en vacker soluppgång förvandla de annars grå tornen till en färgrik orgie av rött, orange och gult. För den som inte vill uppleva soluppgången väntar en något lättare vandringsdag på 4-5 timmar. Terrängen idag är också mindre krävande, så du kan ta dig tid att njuta av utsikten över Nordenskjold-sjön och de dramatiska granitväggarna Los Cuernos. I det här området hittar du massor av den chilenska eldbusken, vars djupröda blommor skapar en vacker kontrast till det råa landskapet. Avsluta med fördel dagen genom en avkopplande kväll vid Refugio Los Cuernos, för att göra dig redo inför den långa dag som väntar dig imorgon. (F, L, M)
  Dag 8: Refugio Los Cuernos till Refugio Paine Grande
  Idag är det bra om du kommer i vandringskängorna i tid, då du har en lång dags vandring, cirka 10–12 timmar (cirka 25 km), genom det mycket natursköna French Valley framför dig. Dagen är fysiskt krävande, men du belönas också med fantastiska vyer över Paine-massivet, Los Cuernos och Paine Grande. Vid French Glacier Lookout får du uppleva Glaciar del Francés, den hängande glaciären, när den släpper ifrån sig enorma isblock som faller rakt ner – det är minst sagt en imponerande upplevelse att höra och känna de enorma krafterna. Du förtjänar definitivt ett glas vin eller en kall öl när du anländer till Refugio Paine Grande sent på kvällen. (F, L, M)
  Dag 9: Refugio Paine Grande via Grey Glacier till Puerto Natales
  Den sista delen av W-circuit trekket tar dig till Grey Glacier, en vandring på 8–9 timmar och totalt cirka 22 km. Leden tar dig genom den västra delen av Paine-massivet med fantastiska vyer över Grey Glacier. Du kan välja att boka en extra övernattning vid Grey Glacier, vilket ger dig möjlighet att paddla kajak bland de enorma isbergen. Trekket avslutas vid Pehoé-sjön där du tar en båt till Pudeto och sedan buss till Puerto Natales, dit du anländer vid 22-tiden på kvällen. Du tar dig själv från busstationen till ditt hostel i staden. (F, L, M)
  Dag 10 – ?: Avresa från Puerto Natales – på vidare äventyr i Chile
  Du kan nu välja att boka några extra dagar i Puerto Natales eller fortsätta din resa runt i Chile. Missa inte fjordkryssningarna i södra Chile, den legendariska Påskön, solnedgången över månlandskapet i Atacama-öknen, färgstarka Valparaíso och Chiles fantastiska vinregioner.

  Övernattningar

  3 övernattningar på hostel i sovsal i Puerto Natales
  4 övernattningar på refugios i sovsal i Torres del Paine
  1 övernattning på hostel i sovsal i Puerto Natales

  Det är möjligt att uppgradera övernattningarna i Puerto Nateles till eget rum på hostel eller till ett hotell mot en extra kostnad. Även övernattningarna i Torres del Paine kan uppgraderas till eget rum. Det är också möjligt att bo i tält under W-trekket, vilket gör resan avsevärt billigare.

  Kommentarer

  Du kan också boka en guide till W-circuit trekket eller välja att delta i en gruppresa. Kontakta din resekonsult för mer information om detta.

  Information

  Vad betyder frånpris?

  Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

  Vad är inkluderat?

  Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

  Kan reseförslaget ändras?

  Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

  Avresedatum

  Denna resa kan påbörjas varje dag.

  November - mars

  Packlista

  • Mindre vandringsryggsäck
  • Vandringskängor
  • Solhatt eller keps
  • Lätt regn- eller skaljacka
  • Regn- eller skalbyxor
  • Långa och korta vandringsbyxor
  • T-shirts och långärmad tröja
  • Skidunderställ
  • Ficklampa eller pannlampa
  • Eventuell lakanpåse
  • Eventuell egen sovsäck
  • Fleecetröja
  • Varm mössa, halsduk och vantar
  • Vind- och vattentät jacka
  • Badkläder och handduk
  • Vattenflaska
  • Solglasögon
  • Solkräm
  • Vattentäta packpåsar
  • Handduk och badkläder

  I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Puerto Natales // Santiago de Chile - Skandinavien, inkl. bagage
  • Övernattningar och måltider enligt program
  • 5 dagars W circuit trek i Torres del Paine
  • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
  • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

  I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Måltider som inte nämns i programmet
  • Dryck
  • Dricks
  • Inträde till Torres del Paine National Park

  Kommentarer till pris

  Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

  Det finstilta

  Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

  Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

  Travel Consultants

  Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

  Kom på våra gratis resekvällar

  Anmäl dig här
  TILL SIDANS TOPP
  Kontakta oss:
  Hitta oss på: