Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Upptäck världen på ditt nästa äventyr

Få inspiration till resor med kulturella möten som kommer att överraska, överväldiga och stanna hos dig för alltid.

Vill du resa dit Lonely Planet aldrig har varit? Är du nyfiken på att träffa lokalbefolkningen och lära dig mer om hur de lever?

I så fall är du lika galen i resor som vi är. Vi kallar det "Upptäck världen", och det är vårt motto som genomsyrar alla våra resor – både när vi själva reser och när vi skräddarsyr drömresor till våra kunder.

Om du vill ha inspiration till kommande reseäventyr i bästa "Upptäck världen"-anda, så läs vidare här, där vi har samlat utvalda reseförslag med fokus på spännande kulturmöten.


Upptäck världen med oss

Homestay hos lokala nepaleser

Förvänta dig det ultimata, lokala äventyret när du bjuds in att bo och övernatta med lokala nepaleser. Du kan också se fram emot att komma närmare historien i Katmandus tempel.


Se reseförslaget här

Upplev Filippinerna och följ med på ett kulturellt homestay

Här får du en unik inblick i en lokal familjs vardag i kombination med snorkling och ett fantastiskt undervattensliv.


Se reseförslaget här

Upplev livet i en traditionell minoritetsby

Utforska charmiga Hanoi och få en unik inblick i vietnamesisk kultur när du bor lokalt i en traditionell minoritetsby.


Se reseförslaget här

Upptäck Vilda Västern och Rocky Mountains

Här åker du på road trip med en kombination av cowboyäventyr och läckra nationalparker.


Se reseförslaget här

Möt ursprungsfolket i Lombok

I Indonesien kan du kombinera kända sevärdheter på Bali med orörda stigar och äventyr på ön Lombok. Här kan du se fram emot ett spännande möte med det inhemska Lombok-folket.


Se reseförslaget här

Utforska Sydkoreas urgamla traditioner

Åk på ett extraordinärt äventyr i den UNESCO-skyddade byn Hahoe Folk Village, där invånarna lever på traditionellt vis, så som man gjorde för hundratals år sedan.


Se reseförslaget här

Från regnskog till storstadskultur

Ge dig ut på en stor äventyrsresa i Brasilien. Gå på expedition i Amazonas och träffa de lokala stammarna. Resan går också till storstaden Rio de Janeiro, där du får uppleva livet och stämningen i storstadens puls.


Se reseförslaget här

Långt från civilisationen

I Papua Nya Guinea väntar ett möte med ett unikt och färgstarkt folk, som få resenärer kan skryta om att ha träffat. Du kommer aldrig att glömma dina upplevelser här, när du till exempel deltar i stamdans och äter lokal mat med allt från Huli Wigman till Goroka’s Mudmen.


Se reseförslaget här

Besök Kogi-folket i Sierra Nevada-bergen

Upplev det colombianska Kogi-folket när de släpper in dig i sina små, isolerade bergssamhällen, berättar om livet i balans med naturen och tar med dig på ett dopp i floden.


Se reseförslaget här

Smaka på livet på en argentinsk ranch

Upptäck det traditionella Argentina under en äventyrlig vistelse på en argentisk ranch, där du stiftar bekantskap med de lokala cowboysen - så kallades gauchos.


Se reseförslaget här

Planera din resa

Reseförslagen på vår hemsida är till för att inspirera. Därför kan du välja att antingen köpa ett reseförslag exakt som det ser ut eller använda det som en utgångspunkt för din egen resa

Boka ett möte med oss eller ring oss på 040-645 04 90 ☎️ så hjälper vi dig att planera din resa.


Boka din resa här