Tre dagar
Exkl. flyg
Från 2 950:-
Argentina är känt över hela världen för sin högkvalitativa nötköttsproduktion och det är inte utan anledning. De frigående boskapen på den enorma argentinska Pampasslätten blir saftigt, mört kött som uppskattas över hela världen.

Livet på Pampasslätten har inte förändrats mycket de senaste 100 åren. Här kan man få träffa en gaucho, en argentinsk cowboy som driver boskap från plats till plats på hästrygg. Gauchor och estancia-gårdar är viktiga delar av den argentinska kulturen och det här är ett fantastiskt tillfälle att möta en gaucho och hans häst samt att få bo på en riktig estancia.

I själva verket kom hästen först till Sydamerika med spanjorerna. Den ursprungliga befolkningen var rädda för de stora djuren. Men ganska snart formades ett band mellan hästarna och indianerna. När spanjorerna sov smög indianerna fram till hästarna och pratade med dem, lugnt, för att inte att skrämma djuren. Till slut var hästarna var så tama att indianerna kunde få dem att göra nästan vad som helst. De här gamla metoderna används på hästarna på Pampasslätten än idag. Det är helt otroligt vad en gaucho kan få en vältränad häst att göra. Med några få lugna ord kan han kontrollera sin häst mycket bättre än de flesta människor kan kontrollera sina hundar.

Den här gården ligger bara några timmars bilresa utanför Buenos Aires centrum, men ändå flera kilometer från staden. Ett besök här blir en välkomnat avbrott från de hektiska storstäderna och ett utmärkt tillfälle att få uppleva traditionell argentinsk kultur.

Bästa reseperiod

Hela året.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Buenos Aires – Estancia Ombu
Den här dagen tar du en lokal buss från Buenos Aires till den lilla staden San Antonio de Areco. Du hämtas och körs till gården. De flesta väljer att bara att övernatta en natt på gården men vi rekommenderar två. På så sätt får du uppleva livet på gården under en hel dag och får lite mer tid att njuta av lugnet och de vackra omgivningarna. Alla måltider och aktiviteter ingår i vistelsen och oftast får du även en god lunch på ankomstdagen (beroende på när på dagen du anländer). Därefter har du möjlighet att följa med en gaucho på en ridtur på hästryggen. Om du hellre vill njuta i den stora parken eller läsa en god bok så är det naturligtvis också möjligt. Tanken är att du ska njuta av vistelsen och fördelen med att vara kvar två dagar är att du även får tid att läsa en bok eller sola dig i solen!
Dag 2: Boende på boskapsgård
Frukost serveras mellan kl. 08:00 och 10:00, men du sover förmodligen länge efter all frisk luft den föregående dagen. Och lugnet på gården är underbart! Du kan ägna dagen åt att göra precis vad du vill. Ta en ridtur, gå en lång promenad, hälsa på hundarna eller koppla av med en god bok. Det enda som är schemalagt är alla måltider som även ingår i vistelsen. Naturligtvis är en hel del kött på menyn och det smakar himmelskt! Tillsammans med ett gott argentinskt Malbecvin blir det världens godaste semester! Om du kan tala lite spanska kan du även passa på att få en liten pratstund med en riktig gaucho. En gaucho är vanligtvis en man av få ord, men om du frågar honom om hans häst (vad det heter, hur gammal den är osv.) eller möjligen om du får se hans kniv så kommer han förmodligen att gå igång och bli en riktig pratkvarn. Naturligtvis kommer han även att vilja visa vad han kan göra med sin häst. Bandet mellan en gaucho och hans häst är mycket speciellt. Hästarna är tränade bättre än de flesta hundar, det är en mycket imponerande syn!
Dag 3: Ombu – Buenos Aires
Det är dags att ta farväl av gaucholivet och återvända till storstaden. Du körs till busshållplatsen och åker sedan tillbaka till Buenos Aires, utvilad och redo för att fortsätta resa i Argentina eller redo att åka hem.

Övernattningar

Två nätter på gård

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Argentina. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Två nätter på ”estancia” inkl. helpension och aktiviteter
 • Bussbiljett och transport från Buenos Aires till gården, t/r

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: