18 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 33 450:-
På Bali kan du se fram emot en skräddarsydd rundresa med massor av lokal kultur, tropisk natur och flera härliga stränder inom några få kilometer.

Du gör bland annat en båttur till den vackra ön Nusa Lembongan, vandrar bland vackra risterrasser, upplever den berömda balinesiska barongdansen och njuter av vackert hantverk och bra restauranger i kulturstaden Ubud. Däremellan finns det gott om tid att slappa och att njuta av strandlivet.

Lombok har färre turister än Bali, och naturen är mycket varierande med både vulkaner, vattenfall och små byar ute på landsbygden. Här väntar bland annat ett besök på "Robinson Crusoe-ön” Gili Nanggu med fantastiskt fin snorkling.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Indonesien här
Läs mer om Indonesien här.

Bästa reseperiod

Indonesien kan besökas året runt, temperaturen ligger konstant mellan 28-32 °C.
Landet har två årstider. Dels regnperioden från november till mars och torrperioden från april/maj till oktober. Under torrperioden är vädret mest stabilt även om man fortfarande kan förvänta sig en regnskur emellanåt. Under regnperioden förekommer intensiva regnskurar men oftast bara under kortare perioder.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Bali, Indonesien.
Dag 2: Ankomst till Sanur
Ankomst till Bali, där du hämtas upp och körs till ditt hotell i Sanur där du stannar i tre nätter. Hotellet ligger i centrum av Sanur, precis vid stranden och 5 minuters promenad från Jysk Service Center. Hotellet ligger i en härlig tropisk trädgård där du kan koppla av efter flygningen.
Dag 3: Sanur
Efter frukost hålls ett kort informationsmöte på Jysk Service Center med danska Nikolaj, som har bott på Bali i flera år och har stor kunskap om ön. Här kan du få information om bland annat den lokala kulturen, sevärdheter och shoppingmöjligheter. Resten av dagen kan du koppla av på stranden. (F)
Dag 4: Sanur - Båtresa till Nusa Lembongan
Söder om Bali ligger den vackra ön Nusa Lembongan. Du åker till ön med katamaran, och hela dagen tillbringas på denna fantastiska ö. Vid ankomsten till ön har du en uppsjö av alternativ att välja mellan som alla ingår i priset. Du kan bland annat åka med på en tur ut på landsbygden, åka på snorklingssafari, paddla kajak eller åka bananbåt. I dagens program ingår också en stor lunchbuffé. Du återvänder till Sanur under kvällen. (F,L)
Dag 5: Sanur – Motorbåt till Lombok - Sengiggi
På morgonen hämtas du upp på ditt hotell och körs till norra delen av Sanur, där du hoppar på motorbåten till Lombok. Efter 2,5 timmars båtresa når du den lilla hamnbyn Telok Kode, där din engelsktalande guide hämtar dig. Ni åker längs med den vackra kuststräckan mot hotellet, som ligger i utkanten av staden Sengiggi. När ni kommit fram kan du koppla av vid poolen, ta en promenad längs stranden eller kanske ta en tur in till Sengiggi för att se vad staden har att erbjuda. (F)
Dag 6: Södra Lombok - Besök i en traditionell sasak-by
Efter frukost kommer du tillsammans med en engelsktalande guide att utforska den södra delen av ön Lombok, där landskapet skiljer sig avsevärt från landskapet på Bali. På vägen stannar ni i Banyumulek, där det tillverkas mycket speciella keramikföremål, och i Sukarara, där hårt arbetande vävare tillverkar den berömda “ikaten”. Före lunch finns möjlighet att njuta av ett dopp i havet. På vägen tillbaka besöker ni en traditionell sasak-by, där du får en inblick i hur ursprungsbefolkningen lever. (F)
Dag 7: Besök på den lokala marknaden i Kidiri - Ön Gili Nanggu
Idag går resan tillsammans med en engelsktalande lokal guide till den lilla ön Gili Nanggu, som ligger på den sydvästra sidan av Lombok. På vägen besöker ni den lokala marknaden i Kidiri, där du kan köpa allt mellan himmel och jord. Framme vid hamnen väntar en liten båt som tar dig till Gili Nanggu. Resan tar cirka 45 minuter. Ön är inte större än att du kan gå runt den på en dryg halvtimme. Här finns en fin badstrand och en kort simtur ut ligger ett korallrev med ett rikt marint liv. Se bland annat den roliga, missformade "bottlefish" som har ett jättestort huvud och en perforerad mun samt den runda blåsfisken. Dessutom kan du om du har tur också se randiga clownfiskar, tryckarfiskar, gröna papegojafiskar, lila sjöstjärnor samt svarta sjöborrar. Lunchen äts på Gili Nanggu. Sent på eftermiddagen reser du tillbaka till ditt hotell. (F,L)
Dag 8: Vandringstur på norra Lombok
Under den sista dagen på Lombok kommer det att finnas tid till att utforska den norra delen av ön. I klart väder kan du njuta av den fantastiska utsikten över den vackra kusten, och efter en 20 minuters vandring kommer du till ett av de spektakulära vattenfallen som finns på ön. Längs vägen passerar du flera plantager, risfält och små byar dit få turister hittar. Lunchen avnjuts på en bra lokal restaurang. Sent på eftermiddagen kommer du tillbaka till ditt hotell. (F,L)
Dag 9: Sengiggi - Motorbåt till Bali - Sanur - Celuk - Ubud
Efter frukost går resan tillbaka till Telok Kode, där du hoppar på motorbåten tillbaka till Bali. Vid ankomsten till Sanur hämtas du upp och därefter går färden vidare mot Celuk, där du kan se hur de vackra filigranhantverken tillverkas på lokala silververkstäder. Det finns också möjlighet att se hur man tillverkar vackra masker i trä. Vid middagstid anländer du till den mycket charmiga kulturstaden Ubud, där du bor på ett hotell som ligger i utkanten av staden. En gratis pendelbuss till centrum avgår flera gånger om dagen. Det tar cirka 15 minuter att promenera från hotellet till stadens centrum. (F)
Dag 10: Aktiviteter runt Ubud
Dagen börjar med frukost på hotellet. Idag får du chansen att på egen hand utforska Ubuds stora kulturella utbud, spännande specialbutiker och den vackra omgivande naturen. Du kan välja att hyra en cykel och/eller till exempel testa forsränning. Här kan du flyta fram längs den vackra Ayung-floden i en gummibåt och komma ännu närmare naturen (två-timmarstur). (F)
Dag 11: På egen hand i Ubud
Idag har du tid att njuta av Ubud på egen hand. (F)
Dag 12: Ubud - Besök till konungagravarna i Gunung Kawi - vulkanen Batur - Lovina
Resan går vidare mot de eleganta och vackra risterrasserna, som finns avbildade på många vykort. Det finns också möjlighet att besöka de vackra konungagravarna i Gunung Kawi, som ligger inbäddade mellan kokospalmer och risfält. Sedan kör du vidare norrut till utkiksplatsen där du kan se den berömda vulkanen Batur, som ligger 1 717 meter över havet. Här finns också mot möjlighet att äta lunch. Därefter kör du mot Balis norra kust och den fridfulla kustorten Lovina. Här kommer du att bo på ett hotell som ligger nära stranden och restauranger. (F)
Dag 13: Lovina
Dagen tillbringar du på egen hand. Du kan ta en klassisk massage, vandra i området eller åka på en snorklingsutflykt ombord på en av de dekorativa balinesiska träbåtarna. Du kan välja mellan många aktiviteter - men naturligtvis kan du ocksåvälja att bara koppla av på stranden. (F)
Dag 14: Buddhistiska tempel - Munduks vattenfall
Efter frukosten väntar den norra kusten. Du tar dig först upp till det buddhistiska templet, som är det enda i sitt slag på Bali. Hit kommer många resenärer för att gå yogakurser. Sedan går resan vidare till det vackra vattenfallet i Munduk, som du når efter en vandring genom den tropiska skogen. Här finns möjlighet att bada (vattnet svalkar skönt). Därefter går turen genom små byar, och längs vägen väntar en fantastisk utsikt över "Twin Lakes". Vattengudinnans tempel ligger vid den södra delen av Bratansjön. Här promenerar du genom den vackra tempelparken, där du kan ha turen att uppleva en pågående ceremoni. Du kommer också att besöka kryddmarknaden i Bedugul, där du också kan köpa färsk frukt och vackra blommor. Därefter fortsätter resan tillbaka till Lovina. (F)
Dag 15: Heta källor i Banjar - Tanah Lot-templet - Legian
Efter några avkopplande dagar på norra delen av Bali går resan söderut igen. Efter frukosten väntar de heta källorna i staden Banjar, där du kan bada i det varma vattnet. Därefter fortsätter resan genom små lokala byar och ett vackert landskap fullt av risterrasser. Flera små fotostopp sker under vägen och du kommer också att besöka Tanah Lot-templet, som är ett av de mest fotograferade templen på Bali. Templet ligger på en klippa, och många människor kommer hit för att uppleva solnedgången, men även dagsljuset ger en vacker effekt. Efteråt åker du tillbaka till ditt hotell i Legian (mellan Kuta och Seminyak). Hotellet är en perfekt utgångspunkt för shopping i området. (F)
Dag 16: Kuta/Legian/Seminyak
Rundresan på Bali och Lombok närmar sig sitt slut, så denna dag är ägnad för shopping innan hemresan. Det finns också möjlighet att ta en halvdagskurs i surfing eller en ridtur på stranden i solnedgången. (F)
Dag 17: Avresa från Bali
Idag är det dags att säga adjö till den vackra ön Bali efter några fantastiska dagar med häftiga upplevelser och många synintryck. Rundresan avslutas med transport till flygplatsen. (F)
Dag 18: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Tre nätter på hotell i Sanur
Fyra nätter på hotell i Sengiggi, Lombok
Tre nätter på hotell i Ubud
Tre nätter på hotell i Lovina
Två nätter på hotell i Legian/Seminyak

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

april - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Denpasar t/r (inklusive bagage)
 • 15 nätter på hotell
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Turistskatt på Bali, cirka 150 000 IDR / person (motsvarar cirka 100 SEK)
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecenter i Indonesien

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Servicecenter Indonesien

Indonesien

Här på servicecentret på Bali kan du få massor med information och inspiration kring din resa.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: