Sök
Sök
Komodovaran, Komodo, Indonesien
Komodo, Indonesien, dykning
Komodo, Indonesien, dykning
Komodovaran, Komodo, Indonesien
Komodo Island.

Komodo för backpackern

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 5 295:-

Reslängd: Fem dagar

Är du en backpacker som längtar efter äventyr? Då är kanske en femdagars båttur från Lombok till Komodo och tillbaka något för dig!

Detta reseförslag från Lombok till Komodoöarna passar dig som har tid över, men reser på en snäv budget. Hela båtturen från Lombok till Komodo och tillbaka tar fem dagar, men det går bra att bara följa med på delar av resan.

Skeppet är byggt som en traditionell indonesisk fiskebåt. Alla måltider ingår och under färden sover man på däck på enkla madrasser. Det finns gemensamt badrum och toalett, och förhållandena är mycket spartanska. Däremot väntar förstklassiga naturupplevelser och nya vänner ombord!

Höjdpunkterna är naturligtvis komodovaranerna på Komodo och Rinca, men längs vägen kastar båten ankare på många ställen och du kan följa med på några fantastiska snorklingsutflykter. Det är högst sannolikt att båten kommer att få sällskap av delfiner flera gånger på vägen. Den långa sträckan avverkas främst på natten medan du sover, så dagarna kan tillbringas åt att snorkla och utforska öarna. Du kommer under resan att ta dig från Lombok till Komodo och tillbaka. Bada i sötvattensjöar, besök närliggande byar eller koppla av på däck med en bra bok. Glöm inte att beundra den vackra naturen.

Väder

Resan kan genomföras hela året. På ön Komodo är det varmt med hög luftfuktighet året runt.

Detaljerad resplan

Dag 1: Det bär av tvärs över Lombok med buss och båt till ön Satonda.
En buss avgår från Senggigi eller Mataram mot Labuhan, där båten mot Komodo väntar. Båten kastar loss först på kvällen, så du har tid att utforska Lombok lite närmare. Bland annat stannar bussen till i ett par lokala byar och på traditionella marknader. Vid ankomsten till båten finns tid för en kopp kaffe med utsikt över vulkanen Rinjani, som du kanske just har bestigit. Besättningen hälsar dig välkommen med sång vid en brasa, innan båten kastar loss mot Satonda på kvällen.

Dag 2: Satonda - Donggo/Kilo
Ankomst till Satonda sker tidigt på morgonen. Den vackra lilla ön är obebodd och mitt på den ligger en stor saltvattensjö. Du kliver i land tillsammans med en guide och går på upptäcktsfärd. Det finns tid att bada i sjön eller utforska ön på egen hand innan båtresan fortsätter till en lugn vik. Vanligtvis kastas ankare några timmar senare på eftermiddagen. Det betyder att du hinner ta ett dopp och beundra den fantastiska solnedgången innan färden fortsätter mot Komodo.

Dag 3: Komodo
Morgonens ankomst till Komodo är resans höjdpunkt. Efter frukosten går du i land på jakt efter komodovaraner, som är världens största nu levande ödlor. Varanerna är köttätare och fullvuxna individer kan glufsa i sig en vuxen buffel på 600 kg. Resan in på ön sker därför med två vakter som tryggt och säkert guidar dig fram till varanerna. Dessa vakter kan även berätta mer om ön och dess unika invånare. Observera att det inte finns någon komodovaran-garanti, eftersom de är vilda djur som lever i frihet. Chansen att se dem är dock cirka 90%. Efter besöket hos komodovaranerna fortsätter utflykten till Pink Beach, en vacker strand där du kan bada och koppla av. På kvällen är det en avskedsfest för dem som lämnar båten här.

Dag 4: Labuan Bajo - Rinca - Gili Laba
Beundra den vackra soluppgången från båten på väg mot Rinca. Rinca är den näst största ön i Komodo Nationalpark. Även här är det möjligt att se komodovaraner, men det finns också mycket annat att titta på. Håll till exempel utkik efter de stora vattenbufflarna som latar sig i vattenhålen, eller spana efter de vilda hästarna som finns på ön. På Gili Laba har du tid att bada och snorkla innan resan fortsätter mot Pulau Moyo.

Dag 5: Pulau Moyo - Keramat - Senggigi/Mataram
Du kommer fram till ön Pulau Moyo på morgonen. Efter frukosten kan du gå i land och strosa genom en lantlig by, på väg mot ett vattenfall. Tag med dig badkläder om du vill bada nedanför vattenfallet. Från Moyo fortsätter resan mot Keramat, en liten obebodd ö där det också går utmärkt att hoppa i land och snorkla. Du kan förstås välja att bara sola och läsa på fartygets övre däck. I slutet på dagen styr skutan tillbaka till Lombok, där en avskedsmiddag arrangeras innan bussen avgår till Matra eller Senggigi.

Övernattningar:
Fyra nätter på båten. Observera att boendet och förhållandena på båten i allmänhet är mycket spartanska. Det går att köpa till boende i en enkel kajuta, men badrum och toalett delas fortfarande med dina medpassagerare.


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Det går att stiga av eller på vid Komodo - kontakta oss angående priser.

Programmet är med förbehåll för väderförhållanden och kan ändras utan varsel.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 5 295:-


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Helpension
  • Lån av snorklings- och fiskeutrustning
  • Madrass, kudde och filt att sova på/med (medtag egen sovsäck vid behov)

I priset ingår inte

  • Drycker
  • Dricks
  • Fickpengar
  • Snorklingstillstånd på Komodo (detta tillstånd köps lokalt)
  • Kameratillstånd på Komodo (detta tillstånd köps lokalt)
  • Entréavgifter kostar cirka 650 000 IDR - (ungefär 60 USD per person)
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

Komodo

Expedition: Komodo/Rinca

Många ser mötet med komodovaranerna som höjdpunkten på resan. Med det sagt bidrar mycket annat till att göra upplevelsen minnesvärd, inte minst livet ombord på båten, öns fantastiska natur och det vilda djurlivet.

Reslängd: Tre dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: