18 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 35 950:-
Sydkorea bjuder på massor av fantastiska och autentiska reseupplevelser. På den här resan har vi kombinerat landets många kontraster. Resan börjar i Seoul, där du har massor av tid till att utforska staden på egen hand. Här kan du bland annat uppleva vaktskifte vid Gyeongbokgung Palace eller smaka dig genom stadens många kvarter på egen hand eller på en matutflykt. Från Seoul går resan med buss till Sokcho, som är en bra utgångspunkt för trekking i Seoraksan National Park. Här finns det goda möjligheter att kombinera vandring i vackra omgivningar med en portion färsk sashimi på Daepo Port.
Nästa stopp på resan är Hahoe Folk Cillage – en Unesco-skyddad by från Joseon-dynastin där du bor på en lokal krog. De 230 invånarna här lever på traditionellt vis, så som man gjorde för flera hundra år sedan i Sydkorea. Från autentiska Hahoe går resan sen till Sydkoreas tidigare kejsarstad, Gyeongju. Här har du gott om tid till att utforska områdets många fantastiska tempel och imponerande grottor.
Från Gyeongju går resan med tåg till den pulserande storstaden Busan. Åk på spännande dagsutflykter utanför staden till bland annat Gamcehon Culture Village och Haedong Yonggungsa Temple. Ta ett dopp tillsammans med de lokala vid Haeundae Beach, slappna av och njut av solnedgången och de färskfångade läckerheterna från havet vid Nora Mahura.
Från Busan flyger du till ditt sista stopp på resan, nämligen Sydkoreas Hawaii på ön Jeju. Här väntar fantastiska stränder och ett landskap bestående av vattenfall, lavatunnlar och vulkaner. På ön finns oändliga möjligheter till vandring, dykning, snorkling, cykling och ridning.

Se alla våra andra reseförslag till Sydkorea här
Läs mer om Sydkorea här

Bästa reseperiod

Du kan resa i Sydkorea året runt, men särskilt våren och hösten är milda årstider då det varken är för kallt eller för varmt, och därför rekommenderar vi att resa under dessa perioder. Under våren kan du uppleva körsbärsträden blomma, vilket lockar många besökare under mars och april. Under sommarmånaderna är det färre turister, men du ska förbereda dig på en del regn. Under hösten kan du uppleva trädens vackra färger, som står i vacker konstrast till landets färggranna tempel. Under vintern faller temperaturerna och det finns möjlighet till snö.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Sydkorea, dit du ankommer nästa dag. Beroende av flygbolag kan det vara en till två mellanlandningar på vägen.
Dag 2: Ankomst till Seoul
Du hämtas på flygplatser och körs till ett guesthouse i staden. Gå på upptäcktsfärd i Seoul och prova de lokala specialiteterna, såsom Bulgogo (BBQ), kimchi (kål), Haemul Pajeon (fiskpannkaka) och skölj ner det med ett glas soju (koreanskt risvin) ekker mek-juu (öl).
Dag 3–5: På äventyr i Seoul
Sydkoreas sprudlande huvudstaden är samtidigt en av världens snabbast växande storstaden med över 10 miljoner invånare. Bland neonljus och skyskrapor gömmer sig antika skatter, gamla trähus och mysiga gränser. Här finns dessutom ett enormt utbud av tempel och museer. Ett absolut måste på resan till Seoul är det storslagna Gyeongbokgung Palace som byggdes 1394 och rekonstruerades 1867. Ta god tid på dig för att gå runt i palatset och dess vackra trädgårdar. Njut av en promenad längs Han-floden, som för lokalbefolkningen ses som ett andrum från trafik och storstadsbrus. Du kan även åka på dagsutflykt till den närliggande Bukhasan National Park. För matälskare kan vi dessutom rekommendera att åka på en matutflykt, där en lokalguide visar dig det bästa av det koreanska köket. (F)
Dag 6: Med buss från Seoul till Sokcho
Idag är det avresa med expressbuss till Sokcho. I Sokcho har vi bokat två övernattningar på guest house. Missa inte ett besök på Sokcho Fish Market, där du kan få nyfångad fisk serverad på små, mysiga restauranger. (F)
Dag 7: Trekking i Seoraksan National Park
Hela dagen är avsatt till att utforska Seoraksan National Park, som bjuder på massor av möjligheter för vandring i naturen. Det bergrika området huserar massor av vilda djur, vattenfall och tempel. Njut också gärna av ett dopp i områdets varma källor. Här finns allt från korta dagsvandringar till flera dagar långa vandringar. Det finns möjlighet att förlänga din vistelse här om du är intresserad av en längre vandring. (F)
Dag 8: Med buss från Sokcho via Andong till Hahoe Folk Village
Idag går resan med buss till staden Andong. Härifrån tar du antingen en taxi eller buss till byn Hahoe, där du ska övernatta i en minbak, en sorts lokal Bed & Breakfast. (F)
Dag 9: På upptäcktsfärd i och omkring Hahoe Folk Village
Börja gärna dagen med en promenad runt i staden tidigt på morgonen för att få en inblick i hur man levde under Joseon-dynastin på 1500-talet. Du kommer känna det som om du är på en resa bakåt i tiden medan du rör dig runt bland stadens mysiga gränder, samtidigt som du får en inblick i de 230 invånarnas vardagsliv. Byn är upptagen på Unescos världsarvslista och är bland de bäst bevarade byarna på Korea-halvön. Vid ingången till byn hittar du små restauranger som serverar lokala rätter som exempelvis jjimdak (kyckling) och bibimbap (ris och grönsaker). Under vissa dagar på året kan du dessutom uppleva en traditionell dans med ansiktsmasker i byn som ligger vackert omgiven av Nakdong-floden och åkermark. De flesta turister kommer bara hit på en dagsutflykt, så att bo ett par nätter här ger dig en alldeles unik upplevelse som är långt från det moderna Sydkorea som du har upplevt tidigare på resan. (F)
Dag 10: Hahoe Folk Village till Andong och med tåg till Gyeongju
Du börjar dagen med att på egen hand ta dig till Andong, och härifrån reser du sen med buss till Gyeongju. Vid ankomst tar du dig sen till ditt guest house i staden. Resten av dagen har du på egen hand i staden som sydkoreanerna själva beskriver som ett stort, historiskt och kulturellt museum under öppen himmel. (F)
Dag 11: På upptäcktsfärd i och omkring Gyeongju
Du har hela dagen till att utforska Sydkoreas tidigare kejsarstad, som även den finns med på Unescos världsarvslista. De flesta av stadens historiska fynd och ruiner härstammar från den tidigare Shilla-dynastin som regerade på Koreahalvön under nästa 1000 års tid. Gå på upptäcktsfärd bland stadens tempel, pagoder, gravplatser och statyer. Utanför Gyeongju kan du besöka Seokguram-grottan som är full av buddhaskulpturer, samt Bulguksatemplet. (F)
Dag 12: Med tåg från Gyeongju till Busan
Idag går resan vidare med tåg mot Busan. Staden är Sydkoreas viktigaste hamnstad med vackra stränder, buddhistiska tempel, lokala marknader och världens största varuhus. I Busan har vi bokat två övernattningar på guest house. (F)
Dag 13: På äventyr i Busan
Du har hela dagen på dig att utforska Busan, och det finns massvis att upptäcka i och omkring Sydkoreas andra största stad. Njut av den imponerande utsikten över staden från Busan Tower, bada tillsammans med de lokala vid Haeundae Beach, gå på shoppingtur i Shinsegae Centum City Department Store, besök Jagalchi fiskmarknad, gå på upptäcktsfärd i Gamcheon Culture Village och njut av en drink i solnedgången och nyfångad fisk vid Noran Mahura. Fick du inte stillat ditt tempel-sug i Gyeongju så måste du besöka Beomeosa Temple och Haedong Yonggungsa Temple. Utöver detta finns här massor av museer, trevliga kaffebarer och fantastiska gatukök. (F)
Dag 14: Med flyg från Busan till Jeju
Du hämtas på ditt guest house och körs till flygplatsen, varifrån du tar flyget till ön Jeju – Sydkoreas svar på Hawaii. Här hämtas du och körs till ditt guest house. (F)
Dag 15–16: På upptäcktsfärd på Jeju Island
Jeju ligger i Koreasundet, sydväst om den koreanska halvön. Ön har cirka 560 000 invånare och bjuder på all från lyxresorter till små, mysiga guest houses. Njut av livet vid de vackra stränderna eller utforska ön på cykel eller i hyrbil. Landskapet här är fantastiskt och består av teodlingar, vulkaner, stränder, vattenfall och lavatunnlar. Jeju har dessutom en uppsjö av aktiviteter att bjuda på, såsom trekking, mountainbiketurer, dykning, snorkling, kitesurfing och ridturer. (F)
Dag 17: Avresa från Jeju
Efter en mängd av unika upplevelser i Sydkorea är det dags att påbörja hemresan. Du hämtas på ditt guest house och körs till flygplatsen, där flyget hem till Skandinavien avgår. (F)
Dag 18: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

4 övernattningar på guest house i Seoul
2 övernattningar på guest house i Sokcho
2 övernattningar på minbak i Hahoe Folk Village
2 övernattningar på guest hous i Gyeongju
2 övernattningar på guest house i Busan
3 övernattningar på guest house på Jeju Island

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Vi kan också hjälpa till med boende på hanok, traditionella krogar och tempel. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas alla dagar.

Apr, maj, sep & okt

Packlista

  • Kontanter (bankomater finns framförallt i de större städerna)
  • Skor för vandring
  • Regn- eller skaljacka
  • Guidebok
  • Badkläder

I priset ingår

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Transport från Andong till Hahoe Folk Village
  • Måltider som inte nämns i programmet
  • Dryck

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: