Sök
Sök
Dani folket på Irian Jaya
Udsigten over en mindre dani landsby
Over floder og igennem jungle
Under trekket møder kan du møde lokale
På denne tur kommer du helt tæt på det simple liv i landbyerne
Mumiet er en gammel høvding

Baliem Adventure-vandring Irian Jaya (Papua)

Reslängd: 8 dagar

Upptäck en destination som bara ett fåtal resenärer får möjligheten att upptäcka. Papua bjuder på ett rikt djurliv, frodig och vacker natur samt en fascinerande kultur och traditionella stammar.

Papua (tidigare känt som Irian Jaya) har hos de flesta människor i åratal varit en plats att hålla sig borta ifrån, såvida man inte ville hamna i en gryta och därefter ätas upp! Lyckligtvis har tiderna förändrats i detta område.

Papua täcker halva Nya Guinea, som är världens näst största ö. Största delen av området är täckt av ogenomtränglig regnskog, så majoriteten av de 2,7 miljoner människor bor omkring kuststäderna.

Detta unika - nästan expeditionsliknande - reseförslag ger dig en unik möjlighet att besöka en del av världen som inte många andra har upplevt. Du flyger från Bali till Wamena, som är den största staden i Papuas högland i Baliem-dalen. Härifrån börjar och slutar din vandring i Irian Jaya.

Wamena är en stad med massor av lokala marknader där du kan köpa frukt, grönsaker och andra förnödenheter som kan vara bra att ha med på vandringen. När du vandrar runt i staden får du mycket uppmärksamhet och man märker tydligt att inte många turister har hittat hit. På de lokala marknaderna kan du också ha tur att se folk från de lokala stammarna i dalen. Vissa har bara ett penisrör som enda klädsel.

Under turen vandrar du i Baliem-dalen, som ligger ungefär en timmes bilresa från Warmena. Efter ankomsten till dalen korsas ett par floder – och då är du i en värld helt annorlunda än den vi känner i Sverige! I Baliem-dalen finns inga bilar och inga vägar. Istället är här små stigar och i princip alla hus är byggda av bambu och har vass som tak. Flera av de lokala stamfolken bär i stort sett inga kläder, och även om de har fått saker från västvärlden såsom t.ex. mobiltelefoner, lever de flesta människor här ett liv utan TV och till största del av naturens tillgångar. Att vandra i Baliem-dalen är en stor kulturell upplevelse, dock bara på lånad tid, eftersom området sakta men säkert blir mer och mer utvecklat. Vandringen är fysiskt utmanande, då du vandrar i 4-7 timmar om dagen och förhållandena i dalen är jämförelsevis primitiva. I gengäld får du en ärlig och äkta bild av hur människorna lever i ett av världens absolut minst turistiska områden.

Denna tur bjuder på en unik möjlighet att få en glimt av en kultur och ett stamfolk som långsamt håller på att försvinna.

Detaljerad resplan

Dag 1: Bali - Jayapura – Wamena
Du hämtas upp på ditt hotell i Sanur, Kuta eller Nusa Dua, och körs till Denpasars flygplats på Bali. Härifrån går flyget till Papua. Vid ankomsten till Sentanis flygplats i Jayapura möts vi av vår lokala guide, som hjälper oss vidare med flyg till Wamena och utfärdar vårt Surat Jalan (resepass). Vid ankomsten till Wamena hämtas vi upp och körs direkt till vårt hotell. En eftermiddagstur kan ordnas beroende på ankomsttid.

Dag 2: Wamena – Kurima – Kilise/Ibiroma
Efter frukost väntar en cirka 1 timmes bilresa till Kurima, utgångsplatsen för vandringen. Med dig har du en egen guide, kock och lokala bärare. Denna dag vandrar du 4 timmar genom Kurima-regionen och passerar bland annat danifolkets odlingar med sötpotatis. Vandringen går genom små lokala byar och du får en inblick i hur människorna lever i Baliem-dalen. Om du har tur kommer du att uppleva några av de lokala minoriteter som fortfarande lever enligt de gamla traditionerna, och du kanske till och med kan köpa med dig ett penisrör som souvenir. På eftermiddagen kommer du fram till byn Ibiroma, där du kan ta en promenad i den vackra Baliem-dalen medan kocken tillagar maten. Din lokala guide försörjer sig genom att erbjuda vandringar i området runt Baliem-dalen, och han kommer att kunna svara på de flesta frågor som kan uppstå om området. Du övernattar på ett lokalt pensionat i Kurima.

Dag 3: Kilise/Ibiroma – Wamerek
Efter frukost fortsätter vandringen till byn Syokosimo. Denna dag är rätt så fysiskt krävande eftersom du vandrar mycket upp och ner. Dagen bjuder - uppe på höjderna - på en fantastisk utsikt, och i dalen vandrar du över flera hängbroar. På vägen passerar du danifolkets traditionella hus och du har möjlighet att ta bilder av de många nyfikna stamfolken som du möter. Från vandringens högsta punkt (1 800 möh) väntar en spektakulär utsikt över området. Idag vandrar du också cirka 5-7 timmar. Lunchen äts längs vägen och vi hoppas på att några lokala ortsbor kommer förbi för en pratstund. Återigen förbereds middagen för dig och du övernattar i ett av danifolkets traditionella hus i en liten lokal by där du kan vandra runt och njuta av livet.

Dag 4: Wamarek – Wesagalep
Idag vandrar du i 5-7 timmar. Vandringen går över hängbroar och vidare upp mot vackra vattenfall där det blir en enkel lunch i det fria. Härifrån fortsätter du mot byn Seikama där en övernattning väntar. Längs dagens vandring får du förhoppningsvis än en gång möta det traditionella danifolket. I byarna blir det riktigt mörkt om kvällarna då flera av byarna saknar elektricitet och istället får du njuta av den unika stjärnhimlen.

Dag 5: Wesagalep – Wuserem
Vandringen genom detta fantastiska hög- och lågland är en storslagen upplevelse. Du följer samma stigar som många av de lokala stamfolken också använder. Turen går genom frodig regnskog med mosstäckta träd och vackra floder. Lunchen avnjuts längs vägen. Idag vandrar du cirka 5 timmar innan du når fram till byn Wuserem, där du övernattar i den lokala kyrkan eller skolan.

Dag 6: Wuserem – Seima – Sogokomo – Wamena
Efter frukosten väntar sista vandringsdagen tillbaka mot Sogokmo. Längs vägen korsar du de traditionella hängbroarna över Baliem-floden. Lunchen kommer att serveras i byn Seima. Efter lunch går vandringen vidare mot Sogokmo, där en bil väntar som tar dig tillbaka till "civilisationen" i Wamena. Övernattning och middag på hotellet i Wamena. Dagens vandring är cirka 5 timmar.

Dag 7: Wamena – Jayapura
Efter frukosten väntar avresa mot flygplatsen, där du tar flyget till Jayapura. I Jayapura följer du med på en stadsrundtur och får bland annat se Mc Arthur-monumentet från andra världskriget, Sentanisjön och -byn med det antropologiska museet, Hamadi-marknaden och Jayapuras centrum. Du övernattar på hotell i staden.

Dag 8: Jayapura - Bali
Efter en tidig frukost går resan vidare till flygplatsen och flyg tillbaka till Bali. Efter ankomsten till Denpasars flygplats på Bali körs du till ditt hotell i Sanur, Kuta eller Nusa Dua.

Övernattningar:
3 nätter på budgethotell
1 natt på lokalt pensionat
1 natt hos danifolket i deras traditionella hus
2 nätter i en skola/kyrka

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Avresedatum

Denna aktivitet startar varje dag.

Pris


Kommentarer till pris

OBSERVERA: Flygbolaget som används på den här rutten finns på EU: s svarta lista över flygbolag som är förbjudna att flyga inom EU.

Läs mer om EU: s säkerhetsregler för flygbolag här.


Frånpriserna gäller resor i lågsäsong och i mån av plats. Reser man under högsäsong (t.ex. jul- och nyår) ligger priserna oftast högre. Kontakta oss på 0413-170 50 och få en offert för just de datumen du planerar att åka.

Kontakta en Travel Consultant på 0413-17050 och höra mer om priser


Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

 • Flygbiljett Denpasar - Jayapura t/r
 • Flygbiljett Jayapura - Wamena t/r
 • Transport inkl. flygplatstransfers
 • Måltider och övernattningar enligt program
 • Personlig bärare och kock under vandringen
 • Engelsktalande lokal guide
 • Resetillstånd, donationer och entréavgifter samt alla aktiviteter som nämns i programmet

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Flygplatsskatter och avgifter för extra bagage
 • Extra avgift för att ta bilder av lokalbefolkningen i Baliem-dalen (utom under ceremonier)
 • Dricks och drycker
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker denna typ av utflykter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: