Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Upplev världen med familjen – och skapa minnen för livet 🩷

Få inspiration till hur du kan resa tillsammans med din familj

Barn är nyfikna, direkta och möter världen med öppna armar, och de små är därför den bästa biljetten till lokala kontakter. Deras sätt att se på världen kan ge perspektiv och kunskap även till den mest rutinerade globetrottern. Främmande kulturer och länder är därför en upptäcktsresa för både barn och vuxna.

Det kan vara givande för både stora och små att resa flera generationer tillsammans. I veckans nyhetsbrev kommer vi därför med fyra förslag på hur ni som familj kan resa ut i världen tillsammans.

Är du nyfiken på vad du kan uppleva tillsammans med familjen?


Läs mer om våra familjeresor här

Inspiration till ditt reseäventyr med familjen 👇🏽

Fyra rekommendationer till hur ni kan uppleva världen som familj

Åk på roadtrip🚦

Res i ert eget tempo 🙏

På en roadtrip kan ni som familj resa i precis det tempo som passar er. Här får ni möjligheten att ta er runt och få massor av upplevelser på de platser ni besöker.
Ni kan exempelvis åka på en fullspäckad roadtrip till Costa Rica, där ni får uppleva vulkaner på höglandet, djungel, molnregnskog, varma källor och självklart några alldeles unika djurupplevelser.


Roadtrip i Costa Rica

Kulturella äventyr 🎎

Upplev nya kulturer genom barns ögon 👶🏽

Barns nyfikenhet gör att de ofta tycker det är spännande att se hur andra lever. Passa därför gärna på under er resa att fördjupa er i kulturen i det land ni besöker.
Bland annat kan ni under en familjeresa i Japan uppleva den färgsprakande storstaden Tokyo, se fantastiska tempel i Kyoto och bo på ryokan – ett traditionellt värdshus – på ön Miyajima.


Familjeresa i Japan

Hoppa från ö till ö 🏝

Total avkoppling för hela familjen 🤿

Öluff ger möjlighet för att kombinera äventyr med avkoppling. Utforska öarna tillsammans som familj och njut av dagarna på kritvita palmstränder.
Till exempel kan ni bege er på öluff bland Fijis paradisöar, där ni kan snorkla i det turkosblåa havet, bada i gömda grottor, paddla kajak och uppleva öarna från strandkanten medan ni smuttar på en kall juice eller läser en bok i hängmattan.


Utforska Fijis öar

Kom nära inpå de lokala🛖

Upplev en annorlunda vardag🪇

Det är alltid speciellt att komma i kontakt med lokalbefolkningen i de länder man besöker. Det är så här som ni på riktigt kommer inpå ett land och dess kultur.
Få bland annat inspiration av vårt reseförslag 'Med familjen i Panama och Costa Rica', där ni får möta Emberá-indianerna som berättar om sin kultur, seder och traditioner. Besök deras lokala skola, spela fotboll med dem på skolgården, prova den lokala dansen och smaka på deras välsmakande specialiteter.


Besök Emberá-indianerna

Hos Winberg Travel reser vi ofta och gärna med våra familjer🧸

Vi har frågat två av våra kollegor varför de tycker om att resa med sina familjer

”Att se sina barn uppleva något som är utöver det vanliga är den häftigaste känsla som finns. Den största upplevelsen som vi delar i vår familj var under vår senaste resa till Vietnam när vi reste runt i Hanoi på en gammal militärscooter. Att se barnen skratta medan vi på ett säkert sätt transporterades runt i Hanois pulserande trafik i baksätet på en scooter, av duktiga lokalguider, är något vi fortfarande ofta pratar om hemma.”
- Jan, teamleader, som bland annat har rest med sin familj i Thailand, Vietnam och USA.

”Det häftigaste med att resa med barn är deras direkthet och öppenhet mot världen. De är nyfikna och tycker att allt är spännande. När man reser med barn är de ofta nyckeln till många annorlunda upplevelser tillsammans med de lokala. Jag tycker att det är otroligt givande att dela min passion för resande med mina barn, och visa dem att världen är så mycket mer än bara Sverige.”
- Mathilde, reseproducent, som har rest med familjen i Mexiko, och som drömmer om att ta med dem till Indonesien och Vietnam.


Vart vill du resa tillsammans med din familj?

Psst...🙋🏽‍♀️

Du vet väl att en familjeresa inte behöver vara begränsad till bara föräldrar och barn? Boka en av våra tregenerations-resor och skapa starkare band mellan samtliga medlemmar i den stora familjen. Att uppleva världen tillsammans med resenärer i alla åldrar skapar garanterat minnen och samtalsämnen för familjemiddagarna i flera år framöver.

Ta en noggrannare titt på några exempel av våra reseförslag som passar utmärkt för tre generationer som vill resa tillsammans! 👩🏽‍🦳👨🏽‍🦳👦🏽👩🏽👧🏽👶🏽

🦒Safariresa till Sydafrika för tre generationer

🏡Hyr en egen villa i Toscana

🪘Upplev Kuba med hela, stora familjen