Sök
Sök
Tre-generationsresa Sydafrika
Cape Town, Sydafrika
Cape Town, Sydafrika
Cape Town, Sydafrika
Garden Route, Sydafrika
Hermanus, Sydafrika
Hermanus, Sydafrika
Aquila Safari Lodge, Sydafrika
Aquila Safari Lodge, Sydafrika
Aquila Safari Lodge, Sydafrika
Aquila Safari Lodge, Sydafrika
Aquila Safari Lodge, Sydafrika
Aquila Safari Lodge, Sydafrika
Aquila Safari Lodge, Sydafrika
Aquila Safari Lodge, Sydafrika
Stellenbosch, Sydafrika
Tre-generationer
Tre-generationer

Resa för tre generationer i Sydafrika

Frånpris per person vid 6 vuxna och 4 barn

SEK 23 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 15950:-

Reslängd: 14 dagar

Drömmer du om att göra en spännande och innehållsrik resa med hela familjen? Sydafrika är ett perfekt resmål för alla i familjen; far- och morföräldrar, barn och barnbarn.

Vi har skräddarsytt en resa där man får se Kapstaden, spana efter valar i Hermanus, åka på malariafri safari med “The Big Five” och avsluta resan med ett besök i Stellenbosch för att smaka på de utsökta sydafrikanska vinerna. Boende i familjerum på hotell med pool för stora och små vattendjur.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Sydafrika här
Praktisk information om SydafrikaVäder

Årstiderna är de motsatta till de svenska. Eftersom landet är mycket stort och har flera klimatzoner, kan det besökas när som helst beroende på vad du är ute efter. Sommaren är varm i hela lander, vintern är behaglig med ljumma, soliga dagar och kalla nätter. Söderut kan det regna och blåsa en del under vintern.

Aquila Safari Lodge, Sydafrika

Detaljerad resplan

Dag 1: Skandinavien - Kapstaden
Dag 2: Ankomst till Kapstaden

Det finns ingen tidsskillnad mellan Sverige och Sydafrika så efter en god natts flygning landar du i Kapstaden och är redo att börja uppleva. Vid ankomsten hämtas ni och körs till ert hotell.
Kapstaden är en spännande stad med mycket att se och göra. Här finns bland annat Victoria & Alfred Waterfront, stränderna vid Camps Bay och Clifton, Greenmarket Square, Houses of Parliament, en mängd olika museer och teatrar samt Kirstenbosch Gardens.


Dag 3-6: På egen hand i Kapstaden

Dagarna i Kapstaden disponerar ni hur ni vill. Kapstaden är den perfekta staden att resa till för tre generationer och hela familjen, eftersom det finns så mycket att uppleva. Vi kan ordna många olika utflykter eller se till att ni får en hyrbil för egna upplevelser. Ni kan köra till Cape Point och Godahoppsudden. Längs vägen kan ni göra ett stopp vid Boulder's Beach och besöka pingvinkolonin. Ni kan också ta er upp till Taffelberget och njuta av den fantastiska utsikten. Är det bra väder kan ni ta en tur via stranden, så kom ihåg badkläderna. Då kan ni slappa på stranden eller hyra en surfbräda och lära er surfa, men kom ihåg att vattnet kan vara kallt.

Dag 7: Kapstaden - Hermanus

Ni reser från Kapstaden mot Sydafrikas valhuvudstad Hermanus. Om ni besöker Hermanus under valsäsongen (juli – november) kan ni ha turen att se de utrotningshotade Sydkaparna när de kommer nära kusten i den lugna och djupa Hermanusbukten. Vill ni komma dem mycket nära kan ni följa med på en båttur. Besöker ni Hermanus utanför valsäsongen behöver ni ändå inte misströsta. Stadens mysiga atmosfär och underbara läge gör att ni inte blir uttråkade. Det tar bara några timmar att köra från Kapstaden till Hermanus. ([F])

Dag 8: På egen hand i Hermanus

Dagen tillbringas i Hermanus. Om det är valsäsong är det lätt att låta ett par timmar av dagen att gå till att beskåda dem. De är ofta lekfulla och det är fantastiskt att se dem när de hoppar upp ur vattnet och landar med ett jätteplask. Är ni här utanför valsäsongen kan ni uppleva staden, ta en lång promenad längs vattnet eller koppla av på stranden. ([F])

Dag 9: Hermanus - Aquila Private Game Reserve

Idag går turen till Aquila Safari Lodge, där en äkta afrikansk safariupplevelse väntar. Safariparken ligger cirka 3 timmars bilresa från Hermanus. Aquila Safari Lodge ligger i en 10 000 hektar stor malariafri safaripark med möjligheten att se alla "Big 5" (buffel, lejon, leopard, noshörning och elefant). Lodgen har två stora pooler med utsikt över parken. Alla måltider, morgonsafari och eftermiddagssafari ingår. ([F],[M])

Dag 10: Safari i Aquila Private Game Reserve

Under denna dag kan du njuta av safari och slappa vid poolen. Om du vill göra en safari på hästryggen eller med fyrhjuling kan du köpa till det på lodgen.

Dag 11: Aquila Private Game Reserve - Stellenbosch

Efter morgonsafari och frukost checkar ni ut och fortsätter resan till ett av Sydafrikas ledande vindistrikt Stellenbosch. Ni kommer att bo på en av Sydafrikas äldsta vingårdar, som också fungerar som hotell. Här kommer ni att kunna smaka på en massa läckerheter och fina viner. Hotellet är ett familjehotell. Här kan du bland annat åka segway eller delta i matlagningskurser för barn. ([F],[L],[M])

Dag 12: Stellenbosch

Ni har dagen till ert eget förfogande för att utforska Stellenbosch. Ni kan också åka till Franschhoek. Staden ligger nära Stellenbosch, och är också känd för sina fina viner och sitt franska kulturarv. Här hittar du flera bra restauranger, varav många serverar utsökt mat från den franska köket. Exempel på bra vingårdar i Franschhoek är: La Motte, Boschendal och Graham Beck, medan bra restauranger i Franschhoek är bland andra: Le Quartier Francais – en av de 50 bästa restaurangerna i världen, Le Petite Ferme och Reuben's Restaurant & bar. Hotellet ligger bara 30 minuter från stranden, så om ni önskar en avkopplande sista dag vid stranden är det också möjligt. ([F])

Dag 13: På egen hand i Stellenbosch - Hemresa

Avresa från Stellenbosch till Kapstadens flygplats, som ligger bara 45 minuters bilresa från hotellet. ([F])

Dag 14: Ankomst till Sverige

Övernattningar:
Fem nätter i lägenhet i Kapstaden
Två nätter i Hermanus på hotell
Två nätter på Aquila Safari Lodge (helpension exkl. dryck)
Två nätter i Stellenbosch på Spier Hotel med frukost

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person vid 6 vuxna och 4 barn

SEK 23 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 15950:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien-Kapstaden t/r (inklusive bagage)
 • Fem nätter i lägenhet i Kapstaden
 • Två nätter i Hermanus på hotell
 • Två nätter på Aquila Safari Lodge (helpension exkl. dryck)
 • Två nätter i Stellenbosch på Spier Hotel med frukost
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: