14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 21 450:-
Från 20 450:-
Vi har skräddarsytt en resa där man får se Kapstaden, spana efter valar i Hermanus, åka på malariafri safari med “The Big Five” och avsluta resan med ett besök i Stellenbosch för att smaka på de utsökta sydafrikanska vinerna. Boende i familjerum på hotell med pool för stora och små vattendjur.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Sydafrika här
Praktisk information om SydafrikaBästa reseperiod

Årstiderna är de motsatta till de svenska. Eftersom landet är mycket stort och har flera klimatzoner, kan det besökas när som helst beroende på vad du är ute efter. Sommaren är varm i hela lander, vintern är behaglig med ljumma, soliga dagar och kalla nätter. Söderut kan det regna och blåsa en del under vintern.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Skandinavien - Kapstaden
Du flyger från Skandinavien till Kapstaden i Sydafrika.
Dag 2: Ankomst till Kapstaden
Det finns ingen tidsskillnad mellan Sverige och Sydafrika så efter en god natts flygning landar du i Kapstaden och är redo att börja uppleva. Vid ankomsten hämtas ni och körs till ert hotell. Kapstaden är en spännande stad med mycket att se och göra. Här finns bland annat Victoria & Alfred Waterfront, stränderna vid Camps Bay och Clifton, Greenmarket Square, Houses of Parliament, en mängd olika museer och teatrar samt Kirstenbosch Gardens.
Dag 3-5: På egen hand i Kapstaden
Dagarna i Kapstaden disponerar ni hur ni vill. Kapstaden är den perfekta staden att resa till för tre generationer och hela familjen, eftersom det finns så mycket att uppleva. Vi kan ordna många olika utflykter eller se till att ni får en hyrbil för egna upplevelser. Ni kan köra till Cape Point och Godahoppsudden. Längs vägen kan ni göra ett stopp vid Boulder's Beach och besöka pingvinkolonin. Ni kan också ta er upp till Taffelberget och njuta av den fantastiska utsikten. Är det bra väder kan ni ta en tur via stranden, så kom ihåg badkläderna. Då kan ni slappa på stranden eller hyra en surfbräda och lära er surfa, men kom ihåg att vattnet kan vara kallt.
Dag 6: Kapstaden - Hermanus
Ni får hyrbilar avlämnade på hotellet kan kan sedan ställa kosan mot Sydafrikas valhuvudstad Hermanus. Om ni besöker Hermanus under valsäsongen (juli – november) kan ni ha turen att se de utrotningshotade Sydkaparna när de kommer nära kusten i den lugna och djupa Hermanusbukten. Vill ni komma dem mycket nära kan ni följa med på en båttur. Besöker ni Hermanus utanför valsäsongen behöver ni ändå inte misströsta. Stadens mysiga atmosfär och underbara läge gör att ni inte blir uttråkade. Det tar bara några timmar att köra från Kapstaden till Hermanus. (F)
Dag 8: På egen hand i Hermanus
Dagen tillbringas i Hermanus. Om det är valsäsong är det lätt att låta ett par timmar av dagen att gå till att beskåda dem. De är ofta lekfulla och det är fantastiskt att se dem när de hoppar upp ur vattnet och landar med ett jätteplask. Är ni här utanför valsäsongen kan ni uppleva staden, ta en lång promenad längs vattnet eller koppla av på stranden. (F)
Dag 9: Hermanus - Garden Route Game Lodge
Idag går turen till Garden Route Game Lodge, där en äkta afrikansk safariupplevelse väntar. Safariparken ligger cirka 3 timmars bilresa från Hermanus. Garden Route Game Lodge ligger i de vackra Langeberg Mountain Range där ni gör safariutflykter för att spana efter både llejon, noshörning, elefanter och mycket mer. (F,M)
Dag 10: Safari i Garden Route Game Lodge
Under denna dag kan du njuta av safari och koppla av vid poolen. Om du vill göra en safari till fots eller boka en speciell barnsafari går det att ordna på lodgen. (F,M)
Dag 11: Garden Route Game Lodge - Stellenbosch
Efter morgonsafari och frukost checkar ni ut och fortsätter resan till ett av Sydafrikas ledande vindistrikt Stellenbosch. Ni kommer att bo på en av Sydafrikas äldsta vingårdar, som också fungerar som hotell. Här kommer ni att kunna smaka på en massa läckerheter och fina viner. Hotellet är ett familjehotell. Här kan du bland annat åka segway eller delta i matlagningskurser för barn. (F)
Dag 12: Stellenbosch
Ni har dagen till ert eget förfogande för att utforska Stellenbosch. Ni kan också åka till Franschhoek. Staden ligger nära Stellenbosch, och är också känd för sina fina viner och sitt franska kulturarv. Här hittar du flera bra restauranger, varav många serverar utsökt mat från den franska köket. Exempel på bra vingårdar i Franschhoek är: La Motte, Boschendal och Graham Beck, medan bra restauranger i Franschhoek är bland andra: Le Quartier Francais – en av de 50 bästa restaurangerna i världen, Le Petite Ferme och Reuben's Restaurant & bar. Hotellet ligger bara 30 minuter från stranden, så om ni önskar en avkopplande sista dag vid stranden är det också möjligt. (F)
Dag 13: På egen hand i Stellenbosch - Hemresa
Avresa från Stellenbosch till Kapstadens flygplats, som ligger bara 45 minuters bilresa från hotellet och här lämnar ni även tillbaka hyrbilarna. (F)
Dag 14: Ankomst till Sverige

Övernattningar

Fem nätter i lägenhet i Kapstaden
Två nätter i Hermanus på hotell
Två nätter på Aquila Safari Lodge (helpension exkl. dryck)
Två nätter i Stellenbosch på Spier Hotel med frukost

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

oktober - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien-Kapstaden t/r (inklusive bagage)
 • Fem nätter i lägenhet i Kapstaden
 • Två nätter i Hermanus på hotell
 • Två nätter på Aquila Safari Lodge (helpension exkl. dryck)
 • Två nätter i Stellenbosch på Spier Hotel med frukost
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
 • Två större hyrbilar från dag 6 istället för transfers de dagarna
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Beräknat på 6 vuxna och 4 barn som reser tillsammans

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: