Sök
Sök
Hygge på Malecon i Havana
Che Guevara
Havana, Cuba
Lokal blomsterhandler
Plaza Vieja i Havana, Cuba
Havana, Cuba
Lokal farmer på arbejde i Viñales
Tiden står stille i vidunderlige Viñales
Udsigt over charmerende Trinidad
Børn foran katedalen i det centrale Trinidad
Der er så hyggeligt i de små gader i Trinidad
Casa Particular, Cuba
Stranden i Varadero
Cuba strand
Cuba lokal dame

Tregenerationersresa till Kuba

Frånpris per person vid Åtta vuxna och två barn

SEK 19 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 11 950:-

Reslängd: 14 dagar

Denna tregenerationersresa kombinerar det kulturella Kuba med avkoppling på en vacker badstrand. Här finns upplevelser för alla åldrar, och ni ska inte tänka på annat än att njuta av detta fascinerande land som helt säkert kommer att överraska er på alla sätt och vis.

Kuba är en tidsbubbla. Detta har sagts många gånger, och det ligger verkligen något i det. Ni kommer att känna det som att ni skickats 60 år tillbaka i tiden så fort ni sätter foten på kubansk mark. Er resa inleds i Havanna, där stadsbilden sjuder av nostalgi med sina gamla, vackra hus och amerikanarbilar på vägarna. För att göra starten på er resa så behaglig som möjligt har transport mellan flygplatsen och in till hotellet arrangerats. Tiden i Havanna erbjuder en dagstur runt i de gamla stadsdelarna, men annars står det er fritt att tillbringa dagarna med det ni själva vill.

Efter tre övernattningar i Havanna fortsätter resan mot en annan värld, nämligen den lilla byn Viñales, som ligger i regionen Piñar del Rio på västra Kuba. Tempot skruvas upp i Viñales, som omges av kalkstensklippor och tobaksplantager. Här får ni uppleva hästdroskor på vägarna och fält som plöjs på gammaldags vis. Avnjut några avkopplande dagar och åk på upptäcktsfärd i den vackra naturen som omger staden åt alla håll - om ni har tur kan ni dessutom få besöka en av de lokala tobaksfabrikerna.

I samband med en resa till Kuba kommer man inte förbi ett besök i Trinidad, som finns med på UNESCOs världsarvslista. Staden sjuder av själ och romantik, och bara att gå runt på de vackra, kullerstensbelagda gatorna är en upplevelse i sig själv. För att göra besöket i Trinidad lite extra speciellt bör ni inte bo på hotell utan i ett så kallat “Casa Particular”, där ni bor hemma hos lokalbefolkningen. På så vis kommer ni nära lokalbefolkningen och kultur och levnadssätt på Kuba. Er tid i Trinidad bjuder dessutom på en guidad rundvandring i den historiska stadskärnan.

Sista stoppet på er familjeresa är semesterbyn Varadero vid den norra kusten. Här får ni hela fyra nätter på ett All Inclusive-hotell, och dagarna tillbringas med vad ni själva har lust till. Åk på upptäcktsfärd i området, utnyttja de många faciliteterna på hotellet eller använd tiden till att helt enkelt koppla av på en vacker karibisk strand innan det åter bär hem till Sverige och vardagen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Väder

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner lägst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger, men detta bör inte avskräcka dig från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Kuba baseras på hur klimatet har varit föregående år. Vädret på Kuba kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.


Cuba

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Havanna
Idag sker såväl avresa från Sverige som ankomst på Kuba, detta då du flyger “mot klockan” på vägen hit. Ankomst på Kuba sker som regel sent på eftermiddagen, men detta kan variera mycket beroende på vilket flygbolag ni åker med.
Efter ankomst till Havannas flygplats möter en chaufför upp er och kör er till ert hotell i centrala Havanna. Resten av dagen står till ert eget förfogande.

Dag 2: Rundtur i Old Havana
Dagen inleds med en guidad rundvandring i de gamla stadsdelarna, där ni får uppleva några av de mest populära sevärdheterna och samtidigt skapa er en bild av de stora kontrasterna mellan de olika stadsdelarna. Kuba har en spännande historia, som ni också får veta mer om på denna tur. Resten av dagen tillbringas på egen hand.
Boende på hotell. (F)

Dag 3: Havanna på egen hand
Denna dag styr ni helt och hållet själva, så ni bestämmer själva vad som ska hända. Ni kan promenera längs Malecón, återvända till de gamla stadsdelarna och besöka La Floridita - Ernest Hemingways gamla stamställe - eller lära er mer om Kubas historia på Revolutionsmuseet.
Boende på hotell. (F)

Dag 4: Havanna till Viñales
Efter frukosten har en transfer arrangerats åt er från Havanna till Viñales som ligger i västra Kuba, i Piñar del Rio-provinsen. Turen dit tar ca tre-fyra timmar.
Boende på hotell. (F)

Dag 5: Viñales på egen hand
Viñales är en trevlig liten by där tiden står i det närmaste stilla. Här plöjs fälten än på det gamla, goda sättet, och det är inte ovanligt att se hästdroskor köra omkring på vägarna. Denna dag tillbringas efter eget tycke, och det är upplagt för att ta en cykeltur eller promenad runt i området för att bland annat uppleva tobaksfälten som omger staden. Det rekommenderas dessutom att besöka de unika kalkstensklipporna som ligger utspridda i Viñales-dalen.
Boende på hotell. (F)

Dag 6: Viñales till Trinidad
Man kommer inte riktigt runt ett besök i Trinidad när man besöker Kuba. Denna vackra, romantiska stad är ett måste på alla resor hit, och denna resa är självklart inget undantag. Efter frukosten blir ni upphämtade och körda de sex-sju timmar det tar att komma från Viñales till Trinidad. För att ni ska få den där “autentiska, kubanska upplevelsen” arrangeras övernattningar på ett casa particular åt er i Trinidad. Dessa består av lokalinvånare som hyr ut ett eller flera rum i sina egna hus, som man kan bo i under sin vistelse. Vanligtvis är det inte möjligt att hela familjen bor tillsammans i samma casa particular, men i Trinidad ligger de relativt nära varandra, vilket gör att hela familjen kan bo hyfsat nära varandra. Resten av dagen tillbringar ni på egen hand i Trinidad. (F)
Övernattning på Casa Particular.

Dag 7: Guidad tur i Trinidad
Dagen inleds med en guidad tur i Trinidad, där ni får höra mer om stadens fascinerande historia. Ni passerar Plaza Mayor och besöker Museo Romántico. Här ingår emellertid inte entréavgiften. När ni ändå befinner er ute på stan med er guide, glöm då inte att smaka på den lokala drycken Canchanchara.
Övernattning på Casa Particular (utan måltider).

Dag 8: Trinidad på egen hand
Idag får ni uppleva Trinidad på egen hand. Om ni inte har fått nog av stadens charmerande kärna kan ni återvända hit, eller också kan ni bege er ut till Playa Ancon, som ligger en kort biltur från staden.
Övernattning på Casa Particular (utan måltider).

Dag 9: Trinidad till Varadero
Säg “På återseende” till historiska Trinidad och styr kosan mot badsemestern. Idag går fortsätter resan nämligen norrut till strandstaden Varadero, som är ert sista stopp på turen. Här tillbringar ni de sista fyra nätterna på en all inclusive-anläggning. Turen hit tar ca fyra timmar.
Boende på hotell. (all inclusive på anläggningen i Varadero)

Dag 10-12: Varadero på egen hand
Den sista tiden under er resa är fri från planerade arrangemang, så det står er helt fritt att göra det ni själva vill under er tid i Varadero. Ni kan åka på upptäcktsfärd i området, utnyttja anläggningens faciliteter eller koppla av på en skön, karibisk strand och ladda batterierna innan vardagen åter tar över.
Övernattning på hotell (all inclusive)

Dag 13: Varadero till Havannas flygplats och hemresa
Det är dags att säga “på återseende” till vackra Kuba. Efter frukosten körs ni från anläggningen i Varadero till flygplatsen i Havanna i god tid för att hinna till incheckningen och uträtta allt annat praktiskt innan ni åter styr kosan hemåt. (F)

Dag 14: Hemkomst till Sverige
Ni ankommer hem till Sverige efter en fantastisk semester på Kuba.


Övernattningar:
Nio nätter på hotell
Tre nätter på hotell
Notera att det inte alltid går att boka fyrapersonersrum/familjerum på hotell på Kuba. De flesta Casa Particulares har dessutom max två dubbelrum att hyra ut.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Detta är bara ett förslag, och resan kan organiseras precis som ni själva vill. Om ni vill förlänga resan så är detta naturligtvis också möjligt.


Pris

Frånpris per person vid Åtta vuxna och två barn

SEK 19 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 11 950:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Baserat på åtta vuxna och två barn, men priser och resa kan anpassas efter era behov.

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flygbiljett Sverige - Kuba t/r
 • Transport enl. program
 • Övernattningar enl. program
 • Måltider enl. program
 • Guidad rundtur i Old Havana
 • Visum till Kuba

I priset ingår inte

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Avreseskatter (ca 25 CUC i kontanter)
 • Annan transport än som omnämns i programmet
 • Andra upplevelser än de som omnämns i programmet
 • Måltider som inte nämns i programmet
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: