14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 27 450:-
Från 16 450:-
Kuba är som en tidsbubbla. Mankänner sig emellanåt som om man rest 60 år tillbaka i tiden . Man tjusas av den så såeciella stämning som råder här från man sätter foten på kubansk mark. Resan inleds i Havanna - staden som sjuder av nostalgi med sina gamla, vackra hus och klassiska bilar på vägarna.

Efter Havanna fortsätter resan mot ännu en annan värld, nämligen den lilla byn Viñales, som ligger i regionen Piñar del Rio på västra Kuba. Tempot skruvas ner en smula i Viñales, som omges av kalkstensklippor och tobaksplantager. Här får ni uppleva hästdroskor på vägarna och fält som plöjs på gammaldags vis. Njut av några avkopplande dagar och åk på upptäcktsfärd i den vackra naturen som omger staden åt alla håll - passa på att besöka en av de lokala tobaksfabrikerna.

Man skall absolut inte missa ett besök i Trinidad, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Staden genomsyras av själ och romantik, och bara att gå runt på de vackra, kullerstensbelagda gatorna är en upplevelse i sig själv. För att göra besöket i Trinidad lite extra speciellt bor man förslagsvis på ett “Casa Particular”. På så vis kommer ni nära lokalbefolkningen och kultur och levnadssätt på Kuba. Här i Trinidad ingår också en guidad rundvandring i den historiska stadskärnan.

Sista stoppet på er familjeresa är Varadero vid den norra kusten. Här finns några av landets absolut vackraste stränder och ni bor bekvämt på hotell med All Inclusive. Dagarna här är helt på egen hand så kanske ni gör en upptäcktsfärd i området eller bara använder tiden till att helt enkelt koppla av på en vacker karibisk strand.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kuba här
Praktisk information om Kuba

Bästa reseperiod

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner som minst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Havanna
Idag sker såväl avresa från Sverige som ankomst på Kuba, detta då du flyger “mot klockan” på vägen hit. Ankomst på Kuba sker som regel sent på eftermiddagen, men detta kan variera mycket beroende på vilket flygbolag ni åker med. Efter ankomst till Havannas flygplats möter en chaufför upp er och kör er till ert hotell i centrala Havanna. Resten av dagen står till ert eget förfogande.
Dag 2: Rundtur i Old Havana
Dagen inleds med en guidad rundvandring i de gamla stadsdelarna, där ni får uppleva några av de mest populära sevärdheterna och samtidigt skapa er en bild av de stora kontrasterna mellan de olika stadsdelarna. Kuba har en spännande historia, som ni också får veta mer om på denna tur. Resten av dagen tillbringas på egen hand. (F)
Dag 3: Havanna på egen hand
Denna dag är helt på egen hand. Ni kan promenera längs Malecón, återvända till de gamla stadsdelarna och besöka La Floridita - Ernest Hemingways gamla stamställe - eller lära er mer om Kubas historia på Revolutionsmuseet. (F)
Dag 4: Havanna till Viñales
Efter frukosten har en transfer arrangerats åt er från Havanna till Viñales som ligger i västra Kuba, i Piñar del Rio-provinsen. Turen dit tar ca tre-fyra timmar. (F)
Dag 5: Viñales på egen hand
Viñales är en trevlig liten by där tiden står i det närmaste stilla. Här plöjs fälten än på det gamla, goda sättet, och det är inte ovanligt att se hästdroskor köra omkring på vägarna. Denna dag tillbringas efter eget tycke, och det är upplagt för att ta en cykeltur eller promenad runt i området för att bland annat uppleva tobaksfälten som omger staden. Det rekommenderas dessutom att besöka de unika kalkstensklipporna som ligger utspridda i Viñales-dalen. (F)
Dag 6: Viñales till Trinidad
Man kommer inte riktigt runt ett besök i Trinidad när man besöker Kuba. Denna vackra, romantiska stad är ett måste på alla resor hit, och denna resa är självklart inget undantag. Efter frukosten blir ni upphämtade och körda de sex-sju timmar det tar att komma från Viñales till Trinidad. För att ni ska få den där “autentiska, kubanska upplevelsen” arrangeras övernattningar på ett casa particular åt er i Trinidad. Dessa består av lokalinvånare som hyr ut ett eller flera rum i sina egna hus, som man kan bo i under sin vistelse. Vanligtvis är det inte möjligt att hela familjen bor tillsammans i samma casa particular, men i Trinidad ligger de relativt nära varandra, vilket gör att hela familjen kan bo hyfsat nära varandra. Resten av dagen tillbringar ni på egen hand i Trinidad. (F)
Dag 7: Guidad tur i Trinidad
Dagen inleds med en guidad tur i Trinidad, där ni får höra mer om stadens fascinerande historia. Ni passerar Plaza Mayor och besöker Museo Romántico. Här ingår emellertid inte entréavgiften. När ni ändå befinner er ute på stan med er guide, glöm då inte att smaka på den lokala drycken Canchanchara.
Dag 8: Trinidad på egen hand
Idag får ni uppleva Trinidad på egen hand. Om ni inte har fått nog av stadens charmerande kärna kan ni återvända hit, eller också kan ni bege er ut till Playa Ancon, som ligger en kort biltur från staden.
Dag 9: Trinidad till Cayo Santa María
Säg “På återseende” till historiska Trinidad och styr kosan mot badsemestern. Idag går fortsätter resan nämligen till strandstaden Cayo Santa María, som är ert sista stopp på turen. Här tillbringar ni de sista fyra nätterna på en all inclusive-anläggning. Turen hit tar ca fyra timmar. (all inclusive)
Dag 10-12: Cayo Santa María på egen hand
Den sista tiden under er resa är fri från planerade arrangemang, så det står er helt fritt att göra det ni själva vill under er tid i Cayo Santa María. Ni kan åka på upptäcktsfärd i området, utnyttja anläggningens faciliteter eller koppla av på en skön, karibisk strand och ladda batterierna innan vardagen åter tar över. (all inclusive)
Dag 13: Cayo Santa María till Havannas flygplats och hemresa
Det är dags att säga “på återseende” till vackra Kuba. Efter frukosten körs ni från anläggningen i Cayo Santa María till flygplatsen i Havanna i god tid för att hinna till incheckningen och uträtta allt annat praktiskt innan ni åter styr kosan hemåt. (F)
Dag 14: Hemkomst till Sverige
Ni ankommer hem till Sverige efter en skön semester på Kuba.

Övernattningar

Fem nätter på hotell
Tre nätter på Casa Particular - inga måltider
Fyra nätter på hotell med All Inclusive

Kommentarer

Att resa till Kuba är att göra en tidsresa tillbaka till 1950-talet med allt vad det innebär - gamla amerikanska bilar, ett liv utan mängder av teknik och bekvämligheter vi vant oss vid och som vi idag betraktar som självklara.
Kuba är fortfarande drabbat av sanktioner vilket innebär att det inte alltid finns det utbudet av produkter som vi är vana vid.
Boendet är mycket enkelt på vissa av platserna vi besöker och en standard långt under vad vi är vana vid. Så vi tipsar om att ta med ett litet reseapotek, pappersnäsdukar/toalettpapper, schampo & tvål, några påsar Y3 för tvätt i handfatet och en egen handduk.
Men inte att förglömma, det som finns är ett överflöd av härliga & glada människor, medryckande musik & dans, läskande romdrinkar och cigarrer!

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan man påbörja alla dagar.

Gruppstorlek

Priset är baserat på åtta vuxna och två barn som reser tillsammans men kan anpassar precis såsom ni önskar.

november - april

Packlista

 • Reseförsäkring - kom ihåg att denna är obligatorisk - den första maj 2010 införde Kuba nya regler för resesjukförsäkring för samtliga utlänningar samt kubaner med bostad utanför landet. Försäkringskort eller certifikat ska uppvisas i samband med inresa och vara giltigt under hela vistelsen. Försäkringen ska täcka utgifter för medicinsk behandling och läkarbehandling.

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien-Kuba t/r (inklusive bagage)
 • Transfer till och från flygplatsen på Kuba
 • Fem nätter på hotell
 • Tre nätter på Casa Particular - inga måltider
 • Fyra nätter på hotell med All Inclusive
 • Guidad rundtur i Trinidad med engelsktalende guide
 • All inclusive hos Cayo Santa María
 • Visum
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: