Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Utforska världen genom dina smaklökar 😋

Få inspiration till matupplevelser under ditt nästa reseäventyr

Föreställ dig att du går genom myllrande marknader fulla av doftande kryddor och exotiska specialiteter, att du sitter vid ett litet gatustånd och njuter av autentiska rätter som har tillagats av duktiga, lokala kockar eller att du får vara med i köket och laga middag tillsammans med din värdfamilj.
Visst låter det lockande?

Maten och de lokala maträtterna är enligt oss en av de viktigaste delarna av en resa och av att upptäcka ett land, då den skapar samhörighet med de lokala vid bordet bredvid, berättar landets historia genom doft- och smaksinnen och skapar minnen som vi tar med oss hem till vår egen diskbänk. Det är nästan så att det vattnas i munnen på oss nu när vi tänker tillbaka på de bästa matupplevelserna vi har haft runtom i världen!

Drömmer du också om att uppleva nya och magiska smaker under din nästa resa? Fortsätt neråt för våra bästa tips på hur du låter maten bli en viktig och självklar del av ditt reseäventyr 🥙🫕👇🏽


Låt maten bli en del av just din drömresa

Lär dig mer om ett lands maträtter genom lokalbefolkningen 🧡

Unika matupplevelser under din nästa resa

Lär dig laga lokala maträtter på en matlagningskurs 👩🏾‍🍳

En matlagningskurs är en fantastisk och minnesvärd upplevelse för alla resenärer! Börja med att handla de färska råvarorna på den lokala marknaden tillsammans med din kock, för att sen ta dig till ett kök där du får lära dig hur du tillagar de lokala rätterna. En rolig aktivitet som passar allt från den företagsgruppen till barnfamiljen och kompisgänget.

Vi kan bland annat hjälpa dig att:

🍜 Laga curryrätter och wok i Thailand
🍚 Smaka dig igenom sydkoreanska specialiteter

Följ med din värdfamilj in i köket under ett homestay 🍲

Väljer du att spendera delar av din semester boende på ett homestay kommer du få lära dig om de lokalas vardag, liv och mattraditioner på ett alldeles unikt sätt. Under kvällarna samlas ni alla i köket där ni tillagar de lokala rätterna samtidigt som du får lära känna värdfamiljen, lära dig mångåriga matlagningstraditioner och troligtvis får massor av inspiration som du kan använda till din egen matlagning när du kommer hem.

Krydda exempelvis din resa genom att...

🛕Flytta hem till en nepalesisk familj
🛖Bo i traditionella minoritetsbyar i Vietnam

Vi ÄLSKAR det asiatiska köket! 🥡

Asien är närmast oslagbart när det kommer till autentiska och oemotståndliga smakupplevelser – och det är inte för inte som just deras streetfood har tagit sig till gatustånd och marknader över hela världen.

Tillsammans med CNN Travel har vi sammanställt de 50 bästa rätterna att njuta av i ett gatuhörn – som garanterat kommer få dina smaklökar att jubla!
Smaka till exempel på Banh mi i Vietnam, Kimbap i Sydkorea eller Halo-halo på Filippinerna. Är du redo att låta dig frestas? Klicka på knappen nedan och dröm dig bort till ditt nästa matäventyr i Asien!


Topplistan över Asiens streetfood

Våra favoriter på listan 🥰👇


Äggvåfflor i Hongkong

Den lätta och aningen söta degen tillagas i ett särskilt våffeljärn som ger en frasig och fluffig yta på den luftiga våfflan. Den serveras som den är med färsk frukt eller rullad som en glassvåffla och fylld med glass, sirap och banan. Den kan till och med fås med exempelvis saltad äggblomma och tång.


Smaka dig igenom Hongkong

Nam Khao i Laos

Se fram emot en knaprig rissallad bestående av frityrstekta risbollar med röd currypasta, kokosflingor och ägg. Risbollarna smulas ner och blandas med korv, tempura, jordnötter, lök, chili och serveras med färska salladsblad.


Delikatesser i Laos

Nasi Lemak i Malaysia

Malaysias nationalrätt består av kokosris som toppas med salt anjovis, rostade jordnötter, kokta ägg, gurka och sambal, och serveras ångande varma i ett bananblad. Rätten serveras tillsammans med exempelvis kyckling, curry, fisk eller ägg.


Upptäck det malaysiska köket

Takoyaki i Japan

De runda bollarna är ett populärt snack i Japan, och består av bläckfisk, vårlök och tempuraflingor som paneras och rostas innan de dekoreras med japansk majonnäs, takoyakisås, tång- och fiskbitar.


Res till det japanska köket

Låt oss hjälpa dig till ditt nästa, smakrika äventyr 🔜 🍛🥗🍧

Boka ett möte med en av våra reserådgivare och låt oss ge dig de bästa tipsen på hur du kan uppleva världen med hjälp av dina smaklökar!


Kontakta oss här