16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 33 450:-
Från 31 450:-
Sydkorea är ett fantastiskt land att resa i för familjer, då det är ett väldigt tryggt land som bjuder på otroliga upplevelser för både barn och vuxna.
Vår resa börjar i den färgsprakande huvudstaden Seoul, en pulserande storstad där gamla traditioner blandas med modern kultur och hypermodern arkitektur. Låt sinnena ta er runt bland stadens tempel och väldoftande matmarknader. Vi har bokat stadsrundtur och matlagningskurser, K-pop dansundervisning samt en vandring i Bukhansan National Park i Seoul. På stadsrundturen kan hela familjen hyra varsin hanbok – ett traditionellt, sydkoreanskt klädesplagg – för att smälta in bland de lokala medan ni strosar runt på kungapalatset och i Hanok Village.
Från Seoul reser ni med snabbtåg till tempelstaden Gyeongju – sydkoreanernas stolthet, fylld med kulturskatter från Shilla-dynastin. Här kan ni hyra cyklar och utforska de många templen, den vackra naturen och grottor fyllda med buddhastatyer.
Nästa stopp på resan är storstaden Busan. Här har ni tid på egen hand för att bland annat besöka Haedong Yonggungsa-templet, Yongdusan Park med det ikoniska 120 meter höga Busan Tower, den imponerande fiskmarknaden Jagalchi samt det färggranna Gamcheon Culture Village. Från Busan flyger ni till ert sista stopp på resan, ön Jeju som även går under namnet Sydkoreas Hawaii. Här väntar stränder och ett fantastiskt landskap med vattenfall, lavatunnlar och vulkaner. Här finns goda möjligheter för trekking, cykling och ridning på ön.

Se alla våra andra reseförslag till Sydkorea här
Läs mer om Sydkorea här

Bästa reseperiod

Du kan resa i Sydkorea året runt, men särskilt våren och hösten är milda årstider då det varken är för kallt eller för varmt, och därför rekommenderar vi att resa under dessa perioder. Under våren kan du uppleva körsbärsträden blomma, vilket lockar många besökare under mars och april. Under sommarmånaderna är det färre turister, men du ska förbereda dig på en del regn. Under hösten kan du uppleva trädens vackra färger, som står i vacker konstrast till landets färggranna tempel. Under vintern faller temperaturerna och det finns möjlighet till snö.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Sydkorea, dit ni ankommer nästföljande dag. Beroende på vilket flygbolag ni reser med så kommer det vara en till två mellanlandningar under vägen.
Dag 2: Ankomst till Seoul
Du hämtas på flygplatser och körs till ett guesthouse i staden. Gå på upptäcktsfärd i Seoul och prova de lokala specialiteterna, såsom Bulgogo (BBQ), kimchi (kål), Haemul Pajeon (fiskpannkaka) och skölj ner det med ett glas soju (koreanskt risvin) eller mek-ju (öl).
Dag 3: Stadsrundtur och matlagningskurs
Ni kan se fram emot en fantastisk dag i Seoul. Dagen börjar med ett besök vid Gyeongbokgung Palace, där ni kan hyra en hanbok – ett traditionellt, sydkoreanskt klädesplagg – som många lokala turister gör, medan ni strosar runt på det imponerande kungapalatset med er lokala guide. Härifrån fortsätter ni till en matlagningskurs som börjar på en lokal matmarknad. Härefter fortsätter ni till själva kursen där ni ska få tillaga flera sydkoreanska specialiteter. Matlagningskursen är ett fantastiskt sätt för er att lära er mer om det sydkoreanska köket, dess historia och speciella kutymer. Er undervisare för dagen kommer också ge er goda råd för var och vad ni ska äta på stadens restauranger och gatukök. Efter en fantastisk måltid fortsätter ni till fler av Seouls sevärdheter, såsom Jogyesa Temple, Bukchon Hanok Village och Gwangjang Traditional Market, innan utflykter slutar på efter hotell under slutet av eftermiddagen. (F,L)
Dag 4: K-pop dansundervisning
Njut av förmiddagen på egen hand i Seoul innan ni under eftermiddagen åker vidare till en dansstudio där hela familjen ska få dansundervisning i K-pop – en garanterat rolig upplevelse för hela familjen. Ni avslutar undervisningen med en fotografering där ni kan föreviga upplevelsen. Undervisningen genomförs i en dansstudio med en lokal undervisare med begränsade engelskakunskaper, som lär er rörelser och danser till tonerna av K-pop – den populära, koreanska popmusiken. (F)
Dag 5: Vandring i Bukhansan nationalpark
Idag ger ni er iväg utanför Seoul, till den natursköna och bergrika Bukhansan nationalpark. Parken står i stor kontrast till storstaden Seoul, som trots allt ligger så nära parken att den kan ses från berget Bukhan Mountain i parken. Den fantastiska naturen här bjuder på massor av vandringsleder av olika längd och svårighetsgrad. Tillsammans med er vandringsguide kan ni välja ut den led som passar er bäst. Ni är tillbaka på ert hotell igen under eftermiddagen. (F,L)
Dag 6: På äventyr i Seoul
Seoul är Sydkoreas sprudlande huvudstad som dessutom är en av världens snabbast växande storstäder med över 10 miljoner invånare. Bland neonljus och skyskrapor gömmer det sig antika skatter, gamla trähus och mysiga gränder. Här finns dessutom en uppsjö av tempel och museer. Ta en promenad längs Han-floden som för de lokala ses som ett andrum från trafik och storstadsbrus. Ni kan också åka på en utflykt till DMZ-zonen som skiljer Nord- och Sydkorea från varandra. (F)
Dag 7: Seoul till Gyeongju med tåg
Idag påbörjar ni på riktigt er resa runt i Sydkorea. Från tågstationen i Seoul reser ni till Gyeongju med snabbtåg. Vid ankomst till Gyeongju tar ni er till ert guest house i staden. Resten av dagen har ni på egen hand i det som sydkoreanerna själva beskriver som ett stort historiskt och kulturellt utomhusmuseum. (F)
Dag 8: På upptäcktsfärd i och omkring Gyeongju
Du har hela dagen till att utforska Sydkoreas tidigare kejsarstad, som även den finns med på Unescos världsarvslista. De flesta av stadens historiska fynd och ruiner härstammar från den tidigare Shilla-dynastin som regerade på Koreahalvön under nästa 1000 års tid. Gå på upptäcktsfärd bland stadens tempel, pagoder, gravplatser och statyer. Utanför Gyeongju kan du besöka Seokguram-grottan som är full av buddhaskulpturer, samt Bulguksatemplet. Det är lätt att hyra cyklar lokalt, så ni kan själva utforska staden och den vackra naturen i eget tempo. (F)
Dag 9: Med tåg från Gyeongju till Busan
Idag går resan vidare med tåg mot Busan. Staden är Sydkoreas viktigaste hamnstad med vackra stränder, buddhistiska tempel, lokala marknader och världens största varuhus. I Busan har vi bokat tre övernattningar på hotell, så ni har gott om tid till att utforska staden. (F)
Dag 10–11: På äventyr i Busan
Ni har två hela dagar till att utforska Busan, och det finns massvis att upptäcka i och omkring Sydkoreas andra största stad. Njut av den imponerande utsikten över staden från Busan Tower, bada tillsammans med de lokala vid Haeundae Beach, gå på shoppingtur i Shinsegae Centum City Department Store, besök Jagalchi fiskmarknad, gå på upptäcktsfärd i Gamcheon Culture Village och njut av en drink i solnedgången och nyfångad fisk vid Noran Mahura. Fick ni inte stillat ditt tempel-sug i Gyeongju så måste ni besöka Beomeosa Temple och Haedong Yonggungsa Temple. Utöver detta finns här massor av museer, trevliga kaffebarer och fantastiska gatukök. (F)
Dag 12: Med flyg från Busan till Jeju
Ni tar en taxi till flygplatsen för vidare färd till ön Jeju – Sydkoreas svar på Hawaii. Vid ankomst tar ni er till ert hotell på ön. (F)
Dag 13–14: På äventyr på Jeju Island
Jeju ligger i Koreasundet, sydväst om den koreanska halvön. Ön har cirka 560 000 invånare och bjuder på all från lyxresorter till små, mysiga guest houses. Njut av livet vid de vackra stränderna eller utforska ön på cykel eller i hyrbil. Landskapet här är fantastiskt och består av teodlingar, vulkaner, stränder, vattenfall och lavatunnlar. Jeju har dessutom en uppsjö av aktiviteter att bjuda på, såsom trekking, mountainbiketurer, dykning, snorkling, kitesurfing och ridturer. (F)
Dag 15: Avresa från Jeju
Efter en mängd av unika upplevelser i Sydkorea är det dags att påbörja hemresan. Idag åker ni till flygplatsen på egen hand, där flyget hem till Skandinavien avgår. (F)
Dag 18: Ankomst till Skandinavien
Ankomsttidpunkt beror på vilket flygbolag ni reser med.

Övernattningar

5 övernattningar på hotell i Seoul
2 övernattningar på hanok i Gyeongju
3 övernattningar på hotell i Busan
3 övernattningar på hotell i Jeju

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Vi kan också hjälpa till med boende på hanok, traditionella krogar och tempel. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Kommentarer

Det här reseförslaget passar bra för barn i alla åldrar.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas alla dagar.

Apr, maj, sep & okt

Packlista

 • Kontanter (bankomater finns framförallt i de större städerna)
 • Skor för vandring
 • Regn- eller skaljacka
 • Guidebok
 • Badkläder

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Seoul / Busan – Jeju / Jeju – Skandinavien, inkl. bagage
 • Transport, övernattningar och måltider enligt program
 • Utflykter enligt program, med engelsktalande guide
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Entréer till sevärdheter och nationalparker

Kommentarer till pris

Det här reseförslaget passar bra för barn i alla åldrar.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: