Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Är 2024 året som du vill vara mer aktiv?

I kalendern står det 2024 och vi vet alla vad det betyder... Nyårslöfte 🎉🎆

Går du in i det nya året med en önskan om att vara mer aktiv 2024? Håll då motivationen uppe med ett coolt mål att träna mot! Snöra på dig vandringskängorna, ta ett djupt andetag och se fram emot ett reseäventyr utöver det vanliga. Boka din resa nu och ge dig själv en bra anledning att vara extra aktiv 2024.

Oavsett om du vill åka på egen hand eller i grupp är vi redo att hjälpa dig. Du kan boka våra aktiva resor med svensk reseledare eller så kan vi hjälpa till att skräddarsy en resa för dig.

Hur underbart skulle det inte vara att nå toppen av Kilimanjaro i år? Kanske drömmer du om att vandra till Everest Base Camp? Eller kanske vill du träna för att vandra den historiska Caminon eller de vackra vandringslederna på vulkanön Madeira 🤩


Hitta din drömvandring här!

Inget slår känslan av att stå på toppen 🏔️

Föreställ dig att du tar det sista steget upp till toppen. Benen skakar och fötterna är trötta. Men, på toppen möts du av en utsikt som är mer adrenalinhöjande och vackrare än något du någonsin sett tidigare. Du kan se det orörda landskapet och himlen så långt ögat når och vi är säkra på att utsikten kommer att få dig att glömma trötta ben och ömma muskler.


Vill du stå på toppen av Kilimanjaro?

Bli en del av en unik gemenskap på resan 🤝

När du anmäler dig till en aktiv resa med en svensk reseledare kan du se fram emot att resa i en grupp med en unik sammanhållning och fokus på gemenskap och laganda.

Du reser vanligtvis i grupper på mellan 9 och 18 personer, tillsammans med en av våra egna svenska guider och eventuellt en eller flera lokala guider. Därför finns det alltid någon som är redo att hjälpa dig om du behöver hjälp på vägen - kanske en kärleksfull knuff på de sista metrarna till toppen.


Upplev gemenskapen på en aktiv resa

Kom nära lokalbefolkningen 🤩

Det nära mötet med lokalbefolkningen är ett särskilt viktigt inslag i våra aktiva resor. Förutom att vi har lokala guider på de flesta turer, möts vi längs vägen av lokalbefolkningen som alltid är vänliga och nyfikna och gärna pratar en stund. Enskilda nätter och måltider kommer också att arrangeras hemma hos lokalbefolkningen, där du får möjlighet att komma nära deras sätt att leva.


Upptäck nya kulturer och träffa lokalbefolkningen

Hitta lugnet och lär känna dig själv på din aktiva resa 💭

Med din destination klar – oavsett om det är katedralen i Santiago de Compostela eller Himalayas toppar – kan du njuta av några av världens vackraste landskap längs vägen. På många resor vandrar du på stigar i ödsliga och orörda landskap som inte kan upplevas på något annat sätt. Här blir det tydligt att du är helt ostörd och det finns bara du och naturen, som kan kännas meditativ och ge ett behagligt inre lugn.

"För mig är det mer än fysiskt att gå på Caminon. Det är dags att stanna upp, fördjupa sig och reflektera lite över livet." - Reseledare Nikolaj Wittendorff.


Se alla våra aktiva resor här

Vad är skillnaden mellan vandring och trekking?

Vilken svårighetsgrad passar mig bäst?

🤔 Är vandring för alla?
🚶 Vilka förberedelser krävs?
🌎 Var i världen finns de bästa vandringslederna?
🥾 Är en aktiv resa med svensk reseledare något för mig?

Hos Winberg Travel är vi specialister på vandrings -och trekkingresor. Vi har vandrat på världens mest kända vandringsleder och en mängd mindre kända, magiska vandringar över hela världen. Därför vägleder vi dig gärna till ditt nästa äventyr.

Vad är skillnaden på vandring och trekking?

Vandring är den lugnare aktiviteten av de båda. Börja gärna med en vandringsresa innan du ger dig ut på ditt första trekkingäventyr. När du vandrar går du på markerade vandringsleder av lätt eller måttlig svårighetsgrad. Vandringarnas längd varierar från ett par timmar till en halv eller hel dag.

Trekking är tuffare än vandring och längre i både kilometer och antal timmar du vandrar, eller mer utmanande vad gäller höjdskillnader. Här gäller det att du har tränat ordentligt med pulshöjande aktiviteter och gärna provat på att vandra på hög höjd.


Svårighetsgrad

För dig som är nybörjare kan vi rekommendera vandringslederna nedan som är graderade på en svårighetsskala på 1-5:

Camino Frances och Portuges: 2/5

Skottland: 3/5

Toscana: 2/5

Fishermans Trail: 3/5

Everest Bamse Camp och Kilimanjaro: 4/5

Mallorca: 3/5

Madeira: 3/5


Reseinspiration till Europa