18 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 31 950:-
Everest Base Camp - detta är en fysiskt utmanande trek som tar dig genom sherpafolkets storslagna hemtrakter, små, trevliga byar och vägar kantade av färggranna stentavlor med ”om mani padme hum” mantrat inskrivet på och förbi buddhistiska kloster. Vandringen bjuder också på enastående vyer med utsikt över ett pärlband av världens högsta berg; Mount Everest, Lhotse, Makalu och Cho Oyu för att bara nämna några stycken.

På resan finns det naturligtvis också tid att uppleva Nepals huvudstad Kathmandu med sina smala gränder, historiska tempel, imponerande stupor och livliga marknader.
I detta reseförslag är det 13 dagars trekking men resan är på 18 dagar för att man skall ha riktigt gott om tid att acklimatisera sig och därmed öka chanserna ordentligt att nå hela vägen till målet.


Läs mer om Nepal här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Nepal här


Bästa reseperiod

Bästa tid att resa i Nepal är från slutet av september till slutet av november då luften är hög och klar och vyerna som vackrast. De näst bästa tiden att åka är under våren från mars till maj när rhododendron blommar, det regnar dock lite mer då än under hösten. Vintern är för rutinerade vandrare eller de som inte har något emot att det kan bli riktigt kallt denna tid på året, speciellt uppe i berget. Själva regnperioden är från juni till och med augusti förutom i området Mustang berörs lite eller inte alls av monsunregnen.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du reser från Skandinavien mot Nepal och huvudstaden Kathmandu
Dag 2: Ankomst
Du ankommer till Kathmandu. Glöm inte att ta med 50 USD i kontanter och 2 passfoton till ditt nepalesiska visum som ställs ut vid ankomst. Du möts och körs till ditt guest house i Kathmandu där du har 2 övernattningar. Vill du hellre på hotell ordnar vi självklart det. Resten av dagen är på egen hand.
Dag 3: Hela dagen på egen hand i Kathmandu
Kathmandu är en otroligt spännande och livlig stad med massor av historia, kultur och sinnesintryck. Bege dig till Durbar Square med otaliga vackra tempel, ”aptemplet” Swyambhunath, Nepals största buddhistiska stupa Boudanath och Nepals viktigaste hinduiska tempel Pashupatinath. Utforska stadens gytter och gränder och upplev vardagen i en av världens mest fascinerande städer. Vill du att vi bokar en dagsutflykt åt dig med engelsktalande guide gör vi gärna det.
Dag 4: Flyg till Lukla - Trek till Phakding
Avresa från Kathmandu på morgonen. I klart väder är det en otroligt vacker resa från Kathmandu till Lukla som ligger på 2800 meters höjd. Everest och Khumburegionerna är sherpafolkets hemvist och världens högsta berg Mount Everest. Det är en stor upplevelse, både natur- och kulturmässigt, att trekka här med några av världens högsta berg i fonden genom byar där sherpafolket bor och har sin vardag. Från Lukla slingrar sig vandringen ner genom tallskog via Chablung och Ghat till byn Phakding. Är sikten klar kan man redan idag se de snöklädda bergstopparna. Trekkingtid: Cirka fyra timmar. Höjder: Kathmandu 1350m, Lukla 2840m, Phakding 2600m.
Dag 5: Trek Phakding – Namche Bazaar
Efter frukost fortsätter vandringen norrut mot Jorsale genom att man följer floden Dudh Koshi. Det är här man kommer till själva Sagarmatha (Everest) National Park och färden i parken börjar med en kortare vandring till de två floderna Imja Drangpa och Nangpo Tsangpo (Bhote Koshi) som man korsar genom att gå över en hängbro. Därefter är det två timmars vandring uppåt tills man når Namche Bazaar, huvudstaden i denna region. Namche Bazaar är en mycket välmående sherpastad och ett viktigt handelscentrum för området. Trekkingtid: Cirka sex timmar. Höjder: Namche Bazaar 3440m.
Dag 6: Namche Bazaar - Vilodag
Namche Bazaar är en perfekt plats att ha en vilodag på och vänja sig vid höjden. Du kan också välja att vandra upp till Khunde Hospital och Everest Hotel som båda bjuder på vackra vyer. Den som vill tar en tidig morgon och vandrar till nationalparkens fina lilla museum varifrån man har möjlighet att se ut över några av världens högsta bergstoppar; Mt. Everest, Mt. Lhotse, Mt. Nuptse och Mt. Ama Dablam. Trekkingtid: Cirka fyra timmar.
Dag 7: Trek Namche Bazaar - Tengboche
Från Namche Bazaar är det först en lättare vandring i en timme och sedan går det nerför i en och en halvtimme. Därefter blir det vandring uppåt i drygt ett par timmar till Tengboche. På vägen hålls humöret uppe av superflotta vyer mot Everest och Ama Dablam, frodig skog med tall, björk och rododendronbuskar, djur och fåglar. I Tengboche ligger vackra Tengboche Gompa, sherpafolkets viktigaste kloster och centrumför buddhismen här i området. På kvällarna hör man de karakteristiska ljuden av blåsinstrument som munkar och lamorna använder i sina religiösa ceremonier. Trekkingtid: Cirka sex timmar. Höjder: Tengboche 3860m.
Dag 8: Trek Tengboche - Dingboche
I dag väntar en behaglig och gradvis stigning i terrängen upp till Dingboche som ligger på 4300 meters höjd med fantastisk utsikt över bergen. Vandring går genom skog och färggranna rododendronbuskage och genom små sherpabyar. Trekkingtid: Cirka sex timmar. Höjder: Dingboche 4300m.
Dag 9: Dingboche - Vilodag
Vi har lagt till en vilodag här då man nu är uppe på riktigt höga höjder. Man kan antingen stanna på plats, vila och njuta av utsikten ut över Ama Dablam, Kantega och Nuptse. Eller göra en dagsvandring i omgivningarna som tar mellan 3-5 timmar.
Dag 10: Trek Dingboche - Lobuche
I dag följer vi dalen där man njuter av utsikten över de två imponerande bergstopparna Cholatse och Tawache. Vi vandrar upp mot Khumbu Glacier och på vägen möter man många stenrös uppsatta till minne av sherpas som mist sitt eget liv medan de försökt hjälpa andra att nå toppen av Mt. Everest. Man går utmed foten av Mt. Everest tills man når Lobuche som är dagens mål. Trekkingtid: cirka sex timmar. Höjder: Lobuche 4930m.
Dag 11: Trek Lobuche - Gorak shep - Everest Camp - Gorak Shep
Tidig morgon med 3 timmars hård men vacker vandring längs Khumba Glacier mot Gorak Shep. Här tar man lite välförtjänad vila för att fortsätta mot Everest Base Camp. Vandringen dit tar ca 5–6 timmar och det finns gott om tid att njuta av både utsikten och känslan av att nått målet innan färden tillbaka till Gorak Shep. Trekkingtid: Cirka nio timmar. Höjder: Gorak Shep 5170m, Everest Base Camp 5350m.
Dag 12: Trek Gorak Shep - Kala Pattar - Pheriche
Ännu en tidig morgon för vandring till en av de absolut vackraste utsiktsplatserna som finns i Everestregionen; Kala Pattar. Här njuter man av soluppgången och utsikten ut över Mt. Everest innan vi vandrar tillbaka till Gorak Shep där frukosten väntar. Efter maten går vandringen så vidare, för det mesta i nerförsbacke, till Duglha och sedan vidare till Pheriche. I Pheriche har HRA (Himalayan Rescue Association) ett räddningscentrum för skadade vandrare och bergsklättrare som är riktigt intressant att besöka. Trekkingtid: Cirka åtta timer. Höjder: Kala Pattar 5550m; Pheriche 4370m.
Dag 13: Trek Pheriche - Phortse
I dag möter vi åter igen floden Imja Khola och genom att följa den vandrar vi genom Pangboche och vidare till Phortse. Trekkingtid: Cirka fem. Höjder: Phortse 3860m.
Dag 14: Trek Phortse - Namche Bazaar
Från Phortse går vi så ner till bron som tar oss över floden Dudh Koshi. Därifrån börjar vi så lugnt och försiktigt vandra i den branta terrängen upp mot Mongla för att till sist nå Namche Bazaar. Trekkingtid: Cirka fem timer. Höjder: Namche Bazaar 3440m.
Dag 15: Trek Namche Bazaar - Lukla
Från Namche Bazaar är det överraskande enkelt att vandra ner till byn Jorsale. Vi följer vägen förbi de små byarna Phakding och Choplung för att avsluta i Lukla. Trekkingtid: Cirka sju timer. Höjder: Lukla 2840m.
Dag 16: Flyg till Kathmandu
Tidigt på morgonen går flyget tillbaka till Kathmandu, en flygtur på ca 45 minuter och om vädret är klart är utsikten formidabel!
Dag 17: Kathmandu på egen hand
Du har hela dagen att fortsätta utforska Kathmandu på. Vi hjälper dig gärna med tips och förslag.
Dag 18: Flyg från Kathmandu och ankomst till Skandinavien
Avresa från Nepal och ankomst till Skandinavien efter ett fantastiskt äventyr i Nepal.

Övernattningar

Fyra nätter på guest house i Kathmandu
Tolv nätter på olika tehus under trekken

Överallt bland de nepalesiska bergen ligger det tehus. Det var – och är fortfarande – platser där bärare, resande och handelsmän övernattade och åt under enkla förhållanden. Idag är det många tehus som renoverats och standarden är betydligt högre än förr men det är fortfarande ett enkelt boende. Inkvartering är i dubbel- eller enkelrum med gemensamma toaletter i korridoren.

Kommentarer

Kom ihåg att ta med två passbilder och en kopia av passet för trekking permit. Detta avlämnas på vårt servicekontor i Kathmandu senast 24 timmar innan vandringen börjar.
Var uppmärksam på att man får ha 1 väska per 2-3 deltagare då det är ett begränsat antal bärare som följer med på vandringen. Man kan, mot extra avgift, ha med extra bärare.

Kontrollera er reseförsäkring noga och säkerställ att det ingår skydd för vandringar på hög höjd. Vi rekommenderar ERV som täcker dessa aktiviteter. Vi hjälper er hitta rätt försäkring och kan även förmedla dessa utan extra kostnad.
Reseförslaget ovan innehåller en del längre transporter och vandringar på hög höjd under flera timmar så vi rekommenderar inte denna för familjer med små barn. Var uppmärksam på att även om alla våra turer är noga utvalda och testade kan det hända att man upplever obehag av höga höjder. Detta är något man inte kan förutse och som måste behandlas direkt på plats. Känner man mildare obehag kan det räcka med att dricka energidryck och vila men får man huvudvärk, akut illamående och andnöd måste detta behandlas omgående. Diskutera gärna med er husläkare om eventuella försiktighetsåtgärder innan ni reser.

I detta reseförslag ingår flyg till/från Lukla. Samtliga inrikesbolag finns med på EU:s svarta lista och så även de flyg vi bokar. Vi kommer att skicka dig ett dokument med information som du även ombedes att skriva under. Kontrollera också att det inte finns några begränsningar i din reseförsäkring.

Everest Base Camp trek är en svår och ibland mycket jobbig vandring och det är ingen garanti för att man orkar hela vägen till Base Camp.
För att din sovsäck skall vara av god kvalitet och klara låga temperaturer rekommenderar vi att du tar med en hemifrån.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Gruppstorlek

Frånpriset är baserat på minst 2 personer och max 8 personer. Är ni färre än 8 personer kan gruppen fyllas upp med deltagare från andra länder som deltar i samma resa. Vill ni ha en helt privat tur tillkommer en extra avgift. Kontakta oss gärna för mer information.

september - november mars - april

Packlista

 • Ryggsäck
 • Vandringsbyxor - både korta och långa
 • T-tröjor och långaärmade tröjor/skortor
 • Vandringskängor/grövre skor
 • Badkläser och handduk
 • Sandaler/flip flops
 • Regnjacka eller poncho
 • Fick- eller pannlampa
 • Solglasögon, solskyddsfaktor och myggmedel
 • Eventuellt ryggsäck
 • Vattentäta packpåsar
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Kathmandu - Lukla t/r (inklusive bagage)
 • 4 nätter på guest house i Kathmandu
 • 12 nätter i tehus under trekken
 • Transfer från flygplatsen vid ankomst samt till/från flygplatsen när du åker till Lukla
 • Nationalparksavgift och trekking permit
 • 1 engelsktalande lokalguide och 1 bärare under trekkingturen
 • Priset inkluderar även övernattningar, måltider och försäkringar för guider och bärare under trekkingturen
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider - kan bokas till mot avgift
 • Visum (fås vid ankomst och kostar ca 50 USD)
 • Sovsäck
 • Vandringsutrustning
 • Dricks till guider och bärare (ca 80 USD totalt)

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecenter i Nepal

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Service Center, Kathmandu, Nepal

Nepal

Winberg Travel Servicecenter Kathmandu ligger centralt i staden vid stadsdelen Thamel i Nepals huvudstad Kathmandu.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: