Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
11 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 14 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
På denna resa vandrar du Fisherman’s Trail, den 193 kilometer långa del av Rota Vicentina som totalt är en 400 kilometer lång led genom Alentejo- och Algarveregionerna. Just Fisherman´s Trail anses vara den finaste delen av hela leden.

På den storslagna vandringen upplever du den dramatiska kustlinjen när du vandrar utmed Atlanten. Regionerna här bjuder på spektakulära utsikter från branta klippor, långa stränder och trevliga fiskebyar och små städer. Passa på att ta en simtur om det blir varmt mitt på dagen, skäm bort dig själv med de bästa fisk- och skaldjursrätterna och ta ett glas vin och njut av solnedgången efter dagens vandring.

Vandringen avslutas vid Europas sydvästligaste punkt Cabo de Säo Vicente. Rota Vicentina är inte en pilgrimsvandring som sitter ihop med Camino de Santiagos nät av vandringsleder men Cabo de Säo Vicente har också varit ett traditionellt pilgrimsmål i många århundraden.

Bästa tiden att vandra är vår och höst, då vädret är behagligt och det är långt mellan andra vandrare. Sommarmånaderna är alltför heta så undvik att vandra i juni, juli och augusti.

Bästa reseperiod

Portugals fastland har ett medelhavsklimat och det blir mycket varmt under sommarmånaderna medan vår och höst har ett mycket behagligt klimat med temperaturer runt 20-25 grader. Vintern är regnig och blåsig och i de norra delarna av landet kan det även snöa. Azorerna och Madeira har ett mer tropiskt klimat och kan besökas året om.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Portugal
Du landar i Faro och körs till ditt hotell i Porto Covo. Nu finns det lite tid att koppla av, förbereda det sista inför vandringen och äta en god middag. Be gärna hotellet boka bord åt dig.
Dag 2: Porto Covo till Vila Nova de Milfontes - förbi vackra stränder och ett stiligt fort
Frukost och sedan startar du din vandring. Den officiella startplatsen är från torget i Porto Covo, du har en elektronisk vandringsguide tillgänglig att ladda ner på telefonen om det behövs. Leden är väl markerad dock. Du vandrar på kuststigarna till Vila Nova de Milfontes och passerar många vackra ständer som t.ex. Aivados og Malhão. Dagen bjuder på spektakulära utsikter och en otroligt vacker kustlinje. Du vandrar också förbi det ikoniska Pessegueirofortet. Dagens mål är den livliga lilla staden Vila Nova de Milfontes där floden Mira möter Atlanten. (F) Dagens vandring: Ca 8 timmar i behagligt tempo, 19 kilometer.
Dag 3: Från Vila Nova de Milfontes över Mirofloden till Almograve
Dagens vandring är också fylld av vackra vyer men sträckan är något kortare så ta god tid på dig att njuta av landskapet och havsutsikten. Det finns inte många alternativ till lunch så det är generellt sett bra att packa en picknicklunch och ta med sig. Och idag är en perfekt dag att ta god tid på sig att äta lunch, kanske en tupplur i naturen eller sitta ner och läsa lite? Har du med dig en kikare kan du spana efter de många, och ibland sällsynta, fåglar som häckar här. (F) Dagens vandring: Ca 5,5 timmar i behagligt tempo, 15 kilometer.
Dag 4: Vandring genom barrskog och fiskehamnar mellan Almograve och Zambujeira do Mar
I dag bjuder Fishermen's Trail på vackra små byar, fyrtornet vid Cabo Sardão, barrskog och fler dramatiska vyer och röda, branta klippor. Även idag finns det möjlighet att se många olika fågelarter som pilgrimsfalk, tornfalk, stork och klippduva. Dagens destination är kapellet Nossa Senhora do Mar i Zambujeira do Mar. . (F) Dagens vandring: Ca 7 timmar i behagligt tempo, 22 kilometer.
Dag 5: Simtur i havet och vidunderlig utsikt från Zambujeira do Mar till Odeceixe
Du lämnar kapellet Nossa Senhora do Mar och går mot byns strand varifrån du fortsätter på Rota Vicentinaleden. Och det är ytterligare en dag då du vandrar utmed klipporna, du passerar stränderna Alteirinhos, Carvalhal, Machados och Amália, sperfekta för picknick och ett dopp i havet. Från Ponta em Branco har du dessutom några av de vackraste vyerna på hela vandringen med utsikt över Odeceixestranden med Monchiquesbergskedjan i bakgrunden. (F) Dagens vandring: Ca 7 timmar i behagligt tempo, 18 kilometer.
Dag 6: Odeceixe till Aljezur med alternativa vandringsvägar
I dag har du möjlighet att antingen gå den historiska vägen Rota Vicentina inne i landet från Odexeice till Aljezur (18 km - 6 timmar) eller ta en liten omväg för att nå kusten och gå den vägen till Aljezur (24 km - 8 timer). Från Odeceixe följer du floden Seixe till stranden och sedan finns det flera stigar utmed stranden tills de vänder av igen in mot landet oför att asnluta till den traditionella Rota Vicentinaleden. Mot slutet av dagens etapp – efter byn Rogil – har du ännu en möjlighet att ta en ny kuststig och förja Amoreira Beachstigen (5 km - 2 timer extra) innan du kommer fram till dagens slutstation; Aljezur. Vi rekommenderar att du väljer någon av kuststigarna för att få uppleva den fantastiska utsikten och stränderna. (F) Dagens vandring:Ca. 6 timmar - 18 km, ca. 8 timar - 24 km eller ca. 9-10 timmar - 26 km.
Dag 7: Aljezur tlil Arrifana med slottsbesök, dalar, kryddor, och gårdar
I dag förslår vi att du besöker slottet Aljezur innan du lämnar staden. Och istället för att följa den historiska vägen hela vägen till Arrifana rekommenderar vi att du fortsätter att följa kuststigen till Ponta da Atalaia för fler fantastiska vyer. Utmed vägen växer aromatiska örter och kryddor som lavendel rosmarin. Du vandrar förbi dalar och gårdar, berömda för sin sötpotatis. Detta område är även känt för sina rankfotingar, ett kräftdjur som är mycket uppskattat och eftertraktat och skördas från de branta klipporna av orödda fiskare – ”perceveiros”. (F) Dagens vandring: Ca 6 timmar i behagligt tempo, 17 kilometer.
Dag 8: Vandring genom vackra skogar från Arrifana till Carrapateira
Terrängen på Rota Vicentina från Arrifana till Carrapateira är mycket varierad. Du går förbi imponerande klippformationer som tornar sig hela 100 meter upp i luften utmed Atlantkusten men leden går även genom skogar av både korkek och lokala portugisiska varianter av ek. Detta är också en av de vackraste etapperna och när du kommer fram har du en fantastisk utsikt över sanddynerna vid Bordeirastranden. (F) Dagens vandring: Ca 6-7 timmar i behagligt tempo, 24 kilometer.
Dag 9: Carrapateira till Vila do Bispo med utsikt över bergen och mysiga små byar
Du fortsätter med pigga ben vidare längs Rota Vicentina och nu vandrar du in i landet mot Vila do Bispo. Du går på idylliska skogsstigar genom sömniga små byar. Dagens vandring belönar dig med utsikter mot bergen som sträcker sig hela vägen ut till havet. (F) Dagens vandring: Ca 8-10 timmar i behagligt tempo, 31 kilometer.
Dag 10: Sista vandringsdagen - från Vila do Bispo, förbi Cabo de Säo Vicente til lSagres
I dag utgår du från kyrkan i Vila do Bispo på din sidste vandrestrækning och vi rekommenderar att du följer Telheiro Beachstigen som visserligen förlänger vandringen med ett par kilometer men som låter dig gå närmare kust med fortsatt spektakulära vyer över klippor och kust. En av dagens höjdpunkter är fyren vid Cabo de São Vicente och Vale Santo – den heliga dalen som är ett pilgrimsmål för lokala pilgrimer. Detta är Europas sydvästligaste punkt och en perfekt plats för fågelskådare. Härifrån fortsätter du till Sagres, målet på din vandring. Passa på att utforska denna lilla avslappnade badort. Boka bord på någon av restaurangerna och frossa i fisk och skaldjur, färskare än du kanske någonsin blivit serverad förut. (F) Dagens vandring: Ca 7,5 timmar i behagligt tempo, 20 kilometer.
Dag 11: Avresa från Portugal och Fisherman´s Trail
Idag är det dags att säga adjö till Fisherman´s Trail och Rota vicentina. Du har en trasnfer till flygplatsen i Fro och flyger sedan tillbaka till Skandinavien efter en förhoppningsvis oförglömlig vandring utmed Portugals vackra kust. (F)

Övernattningar

En natt i Porto Covo
En natt i Vila Nova de Milfontes
En natt i Almograve
En natt i Zambujeira o Mar
En natt i Odeceixe
En natt i Aljezur
En natt i Arrifana
En natt i Carrapateira
En natt i Vila do Bispo
En natt i Sagres

Boendet är på små familjeägda hotell och pensionat. Du bor i dubbel- eller twin room med egen dush och toalett.
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

september - juni

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Minst ett par stadiga skor - gärna två - man behöver inte vandrarkängor, ordentliga gymnastikskor fungerar bra
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Bekväm, mindre ryggsäck för dagspackningen
 • Skavsårsplåster
 • En powerbank till mobilen är alltid bra att ha
 • Äventyrslystnad

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Faro t/r i ekonomiklass
 • Transfer mellan flygplats och Porto Covo // Sagres
 • 10 övernattningar med del i dubbelrum på turistklasshotell inklusive frukost
 • Bagagetransfer mellan hotellen
 • Elektronisk guidebok

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF