Fyra dagar
Exkl. flyg
Från 6 385:-
Se den hisnande skönheten och de enorma krafterna hos ett av jordens största naturliga underverk, Iguazúfallen. Iguazúfallen ligger i den tropiska djungeln vid trevägsgränsen mellan Brasilien, Argentina och Paraguay och är både bredare än Victoriafallet och högre än Niagarafallet. Tillbringa fyra fantastiska dagar med att utforska fallen och res till både den argentinska och den brasilianska sidan för att få ut mest av upplevelsen. Iguazúfallen är en plats som man bara måste se innan man kan tro att vattenfall kan vara så stora!

Bästa reseperiod

Hela året.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Iguazúfallen Du kommer fram till antingen den brasilianska eller argentinska flygplatsen, där du hämtas och körs till ditt hotell. Tillbringa natten i Foz do Iguaçu i Brasilien. De kommande två dagarna ägnas åt att utforska området med de tre landsgränserna för Brasilien, Argentina och Paraguay, som möts vid korsningen av Paranáfloden och Iguazúfloden. Men fokus för den här delen av resan är det magnifika Cataratas do Iguaçu, Iguazúfallet. Dag 2: Iguazúfallen För att se vattenfallen ordentligt rekommenderar vi att du ser dem både från den brasilianska och den argentinska sidan. Den brasilianska sidan ger dig en bättre överblick och på den argentinska sidan kommer du närmare. Besöket den här dagen börjar i Iguazú nationalpark på den argentinska sidan. Från de många gångbroarna kan du till och med komma så nära att du nästan kan sträcka ut handen och röra vid vattnet. Om du tycker att det inte är tillräckligt nära är det även möjligt att hoppa på en Zodiac-gummibåt och åka rätt in i hjärtat av vattenfallet. Den rytande Iguazúfloden korsar delstaten Paraná i södra Brasilien från öst till väst. Några kilometer innan Iguazúfloden korsar Paranáfloden är den även en del av en av de vackraste platserna i världen, Iguazúfallen. Området är över 2,7 kilometer långt och har en genomsnittlig genomströmning på 1 750 kubikmeter per sekund. Kontrasterna mellan den gröna vegetationen, de mörka färgerna på basaltklipporna och det virvlande vattnet som faller från runt 72 meters höjd är riktigt magiskt. I Iguazú finns totalt 275 vattenfall och några av dem är över 80 meter höga, vilket innebär att de här vattenfallen är bredare än Victoriafallen och högre än Niagarafallen. Vattenfallen "upptäcktes" ursprungligen av spanjoren Alvar Nuñez år 1541. Han kallade dem för Saltos de Santa María. Namnet som vi använder idag betyder "stort vatten" på guaranispråket. Vattenfallen skyddas av två nationalparker, en i Brasilien och en i Argentina. Turerna går via stigar och gångbroar som är anpassade efter områdets landskap, vilket gör att det är lätt att vandra i området oavsett ålder. De guidade turerna runt anläggningen går flera gånger om dagen. Den bästa tiden på året för att besöka platsen är från augusti till november. Under regnperioden från maj till juli kan översvämningar hindra dig från att från att använda gångvägarna. Dag 3: Iguazúfallen Du avreser på morgonen på en halvdagstur till Iguazú nationalpark på den brasilianska sidan. Njut av panoramautsikten över vattenfallet och besök den närliggande fågelparken som är fylld med vackert färgade lokala djur. Om du vill se vattenfallen från ett fågelperspektiv finns även helikopterturer. Dag 4: Iguazúfallen Den här dagen är det dags för hemresa och inga aktiviteter är planerade. Transport till flygplatsen för att flyga vidare.

Övernattningar

Tre nätter på ett bekvämt hotell.

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Argentina. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Om du vill är det möjligt att i stället boka boende i Puerto Iguazu i Argentina. Fråga gärna när du bokar din resa.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Den här resan kan påbörjas när du önskar

Packlista

 • Reseförsäkring
 • Kontanter (bankomater finns främst i större städer)
 • Kom ihåg att man vanligtvis ger dricks till guider/chaufförer)
 • Kamerautrustning
 • Luftiga kläder för varmt klimat
 • Varma kläder för kyligare dagar. Kom ihåg att ta med vantar för turen på Perito Moreno
 • Solglasögon och solhatt/keps
 • Solkräm
 • Myggmedel
 • Egna mediciner och hygienartiklar

I priset ingår

 • En guidad tur under en halv dag och entréavgifter för parkerna på både den argentinska och den brasilianska sidan.
 • Transport för ankomst och hemresa
 • Måltider och övernattningar enligt program
 • Kollektivtrafikbussar
 • Turleder och lokala guider.

I priset ingår inte

 • Räkna med 75–100 USD för måltider som inte är inkluderade
 • Flygskatt på cirka 38 USD från Brasilien och 18 USD från Argentina

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: