Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2021-2022 Läs mer här!
På denna sida hittar du praktisk information och fakta om Hong Kong.


Praktisk info om att resa i Hong Kong

Klimat och bästa restid
Den bästa reseperioden är från oktober till april, när temperaturen är behaglig och inte för varm. Under sommarmånaderna tar monsunen över och man bör förvänta sig regn och hög luftfuktighet under denna period, som löper från maj till september.
Våra rekommendationer om bästa resperiod i Hong Kong bygger på hur klimatet har varit under tidigare år. Vädret i Hong Kong kan vara mycket ombytligt och oförutsägbart och därför är våra prognoser endast vägledande.

Visum
Visumreglerna kan komma att ändras med kort varsel, så Winberg Travel rekommenderar att du kontrollerar de nuvarande förhållandena vid landets ambassad. Informationen nedan kan ändras.

Svenska medborgare behöver inte visering för att resa till Hongkong eller Macau. Du kan stanna i 90 dagar som besökare. Det svenska passet måste dock ha en giltighetstid på en månad utöver det planerade besöket i Hongkong. Det vill säga en vistelse i Hongkong i två veckor kräver ett giltigt pass i sex veckor.
För svenska medborgare krävs ingen visum för Hong Kong för vistelser på upp till 90 dagar. Du kommer automatiskt att få ett 90-dagars uppehållstillstånd stämplat i ditt pass vid ankomst. (Informationen hämtad från www.swedenabroad.se)

Transport
Tåg
Hung Hom Station förbinder Hong Kong med några av de största kinesiska städerna, inklusive Peking, Shanghai, Guangzhou, Dongguan och Zhaoqing. För inresa till Kina krävs visum.
Buss och tunnelbana
Hongkong har ett mycket välutvecklat tunnelbane- och bussystem som förbinder stadens många stadsdelar. Att resa med buss och tunnelbana i Hong Kong är både effektivt och billigt.

Båt
Det är möjligt att ta båtar mellan de olika öarna i Hong Kong. Du kan också ta en färja till och från Macau.

Dricks
I många länder räknas dricksen som en del av lönen för anställda i servicebranschen. Därför är det bra (och ibland direkt nödvändigt) att ge dricks till exempelvis städpersonal, servitörer, guider, chaufförer med mera beroende på vilket land du besöker. Vi rekommenderar därför att du bekantar dig med hur mycket som är normalt att ge i dricks och till vem innan avresa. Sådan information finns till exempel i Lonely Planet guideböcker.


Fakta

Huvudstad: Hong Kong
Språk: kinesiska och engelska
Klimat: subtropiskt
Valuta: Hongkong-dollar
Religion: buddhism, taoism och kristendom


Inspiration Hong Kong

Missa inte utsikten från Victoria Peak med sin imponerande ljusshow på Hongkongs skyline, "The Symphony of Lights", smaka dig genom små gatukök och Michelin-restauranger, omhuldas av stämningen i Man Mo-templet och shoppa loss på Temple Street Night Market.

Du kan åka på dagstur till Macau, det kinesiska Las Vegas. Macau är känt för sina kasinon och vackra arkitektur som går tillbaka till den portugisiska kolonialtiden. Det tar ungefär 60 minuter med båt från Hong Kong till Macau och visum ordnas vid ankomst.

Winberg Travel är specialister på skräddarsydda resor till Hong Kong. Vi kan hjälpa till med allt från foodie-turer, cykelturer, vandring, övernattning i både backpacker- och lyxklass, transport och mycket mer.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF