Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2021-2022 Läs mer här!
Trygghetsgaranti: För dig som bokar resa för 2021-2022

Köper du en paketresa med avresa efter 1 september 2021 till ett land utanför EU eller Schengen där det ligger en reseavrådan har du rätt till kostnadsfri avbokning om UD fortfarande har en reseavrådan 35 dagar före avresa. Väljer du att avboka före eller efter avstämningspunkten 35 dagar innan avresa gäller våra ordinarie avbokningsvillkor.

Köper du en paketresa till ett land utanför EU eller Schengen där det vid bokningstillfället inte ligger någon reseavrådan men där UD senare lägger en reseavrådan har du rätt till kostnadsfri avbokning om reseavrådan fortfarande ligger kvar 35 dagar innan avresa.

Produkter som är helt eller delvis förbrukade som t.ex. avbeställningsförsäkringar återbetalas inte.

Om ingen reseavrådan finns och resan kan genomföras men du ändå vill avboka gäller vanliga avbokningsregler. Vill du veta mer om vår Trygghetsgaranti kontakta oss på 0413-170 50.

Försäkringar med extra bra villkor

Vi har förhandlat fram några extra bra försäkringsvillkor med Europeiska ERV som inte kan köpas direkt av dem utan enbart genom din reserådgivare hos oss på Winberg Travel. Läs mer nedan om de avbeställningsförsäkringar och reseförsäkringar vi erbjuder.

Avbeställningsförsäkring:
Köper du en avbeställningsförsäkring genom Winberg Travel ingår skydd för Covid-19 på samma sätt som andra akuta sjukdomar. Det betyder att om du testar positivt för Covid-19 vid avresa kan du avboka din resa och täckas av försäkringen.

Reseförsäkring:
Köper du en reseförsäkring hos Winberg Travel är dess omfattning beroende av vilken reseavrådan som gäller. Har UD en reseavrådan för alla icke nödvändiga resor vid avresetillfället täcks du inte av försäkringen men då har du i gengäld vår trygghetsgaranti som ger dig gratis avbokning fram till avresa. Om det inte ligger någon avrådan på avresedagen täcks du av din försäkring precis som vanligt. Om det läggs en avrådan under din resa så gäller din reseförsäkring i ytterligare 14 dagar så det finns gott om tid att antingen resa hemåt igen eller åka vidare till nästa destination som inte berörs av UD:s reseavrådan.

UD kan avråda från icke nödvändiga resor, vilket innebär turist- och besöksresor; från alla resor, vilket även inkluderar arbetsresor och alla andra resor. Det finns också situationer där UD inte bara avråder från resor utan även uppmanar svenskar att lämna landet. Det görs enbart i lägen där det finns överhängande fara på grund av stridigheter eller andra allvarliga hot. Winberg Travel följer alltid UD:s vägledning.

Vill du veta mer om våra avbeställnings- och reseförsäkringar kontakta oss på 0413-170 50.


Alla paketresor som köps hos Winberg Travel täcks av den danska resegarantifonden.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF