Trygghetsgaranti: För dig som bokar resa

Köper du en paketresa utanför EU och Schengen och det 35 dagar före avresa från Sverige införs väsentliga inreserestriktioner pga. Covid-19 som gör att resan inte kan genomföras så omfattas du av vår Trygghetsgaranti och kan få din resa återbetalad.

Vi kontaktar dig 35 dagar före avresa och tar ställning till om resan måste ställas in eller ej - väljer du att avboka din resa tidigare än 35 dagar före avresa eller väljer att genomföra resan trots att du kan få den avbokad kostnadsfritt gäller våra vanliga avbeställningsvillkor.

Trygghetsgarantin gäller t.ex. om det inte går att ansöka om visum, om man skall vara i mycket lång karantän vid inresa eller om huvuddelen av de utflykter och aktiviteter man bokat med Winberg Travel inte kan genomföras/upplevas pga. lokala restriktioner.

Köper du en paketresa där det vid bokningstillfället inte ligger någon reseavrådan, men om UD senare lägger en reseavrådan har du rätt till kostnadsfri av- eller ombokning av resan. Observera att många destinationer i nuläget kräver att resenärer från 12 års ålder är fullvaccinerade. Trygghetsgarantin gäller inte när destinationen inför restriktioner i form av PCR-tester, munskydd eller i de fall man avstått från att vaccinera sig.

Produkter som är helt eller delvis förbrukade som t.ex. avbeställningsförsäkringar återbetalas inte.

Om ingen reseavrådan finns och resan kan genomföras men du ändå vill avboka gäller vanliga avbokningsregler. Vill du veta mer om vår Trygghetsgaranti kontakta oss på 0413-170 50. Trygghetsgarantin gäller inte för gruppresor.

Försäkringar med extra bra villkor

Vi har förhandlat fram några extra bra försäkringsvillkor med Europeiska ERV som inte kan köpas direkt av dem utan enbart genom din reserådgivare hos oss på Winberg Travel. Läs mer nedan om de avbeställningsförsäkringar och reseförsäkringar vi erbjuder.

Avbeställningsförsäkring:
Köper du en avbeställningsförsäkring genom Winberg Travel ingår skydd för Covid-19 på samma sätt som andra akuta sjukdomar. Det betyder att om du testar positivt för Covid-19 vid avresa kan du avboka din resa och täckas av försäkringen.

Reseförsäkring:
Köper du en reseförsäkring hos Winberg Travel är dess omfattning beroende av vilken reseavrådan som gäller. Har UD en reseavrådan för alla icke nödvändiga resor vid avresetillfället täcks du inte av försäkringen men då har du i gengäld vår trygghetsgaranti som ger dig gratis avbokning fram till avresa. Om det inte ligger någon avrådan på avresedagen täcks du av din försäkring precis som vanligt. Om det läggs en avrådan under din resa så gäller din reseförsäkring i ytterligare 14 dagar så det finns gott om tid att antingen resa hemåt igen eller åka vidare till nästa destination som inte berörs av UD:s reseavrådan.

UD kan avråda från icke nödvändiga resor, vilket innebär turist- och besöksresor; från alla resor, vilket även inkluderar arbetsresor och alla andra resor. Det finns också situationer där UD inte bara avråder från resor utan även uppmanar svenskar att lämna landet. Det görs enbart i lägen där det finns överhängande fara på grund av stridigheter eller andra allvarliga hot. Winberg Travel följer alltid UD:s vägledning.

Vill du veta mer om våra avbeställnings- och reseförsäkringar kontakta oss på 0413-170 50.


Alla paketresor som köps hos Winberg Travel täcks av den danska resegarantifonden.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF