15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 28 950:-
Från 19 950:-
Det här är resan för dig som älskar kombinationen och stads- och strandliv i kombination med en liten touch av äventyr. Du inleder din resa med att lära känna det trevliga Bangkok där du kan utforska livet längs med floden Chao Phraya, shoppa och njuta av den bästa tänkbara thailändska streetfooden. Ditt hotell är beläget i Silomområdet inte långt från Chinatown, Lumpiniparken och flodbanken. Ta dig sen mot extraordinära naturupplevelser när du upplever djungeln vid nationalparken Sai Yok innan resan avslutas vid trevliga Koh Samet, där du kan tvätta bort resdammet och njuta av öns bästa strand.

Se fram emot:
 • Bangkok från ett annorlunda perspektiv
 • Glamping i Sai Yok National Park
 • Djungelupplevelser vid Kwaifloden
 • Avkoppling och strand på Koh Samet

Vad är en upplevelseresa?
En upplevelseresa är en resa där både datum, flyg, hotell och aktiviteter är fixade – allt till ett fast pris och med en stor dos upptäckarlust på köpet! Alla våra upplevelseresor är individuella resor där transfer och utflykter sker i grupp, och de kan bokas direkt och är noga planerade av våra erfarna reseexperter som ser till att du garanteras det äventyr som är utmärkande för våra skräddarsydda resor. Processen blir alltså enklare, smidigare och smartare för dig som vill ut och fånga ditt nästa äventyr på denna färdiga konceptresa.


Läs mer om våra andra härliga upplevelseresor här
Läs mer om Thailand här

Bästa reseperiod

Den här resan kan genomföras året runt, men vi har valt att lägga våra fasta avgångar i perioden juli till augusti, vilket är utanför regnperioden.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du lämnar Skandinavien bakom dig för att resa mot Thailand och huvudstaden Bangkok.
Dag 2: Ankomst till Bangkok
Välkommen till Thailands pulserande centrum Bangkok! Efter att du hämtat ut ditt bagage möter du upp din engelsktalande guide som väntar vid ankomsthallen. Tillsammans tar ni er till Silomområdet där du kommer att bo under de kommande dagarna. Resten av dagen är fri att utforska omgivningarna och kanske ta ett dopp i poolen. Du kan också titta förbi Winberg Travels närliggande servicecenter där du kan få massor av information om vad man bör uppleva på plats i Bangkok.
Dag 3: Tuktuk-utflykt i Old Town och Chinatown
Du har större delen av dagen till att utforska Bangkok på egen hand, innan du under eftermiddagen ska få följa med på spännande upplevelser i och omkring Chinatown. Du hämtas på ditt hotell i en klassisk tuktuk, och utflykten genom Bangkoks gator är en upplevelse i sig. Resan går förbi streetfood-bodar där thailändarna själva intar sina måltider, och vidare in i hjärtat av Chinatown där kvarterets hemligheter ska utforskas. Du gör ett stopp vid Golden Mount-templet där du får uppleva en 360-gradersutsikt över hela Bangkoks gamla stadsdel och där du dessutom kan du se fasaden till The Grand Palace som lyses upp vackert i sommarnatten. Utflykten varar i cirka fyra timmar och du kan välja om du vill stanna kvar ute på stan eller om du vill vända hemåt mot hotellet och göra dig redo för morgondagen. (F)
Dag 4: Båttur på Bangkoks floder eller cykeltur i Bangkok
I samband med att du bokar resan får du välja en av följande utflykter: båttur på Bangkoks floder eller cykeltur i Bangkok. Båda utflykterna börjar efter frukosten och varar i 3-4 timmar, så du har eftermiddagen ledig för att uppleva mer av Bangkok på egen hand. (F)
Båttur på Bangkoks floder
Efter din första thailändska frukost möter du upp din guide som kommer att ta med dig till floden Chao Phraya som delar Bangkok mitt itu, där du går ombord på en longtailbåt som kommer att föra dig längs vattnet med utsikt över Bangkoks skyline. Båten svänger av in på de små bifloderna som kallas klongs, och du passerar förbi de traditionella trähusen som tronar på pelare i vattnet. Här vajar den nytvättade tvätten i den ljumma brisen, thaimusiken skvalar från radion och du får titta rätt in i det thailändska vardagslivet. Ditt första stopp blir Wat Khun Chan-templet innan du sedan åker vidare mot fridfulla Artist Village med sina gamla träbroar, barberarsalonger och vintageskyltar. Här kan du kanske dessutom få syn på de stora havskatterna som kommer simmandes i stora stim och tittar upp ovanför ytan. Du åker därefter tillbaka mot två av stadens stora sevärdheter – The Grand Palace och Wat Phra Kaew (Emerald Buddha-templet) – som du besöker efter att ha intagit en lunch i närområdet. Innan besöken tar du farväl av din guide och du har därefter tid att promenera på egen hand genom Bangkoks många slingrande gator och sen ta dig tillbaka till hotellet.
Genom Bangkok på cykel
Idag är det dags att ge dig iväg på en aktiv upptäcktsfärd längs Bangkoks gator. Efter frukost tar du dig till Sukhumvitområdet där du kvitterar ut ditt fordon för dagen – en cykel. Här får du i sällskap med din guide en tur runt Little Chinatown, Khlong Toey-marknaden och stadens slumkvarter och du avslutar turen med en riktig balansövning när du tar dig längs de smala stigarna vid bifloderna, klongerna, i Phra Pradaeng. Biflodssystemet är så utvidgat och slingrande att det ibland kallas för Bangkoks lungor, och det är inte utan att man förstår varför. Här är luften frisk, omgivningarna gröna och fåglarna många i de höga palmerna. Efter att du – och din cykel – har korsat floden i longtailbåt cyklar du längs kanalerna på cementstigar. Här är trafikbulllret ersatt med ljuv fågelsång och här tillåts du se en helt annan sida av Bangkok än vad de flesta får uppleva. Resterande delen av dagen är fri från schemalagda aktiviteter och du får tillfälle att fortsätta utforska Bangkok på egen hand. Vi kan tipsa om en drink i solnedgången på Jack’s Bar eller River View Guesthouse där du kan se solen sjunka över floden och dessutom njuta av en god middag.
Dag 5: På äventyr i Sai Yok National Park
Ta farväl av Bangkok och inled resans nästa etapp där du ska bo två nätter på flytande hotell omgiven av naturens ljud, fågelkviter och stillhet. Du möts av din chaufför i hotellobbyn och tillsammans sätter ni kurs mot Sai Yok National Park – en nationalpark som ligger ungefär fyra timmars färd västerut, strax intill gränsen mot Myanmar. Nationalparken är ungefär 18 000 km² stor och har hela 19 skyddade områden i både Thailand och Myanmar. Den bergiga regionen är täckts av skog med både bambu och teakträd, och här lever både elefanter, apor och olika hjortdjur som strövar fritt. Det finns till och med ett rykte som skvallrar om ett fåtal vilda tigrar som sägs leva långt inne i djungeln. Målet med dagens resa är nationalparken och de flytande bungalows med tillhörande restaurang där du kommer att bo under den kommande natten. Vid ankomst hälsas du välkommen av familjen som driver hotellet. Framåt lunch har det blivit dags att kliva ombord på en timmerflotte som dras av en longtailbåt. Här glider du fram på det mest avslappnande av sätt, och innan du vet ordet av är lunchen framdukad. I stillsamma omgivningar på floden njuter du av den vällagade lunchen ombord på flotten, omgiven av djungelns spännande ljud. Bättre lunchutsikt får man leta efter! Det finns också tid till ett dopp i det stilla vattnet, som svalkar skönt i den varma, thailändska sommaren. Åter i land är resten av dagen ledig och tillbringas med fördel i en av hotellets hängmattor med en god bok eller i flodens svalkande vatten. Middagen serveras på hotellet innan du kan gungas in i en skön nattsömn med den kluckande floden alldeles utanför dörren. (F)(L)(M)
Dag 6: Vackra River Kwai
Efter en god frukost under trädkronorna går färden vidare genom den orörda naturen. Du packar ihop dig och går sedan ombord på en raft som ska ta dig på en avslappnande tur på Kwaifloden. Naturen som du sakta flyter igenom är helt orörd, och stillheten bryts endast av fågelkvitter och apornas slagsmål över djungelns frukter. Idag är det Hintok River Camp som är dagens slutdestination, och du inkvarteras på en äventyrlig glampingresort i ett av deras lyxsafaritält strax intill den famösa floden Kwai. Här har du naturen som närmsta granne och efter ankomst har du tid att koppla av, bada i floden eller börja utforska området. Tar du hellre ditt första dopp i resortens egna naturliga pooler svalkar de gott i värmen, och vill du ge dig ut på adrenalinstinna äventyr finns möjlighet för både mountainbiketurer och ziplinefärd mellan trädtopparna. Kvällen avslutas med en vällagad BBQ-middag i hotellets restaurang innan du får somna gott till ljudet av naturen och fåglarna. (F)(M)
Dag 7: Från Sai Yok National Park till Koh Samet
Njut av morgonens frukost med utsikt över Sai Yok-vattenfallet. Härefter är det avresa mot Koh Samet, då vi idag ska byta miljö, från tät djungel till paradisstränder och blått hav. Efter en körning på cirka sju timmar inkl. några mindre pauser når du fram till färjeläget där båten mot Koh Samet avgår, och alldeles snart når du din slutdestination. Nu har det på allvar blivit dags för ö-liv med sand mellan tårna. Därefter får du boa in dig i ditt hotellrum och ta tillvara på solens sista strålar över havet innan läggdags. (F)
Dag 8–13: Strandliv på Koh Samet
Du har nu en hel vecka framför dig för att komma ner i varv och njuta av härliga Koh Samet. Dagarna här är som tagna ur en äkta Thailandsidyll med vita sandstränder och vajande palmer. Du bor på Sai Kaew Beach Resort som ligger precis vid Pinapple Beach och Sai Jaew Beach. Resorten har flera pooler, restaurang, strandbar och möjligheter för en avslappnande massage. Stränderna vid resorten bjuder på flera varianter av vattenaktiviteter för den som inte bara vill ligga och slappna av på stranden. Kanske har du lust att hyra en kajak och paddla runt till öns öde stränder eller åka på en liten utflykt till Ao Prao-stranden, där det finns goda möjligheter för bra snorkling. Använd de här dagarna till att smälta intrycken från hela ditt innehållsrika äventyr. (F)
Dag 14: Avresa från Bangkok
Det har blivit dags att påbörja resan hemåt, och du lämnar Koh Samet bakom dig för att åka norrut mot Bangkok. Du blir upphämtad på hotellet och transporterad till Winberg Travels servicecenter i Bangkok där du kan förvara ditt bagage i väntan på flygningen som påbörjas runt midnatt. Under tiden har du möjlighet att ta en sista shoppingsrunda, en äkta thaimassage och njuta av den sista pad thaien innan det är hög tid att åka mot flygplatsen och ta farväl av Thailand – för den här gången åtminstone. (F)
Dag 15: Ankomst till Skandinavien
Idag kommer du hem igen, med laddade batterier och massor av upplevelser rikare.

Övernattningar

3 övernattningar i deluxerum på The Grand Sathorn i Bangkok
1 övernattning i flytande bungalow på Krit Raft House i Sai Yok National Park
1 övernattning i superior safaritält på Hintok River Camp vid Kwaifloden
7 övernattningar i deluxerum på Sai Kaew Beach Resort

Alla övernattningar är på mellanklasshotell och resorter. Krits Raft House är dock något lägre i standard, men mysigt och väldrivet av de lokala ägarna.

Kommentarer

Notera att du på avresan den 10/7 övernattar på Hintor River Camp innan Krits Rafthouse, alltså är vistelsen i Sai Yok omvänd, men innehållet är detsamma.

Valet av båttur på Bangkoks floder eller cykeltur i Bangkok ska göras senast 60 dagar innan avresa. Om du önskar att både åka båt och vykla i Bangkok så genomförs den extra utflykten på dag 3.

Notera att chauffören under transporterna mellan orterna vanligtvis talar väldigt begränsad engelska.

Myndigheterna på Koh Samet har infört ett förbud mot plast och polystyren. Plastmaterial får inte tas med utanför hotellrummet och myndigheterna kan utfärda böter på 1 000 baht vid brott mot den här regeln. Plast, som exempelvis plastpåsar, ska därför förvaras på rummet tillsammans med ditt bagage.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Gruppstorlek

Du är på egen hand under större delen av resan. Dock har vi bokat gemensam transport mellan resmålen, och de arrangerade utflykterna genomförs också i grupp.

Juli – augusti

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Tunna, luftiga kläder

Avresedatum

Status Avresedatum Boka senast Pris
Lediga platser Reseperiod07.07.24 - 21.07.24 Boka senast06-05-2024
29 950:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod10.07.24 - 24.07.24 Boka senast08-05-2024
29 950:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod15.07.24 - 29.07.24 Boka senast13-05-2024
29 950:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod18.07.24 - 01.08.24 Boka senast15-05-2024
29 950:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod21.07.24 - 04.08.24 Boka senast21-05-2024
29 950:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod24.07.24 - 07.08.24 Boka senast02-06-2024
28 950:-
Prisförslag

I priset ingår

 • Flyg Köpenhamn – Bangkok t/r, inklusive bagage
 • Vill du resa från en annan flygplats? Kontakta oss så hjälper vi dig. Eventuell merkostnad kan tillkomma.
 • Övernattningar enligt programmet
 • 12 x frukost
 • Lunch dag 5
 • Middag dag 5–6
 • Lätt kvällsmat dag 3
 • Transfer vid ankomst Bangkoks flygplats – hotellet
 • Transfer Bangkok – Sai Yok National Park
 • Transfer Sai Yok National Park – Koh Samet
 • Transfer Koh Samet – Bangkoks flygplats
 • Båttur på Bangkoks floder eller cykeltur i Bangkok
 • Tuktuk-tur med street food i Bangkoks gamla stadsdel
 • Båttur med lunch på Kwaifloden
 • Tur på timmerflotte på Kwaifloden
 • Utflykter och måltider enligt programmet
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Enkelrumstillägg: 13 450 kr
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • 300 baht (cirka 92 kronor) som går till bevarandet av nationalparken
 • 200 baht (cirka 62 kronor) som går till att skydda och bevara Koh Samet

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor med fasta avresedatum, med flyg i ekonomiklass.

Barnpris gäller för barn i ålder 2-11 år. Barnpriset är 23 950 kr på samtliga avgångar, förutom avresa den 24/7 där priset är 22 450 kr.

Barnpriset är baserat på att barnet reser tillsammans med två vuxna medresenärer.

Spädbarnspris gäller för barn i ålder 0-2 år. Priset är 4 950 kr på samtliga avgångar.

Enkelrum på samtliga avgångar är 11 950 kr.

Notera att det som mest kan bo två vuxna och ett barn i åldern 0-11 år / rum. Det kan som mest bo tre vuxna / rum.

För familjer på 4 eller fler medlemmar så kan vi, i mån av plats, boka familjerum eller större rumskategorier.

Ifall du önskar båda utflykterna i Bangkok, cykelturen och båtturen, så är merpriset för den extra utflykten 520 kr / person.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecentre i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Rejsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: