Av Mia Ravn Nielsen

Miami
Vi startade i det mångfacetterade Miami som har några av världens vackraste stadsstränder, en av världens vackraste stadssilhuetter och karismatiska kvarter som till exempel Little Havana och Little Haiti. Hotell bokas företrädesvis på Collins Avenue eller Ocean Drive som ligger helt nere vid Miami South Beach, även känd som SoBe. Vill du bo på ett av de berömda och färgstarka Art Deco-hotellen, unna dig då gärna The Colony Hotel på Ocean Drive.
Blir värmen för mycket går det bra att shoppa i en av de många stora butikerna eller svalka sig med en cocktail på berömda The Delano Hotel - ett superbt ställe för "people watching", en väldigt trivsam sysselsättning i sig.

Florida Keys
Efter Miami styrde vi kosan mot Florida Keys, som består av mer än 400 öar. Mest välbesökta är Key Largo och Key West. Den senare är den sydligaste ön, och även den sydligaste punkten i USA - bara 90 miles från Kuba.

Ca 200 kilometer väg förbinder de många små öarna. ”Keyarna” ebjuder enastående snorkling och dykning, fiske i toppklass och simning med delfiner. Är du dykare och ute efter en riktigt unik upplevelse så ska du bo på Jules Undersea Lodge i Key Largo, världens enda undervattenshotell.

I Key West kutar kycklingarna fritt och pickar i jorden och stämningen här bara måste upplevas. Ta en promenad längs Duval St. och sedan upp på Mallory Square, där jonglörer på enhjulingar bollar med eldfacklor i solnedgången. Avrunda med kvällsmat på Sloppy Joe's Bar, ett av Ernest Hemmingways favoritställen. Smaka på en tallrik Conch Fritters och toppa med Lime Pie till efterrätt.

Naples
Från The Keys körde vi vidare längs med golfkusten mot Naples, som bjuder på läckra vita sandstränder och stora herrgårdshus längs Millionaires’ Row. Det här är nästan Floridas eget Beverly Hills, fast på ett mer avslappnat och charmigt sätt.

Fort Myers Beach
Sedan bar det längre norrut till Fort Myers Beach, en härlig bred vit sandstrand som ligger på Estero Island. Times Square vid norra änden av ön erbjuder en lugn festplats. Ta vägen förbi The Beached Whales, som har en trevlig blandning av lokalbefolkning och turister, och njut av en utsökt måltid på takterrassen i skönt avslappnad atmosfär.

Clearwater
Förbi Sanibel Island och Captiva Island fortsatte vi norrut mot Tampa och St. Peterburg, varefter vi hamnade i Clearwater, en pärla med mycket fina stränder och en trevlig strandpromenad. Passa på att stanna till vid Cristino’s Pizzeria, som erbjuder de mest utsökta kolugnspizzor och en ännu mera utsökt gelato. Om du saknar lite fart och fräs, ta då en dag på temaparken Busch Gardens, som erbjuder häftiga berg- och dalbanor.

Orlando
Orlando är för temaparkerna vad Las Vegas är för kasinona. Här finns sju av världens största och mest besökta parker med Disney World som topp, som i sig har tre separata parker. Även Universal Studios och Islands of Adventure tillhör de mest populära av de mest besökta. Förutom otaliga nöjesparker erbjuder Orlando många och stora butiker som garanterat kan tillfredsställa den största shopaholic. För matälskaren finns en myriad av läckra restauranger upp och ner för International Drive och downtown.
En timmas bilresa från Orlando hittar du Kennedy Space Center på Cape Canaveral, vilket utan tvekan är värt ett besök om du bara är det minsta lilla rymdintresserad.

Fort Lauderdale
Från yttre rymden körde vi ner till USA:s eget Venedig. Fort Lauderdale är känt för sina många kanaler som kommer från The Everglades träskmarker. Förutom kanalerna, som också kan användas för transport med en vattentaxi, är Fort Lauderdale också känt för sina läckra breda sandstränder. Den mest populära platsen att bo ligger längs Ocean Boulevard, med utsikt över strandpromenaden. Ta en tur med Jungle Queen Riverboat som glider nerför The Millionaire’s Road och dess många kanaler. Här kan du få mycket ögongodis och se alla jätteherrgårdar med sina minst lika stora lustjakter förtöjda utanför.
Och har du inte ännu har stillat din köplust, ta då en tur nerför Las Olas Boulevard, som också har några av de bästa restaurangerna i staden.

Everglades nationalpark
Innan vi åkte tillbaka till Miami körde vi förbi den berömda nationalparken The Everglades, ett stort träskområde. En av de bästa platserna är Billie Swamp Safari, där du kan ta en flygbåt och titta på de många alligatorerna som ligger som förstenade i solen, titta på en alligatorshow, äta alligator och sköldpadda till middag och mycket mer. För de mera äventyrliga erbjuder The Everglades också vandring, cykling, fiske, paddling och camping ute hos alligatorerna.
Art Deco, Miami, Florida
Det bedste af Florida.Walt Disney World i Orlando i Florida, USA.
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: