10 dagar
Exkl. flyg
Från 6 995:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Vid Shipwreck Coast tornar de spektakulära klippformationerna “The Twelve Apostles” upp sig från havet, och i området Loch Ard Gorge kan du fördjupa dig i historien om ett skeppsbrott, medan du vandrar runt i storslagen natur. Sov under marken i opalgruvstaden Coober Pedy, som vid första anblicken liknar en spökstad, men surrar av liv under jorden. Njut av en oförglömlig soluppgång och solnedgång vid Uluru (Ayers Rock) och gå igenom den majestätiska dalen Valley of the Winds vid Kata Tjuta (The Olgas).

Bästa reseperiod

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Men Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska. Prata med din resesäljare och få de bästa tipsen om när det passar bäst för dig att åka.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Melbourne till Twelve Apostles
Från Melbourne beger vi oss till mot de kända surfsamhällena Torquay (hem för surfmärkena Rip Curl och Quicksilver), Bells Beach och Anglesea. Vidare längs med Great Ocean Road har du möjlighet att kasta dig in i vågorna, gå på upptäcktsfärd eller bara koppla av i samhällena Apollo Bay och Lorne. Delar av Great Ocean Road är uthuggna av soldater som återvände från det första världskriget, och deras arbete och arv har skapat en av de mest spektakulära kustnära vägar du någonsin kommer att uppleva. I Otway National Park är det dags för lunch och en promenad genom en bit av Australiens ursprungliga regnskog. Vad bättre sätt att avsluta dagen på än med en solnedgång vid de vilda klippformationerna Twelve Apostles? I natt bor du på ett hostel vid Great Ocean Road (L,M)
Dag 2: Great Ocean Road till Grampians National Park
Förutom den spektakulära naturen är höjdpunkten på dagen Loch Ard Gorge, London Bridge och Bay of Martyrs. Efter lunch ger vi oss bort från kusten och inåt landet till Grampians National Park. Här kommer du att tillbringa eftermiddagen med en vandring ner till botten av Mackenzie Falls och du kan njuta av utsikten från The Balconies. Senare på dagen har du möjlighet att se känguruer och andra vilda djur komma ut för att leka. I natt bor du på ett hostel i hjärtat av Grampians National Park. (F,L,M)
Dag 3: Grampians National Park till Adelaide
Denna morgon börjar med ett besök på Brambuk Aboriginal Cultural Centre, varefter det vankas mer vandring i den vackra nationalparken. På väg mot Adelaide äter vi lunch vid Mt. Arapiles. På eftermiddagen kommer du att ha gott om möjlighet att luta dig tillbaka och njuta av landskapet, innan vi når Adelaide tidigt på kvällen. (F,L)
Dag 4: Adelaide
Idag har du hela dagen på dig att utforska Adelaide. Observera att idag ingår endast boende i priset och inte aktiviteter och måltider.
Dag 5: Adelaide till Quorn
Efter gårdagens upplevelser i Adelaide lämnar vi nu staden och reser igenom Clare Valley, en av Australiens äldsta vinregioner. På väg genom de södra Flinders Rangers stoppar vi för lunch och därefter vandrar vi upp till Dutchman's Stern, där vi har en magnifik utsikt över de omgivande slätterna. Ikväll bor du i den historiska staden Quorn. (L,M)
Dag 6: Quorn till Coober Pedy
Dagen börjar tidigt och målet är Coober Pedy – staden som levererar de flesta av världens vackra opaler. Det känns nästan som att du har landat på Mars, så kargt är landskapet. Vi går nu på en rundtur av opalgruvorna, och det finns tid för att utforska de underjordiska sevärdheter staden gömmer. Efter ett besök på Josephine's Kangaroo Orphanage och middag, sover du under jorden – precis som lokalbefolkningen. (F,L,M)
Dag 7: Coober Pedy till Uluru
Den endaste planen för idag är att nå Uluru (Ayers Rock). Här campar vi och du njuter av din första solnedgång vid Uluru. (F,L,M)
Dag 8: Uluru
Idag har du hela dagen runt Uluru. Ta en promenad i området och lär dig mer om de lokala aboriginestammarna. Tillbaka i lägret finns lunch och du har resten av dagen på dig för att gå och utforska och njuta av Uluru. (F,L,M)
Dag 9: Uluru & Kata Tjuta till Kings Creek Station
Frukost äter vi vid Kata Tjuta (The Olgas), där den majestätiska dalen Valley of the Winds skär igenom de unika kupolformade klipporna. Efter en läcker lunch är det tillbaka på bussen, som går mot poolen vid Kings Creek Station, där vi övernattar. Här kan du ta dig en kamelsafari, en helikoptertur eller en ATV-safari (ingår ej). (F,L,M)
Dag 10: Kings Canyon till Alice Springs
Njut av promenaden på kanten av Watarrka (Kings Canyon) för att komma till utkiksplatsen där du får en magnifik utsikt över ravinen, de gigantiska väggarna av sandsten, och ser hur enorm Kings Canyon är. Du kommer också att se det berömda vattenhål som kallas Edens lustgård. Efter lunchen åker vi till Alice Springs, dit vi kommer sent på eftermiddagen. (F,L)

Övernattningar

Swag, tält och hostel

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Australien. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Uppgradering av boendet på Ayers Rock Resort erbjuds i mån av tillgång. Om du reser ensam, bor du med en annan resande av samma kön på de platser vi campar. Detta paket är en kombination av två resor, vilket är anledningen till att det kan hända att guiden och gruppen förändras längs vägen.

Högst 15 kg bagage och en liten ryggsäck för dagsturer kan tas med på resan.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Det finns avresor flera gånger i veckan – kontakta oss på Winberg Travel för att ta reda på mer.

Gruppstorlek

Max. 24 personer

året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Engelsktalande guide
 • Transport, utflykter, måltider och övernattningar enligt program

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF