Variabel
Exkl. flyg
Nya priser på väg
Australien är världens sjätte största, och en del av tiden på en Australienresa går därför naturligt nog med transport.

Många väljer att antingen flyga runt några av sevärdheterna i Australien eller att köra själva med camper eller bil, eller att åka buss. Men varför inte göra transporten till en del av upplevelsen och krydda reseupplevelserna med en tågresa?

En tågresa i Australien är mycket mer än bara transport. Det är en resa genom ett land vars storlek är svår att förstå för en svensk, som kan åka från Stockholm till Göteborg på bara några timmar. En tågresa genom landet ger dig en känsla för hur enormt Australien verkligen är. I den australiska vildmarken finns det gårdar som är lika stora som Själland, och du kan köra i flera dagar utan att se mycket mer än små grästuvor och vilda kameler. När du åker längs världens längsta raka järnvägssträcka, förstår du verkligen hur karg och otämjd Australiens natur är.

Allt medan du njuter av bekvämligheterna på tåget. Sätena är bekväma, och till skillnad från på en buss kan du på en tågresa vandra fritt runt på tåget och sträcka på benen. Njut av en god måltid i restaurangvagnen, läs en bok, prata med dina medresenärer (som för övrigt ofta är australiensare som också är på upptäcktsfärd i sitt eget land) och insup landskapen i lugn och ro.

Två av världens mest berömda tågresor finns i Australien: The Ghan mellan Adelaide och Darwin och The Indian Pacific mellan Perth och Sydney. Men även de mindre kända tågresorna, som t. ex. The Queenslander mellan Brisbane och Cairns, är en fantastisk upplevelse.

På alla tågresor kan du välja mellan flera olika klasser, från de billigaste sätena (som ändå är mycket bekväma) till din egen vagn, där alla måltider och drycker är inkluderade!

Winberg Travel kan hjälpa dig hitta precis den rutt du har i tankarna.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet

The Ghan: Alice Springs-Darwin

The Ghan är uppkallad efter de afghanska kameler som användes för att bygga järnvägsnätet mellan Adelaide och Alice Springs. I åratal gick tåget bara mellan Adelaide och Alice Springs, men år 2004 förlängdes äntligen spåret, så nu kan du åka hela vägen till Darwin. Hela resan är 3 000 km lång och tar två dagar. Sträckan mellan Adelaide och Alice Springs är den mest populära. Det är något nästan pionjäraktigt med att lämna Adelaide omgiven av tågets bekvämligheter, åka genom det frodiga vinområdet i Barossa Valley norr om Adelaide, för att slutligen hamna i det torra, röda intet i hjärtat av Australien. Väljer du att fortsätta hela vägen till Darwin stannar tåget i Katherine, som är utgångspunkten för upplevelser i Nitmiluk National Park. Katherine Gorge är namnet på den mest berömda kanjonen i Nitmiluk National Park, men i själva verket finns det hela 13 olika vattenfyllda kanjoner, som alla har grävts ut av floden Katherine och är omgivna av höga sandstensväggar. Oavsett vilken rutt du väljer är det en enastående upplevelse att se övergången mellan den röda outbacken och de frodigare landskapen.

Indian Pacific: Perth-Sydney

Indian Pacific är kallas så efter de två världshaven som tåget förbinder: Indiska oceanen och Stilla havet. Tåget går från Perth i väst via Adelaide till Sydney i öst. Hela resan på drygt 4 000 km tar nästan 4 dagar. Många väljer att göra stopp halvvägs på resan i Adelaide –eller “bara” åka hälften av resan mellan Sydney och Adelaide eller Adelaide och Perth. Då tar resan bara 2 dagar. Mellan Perth och Adelaide åker man en bit av vägen på världens längsta raka järnvägsspår, på Nullabor Plains. Över 478 km gör rälserna inte den minsta sväng, av en enkel anledning: det fanns ingenting i vägen när man lade rälsen! Mellan Adelaide och Sydney stannar tåget några timmar i guldgruvssamhället Broken Hill. Det är möjligt att få en guidad rundtur i en av gruvorna. Naturligtvis kan du också välja att hoppa av tåget i Broken Hill för ett par dagar och ta en sväng i outbacken. Naturen här ute är inte något du kan se någon annanstans i världen! Den sista sträckan mot Sydney åker du igenom Blue Mountains, som är en del av den stora skiljelinje bergskedjan Great Dividing Ranges. Bergen står i slående kontrast till den karga naturen på Nullarbor Plains.

Queensland Rail: Brisbane-Cairns

Den australiska östkusten erbjuder fantastiska upplevelser. Ta en båttur bland 74 öarna i de vackra Whitsundays, besök världens största sandö, Fraser Island, njut av en kall öl medan du kollar in de lokala surfarna som utan fruktan tämjer vågorna, eller slappna av på en läcker korallö. Många väljer att köra sträckan mellan Brisbane och Cairns i hyrd bil eller camper och stannar längs vägen för att utforska sevärdheterna, men varför inte luta dig tillbaka i ett bekvämt tågsäte och njuta av utsikten medan tåget tar dig till nästa sevärdhet på Australiens östkust? En tågresa kan lätt kombineras med både Fraser Island, Whitsundays och kanske ett besök på en korallö. Då slipper du betala för bilen eller campern som står på fastlandet och kostar pengar, och kan bara njuta av livet på Australiens östkust. Hela sträckan mellan Brisbane och Cairns är drygt 1 680 km, och om du gör resan i ett sträck tar det 24 timmar.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: