3 dagar
Exkl. flyg
Från 1 795:-
Den röda outbacken är för många det “riktiga” Australien. Denna 3-dagarstur med avresa från Alice Springs innefattar alla höjdpunkter: Uluru, Kata Tjuta och Kings Canyon, och du övernattar på avsides campingplatser där du kan sova under den enorma stjärnhimmeln. Särskilt de isolerade campingplatserna gör att himlen inte “störs” av artificiellt ljus, och stjärnorna lyser därför ännu klarare. Måltiderna (alla ingår i priset för resan) intas runt lägerelden och kvällarna tillbringas med att berätta historier och titta på stjärnorna.

Turen äger rum i en mindre internationell grupp med engelsktalande guide. Det finns delad dusch och toalett i tältlcampet. Du kan alltid uppgradera ditt boende till hotell.

Läs mer om våra andra tillval till din resa i Australien
Praktisk information om Australien

Bästa reseperiod

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Men Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska. Prata med din resesäljare och få de bästa tipsen om när det passar bäst för dig att åka.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Alice Springs-Uluru
Denna första dag tillbringas en del av tiden på vägen. Det är drygt 500 km från Alice Springs till Uluru, och längs vägen gör vi stopp vid bland annat en kamelfarm. Eftermiddagen bjuder på det första mötet med Uluru. 348 meter hög. 10 km i omkrets. Miljoner år gammal. Som en ödslig jätte ligger Uluru mitt i den australiska öknen, endast omgiven av små låga buskar, grästufsar och röd sand. Ta en promenad runt berget och besök det lokala kulturcentret och ta reda på mer om varför denna plats är så helig för ursprungsbefolkningen. En av de absoluta höjdpunkterna sker i kväll, när du ser solen gå ned över Uluru. (L,M)
Dag 2: Uluru-Kings Creek Station
Uluru är allra mest magiskt vid soluppgång och solnedgång. Idag går vi upp tidigt. Innan solen har gått upp, hittar guiden en bra liten kulle med utsikt mot Uluru. Med näsan i rätt riktning väntar vi nu på att solen ska gå upp. Först står Uluru som en grå siluett mot den långsamt ljusnande bakgrunden. När solen stiger ytterligare ändras färgen till nästan skrikig orange – ibland med en nästan rosa nyans – innan solen till sist står högt på himlen, och Uluru har antagit den distinkta röda färgen vi känner igen så väl från vykorten. När solen har stigit upp går turen från Uluru till Katja Tjuta, som enligt de lokala aboriginerna betyder “många huvuden”. Vandra genom Valley of the Winds (Vindarnas dal) och bli nästan helt omgiven av dessa gamla stenväggar. På eftermiddagen kör vi till nattlägret på Kings Creek Station. (F,L,M)
Dag 3: Kings Canyon-Alice Springs
Watarrka Gorge skär sig genom landskapet som en miniatyrversion av Grand Canyon. Till skillnad från Grand Canyon är Watarrka betydligt lättare att utforska, så vi rekommenderar att du tar den långa vägen till toppen där du längs vägen passerar det idylliska permanenta vattenhålet med det exotiska namnet Garden of Eden (Edens lustgård). Utsikten från klippkanten är helt fantastisk – och promenaden är väl värd mödan! Sent på eftermiddagen avslutas turen i Alice Springs. (F,L)

Övernattningar

2 nätter i tält (eller swag)

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Australien. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

spril - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Engelsktalande guide
 • Två nätter i tält
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: