Sök
Sök
Fraser Island
Fraser Island, Australien
Lake McKenzie på Fraser Island, Australien
Lake Wabby, Fraser Island, Australien
Fraser Island, Australien
Fraser Island, Australien
Udsigten fra Indian Head på Fraser Island, Australien
Fraser Island, Australien
Rainbow Beach, Australien
Rainbow Beach, Australien
Australien, Fraser Island
Fraser Island, Australien
Whitehaven Beach, Whitsundays Islands, Australien
Whitehaven Beach, Whitsundays Islands, Australien
Whitsundays Islands, Australien

Fraser och Whitsundays

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 5 695:-

Reslängd: 10 dagar

Helt fantastiska naturupplevelser väntar på denna tur, som kombinerar kör-själv på sandön Fraser Island och en segeltur vid Whitsundays på Australiens östkust.

Upplevelserna på den australisensiska östkusten ligger som pärlor på en sträng. Den ena stranden är mer fantastisk än den andra, de små städerna, både längs kusten och inåt landet, konkurrerar med varandra om att vara mest charmig och mysig, och nationalparkerna lockar alla med fantastiska vandringsleder, kajakturer och ett rikt djurliv.

Det kan vara svårt att välja – men två upplevelser som du inte får välja bort är Fraser Island och Whitsunday Islands

Detta förslag kombinerar det bästa av två världar och köper du resan hemifrån får du även en gratis övernattning på Fraser's On Rainbow på köpet. Och bara lugn – din frihet och flexibilitet kommer inte att kompromissas: du köper resan hemifrån, får den extra natten gratis, men du beslutar datum för avresan först när du är i Australien.

Väder

Turerna avgår under hela året.

Detaljerad resplan

Fraser Island

Fraser Island-delen inkluderar 3 nätter på fastlandet i den mysiga lilla staden Rainbow Beach. Härifrån är det bara en kort färjetur till Fraser Island och, ännu viktigare, en lång strand där du övar dig i att köra med 4-hjulsdrift, innan du beger dig till världens största sandö! Turen till Fraser är en s.k.”tag-along”-tur. Den sker i 4-hjulsdrivna bilar med plats för max. 8 passagerare i varje bil. Den första bilen i konvojen körs av en erfaren guide – och en av bilarna bakom kanske körs av dig! Alla som vill köra kommer att få det, men om du hellre bara njuter av Fraser Island från passagerarsätet, är det naturligtvis inget problem. Du tillbringar två nätter på Fraser Island i tält, och med 4-hjulsdrift kan du naturligtvis köra långt och brett på ön medan du upptäcker alla sevärdheter.
Fraser Island är en helt fantastisk naturupplevelse. Hela ön är en nationalpark, och det finns regnskogar, sanddyner och vackra sjöar med vatten så rent att man kan dricka det. Det är världens största sandö och har utnämnts till ett världsnaturarv av UNESCO. Några av höjdpunkterna på ön är Lake McKenzie, Basin Lake, Lake Wabby, 75 Mile Beach, Hammerstone Sandblow, Indian Head och Champagne Pools.


Whitsundays

Vi rekommenderar att du gör båtturen runt Whitsundays med en segelbåt. Det finns nästan inget mer exotiskt än att glida lugnt genom vattnet ombord på en segelbåt medan båtens segel fladdrar i vinden, och bara vågorna som slår mot båtens skrov bryter stillheten.
Whitsunday är det allmänna namnet för hela nationalparken, som ligger utanför Airlie Beach och består av 74 öar, varav Whitsunday Island är den största, med 109 km2. Det är möjligt att bo på några av de större öarna, men den bästa upplevelsen får du genom att bo på en båt och segla runt i området. Man seglar till olika platser beroende på vilken båt som väljs, men de flesta glider förbi White Haven Beach, som är en underbar strand med kritvit sand som gnisslar under fötterna som färsk snö när du går på den. Palmerna svajar i vinden längs den långa stranden, och om himlen är blå är det en perfekt bild. I området erbjuds dykning och snorkling av världsklass. Upptäck de vackra korallerna och de färgglada fiskar som lever i och runt korallerna. Det finns goda möjligheter att se sköldpaddor och revhajar och, beroende på säsong, även valar.Övernattningar:
Tre nätter i ett delat rum i Rainbow Beach.
Två nätter i tält på Fraser Island.
Två nätter ombord en båt i ett delat rum på Whitsundays.
Två nätter i ett delat rum på Airlie Beach

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

När du köper denna kombitur får du 1 gratis natt i ett delat rum på Fraser's On Rainbow Beach Hostel.

Observera att det inte finns något program eller transport mellan dina turer till Fraser och Whitsundays, som därför kan tas både på vägen upp eller på vägen ned längs kusten.

Om du reser med en “öppen” kupong, där du inte har ett fast datum för turen, måste du reservera plats på turen senast 7 dagar innan du vill åka. Detta är enkelt och görs på det telefonnummer som anges.

Kör-själv-turen på Fraser Island sker i jeepar med max 8 personer. Innan avresa kommer alla att introduceras till höjdpunkterna på Fraser Island, samt några säkerhetsregler för att köra. Det kommer också att finnas en guide med i en av bilarna, som kan ge den extra kunskap och säkerhet längs vägen som garanterar en bra tur. Det är med andra ord det bästa av två världar: Friheten att köra själv och samtidigt ha fördelarna med att ha en guide i bakfickan. Du måste ha anlänt till vandrarhemmet vid Rainbow Beach senast kl 14.00 dagen före avresan, eftersom det är då den obligatoriska briefingen äger rum.

Båten till Whitsundays avgår från småbåtshamnen i Airlie Beach. Dagen före avgång måste du gå in på kontoret i Airlie Beach för att få den senaste informationen samt en väska, som du använder för de saker du vill ha med dig på båten.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 5 695:-


Gruppstorlek

Fraser Island: max 8 personer per 4WD. Flera bilar körs tillsammans.
Powerplay: max 18 personer


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Tre nätter i ett delat rum i Rainbow Beach.
 • Två nätter i tält på Fraser Island.
 • Två nätter ombord en båt i ett delat rum på Whitsundays.
 • Två nätter i ett delat rum på Airlie Beach
 • Fraser Island: 4WD, all campingutrustning, guide (engelsktalande), mat på Fraser Island, färja tur/retur till Fraser Island och tre nätter i ett delat rum före/efter resan.
 • Whitsundays: Inträde till nationalparker, professionell besättning, boende i delat rum, sängkläder och handduk, all mat tillagad ombord, våtdräkter och snorklingsutrustning.

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Fraser: Bensin (gruppen betalar ca 10 AUD för bensin), aktiviteter i Rainbow Beach och drycker under turen.
 • Whitsundays: Dykning
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: