Upp till 90 dagar
Inklusive flyg och bagage
Nya priser på väg
Notera: Det här reseförslaget kan för närvarande inte göras som en gruppresa. Kontakta våra reserådgivare för att höra mer om vilka möjligheter som finns för en liknande resrutt samt priser.

Upplev det bästa av inlandet och östkusten i Australien. Resan börjar med äventyrfrån Darwin till Melbourne. Under färden kommer du att uppleva vattenfall, krokodiler, få insikt i aboriginernas kultur, se den röda “outback” runt Uluru (Ayers Rock), Kata Tjuta (Olgas) och Watarrka (Kings Canyon), upptäcka den australiska gruvkulturen vid Coober Pedy, se vilda känguruer och köra längs med Great Ocean Road.

Från Melbourne reser du på egen hand upp längs med östkusten till Cairns med ditt busspass. Du har möjlighet att njuta av stadslivet i Sydney, surfa i Byron Bay, köra runt Fraser Island, segla runt Whitsunday-öarna och snorkla eller dyka på Great Barrier Reef utanför Cairns.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Praktisk information om Australien

Bästa reseperiod

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Men Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien till Darwin i norra Australien.
Dag 2: Ankomst till Darwin
Efter ankomsten till Darwin åker du till ditt hostel där du stannar en natt. Darwin är utgångspunkten för att besöka nationalparkerna Kakadu och Litchfield. Dessutom erbjuder Darwin också ett bra nattliv många mysiga pubar och restauranger. Under dagen kan du koppla av i parken längs Esplanaden.
Dag 3: Darwin-Kakadu National Park
Du kommer att hämtas på ditt hostel, och ditt 17-dagars oförglömliga äventyr genom Australien börjar. Första stopp på resan är våtområdet Mary River, där vi tar en båttur på Mary River. Här finns mer än 250 olika arter av fåglar samt den högsta koncentrationen av saltvattenskrokodiler på hela det södra halvklotet. Eftermiddagen tillbringas vid Ubirr, som anses vara en av de bästa platserna i hela Australien att se aboriginernas grottmålningar. Fråga guiden om han/hon vill berätta historien om Rainbow Snake och se fram emot att klättra upp Nadab för områdets bästa utsikt. (F,M)
Dag 4: Kakadu National Park-Litchfield National Park
Morgonen tillbringas vid Gunlom Falls, där det är möjligt att bada. Vi har gott om tid att utforska området, så du kan klättra upp till toppen av vattenfallet och svalka dig med ett dopp under vattenfallet efteråt. Gunlom Falls blir snabbt en favorit bland besökarna! På eftermiddagen kör vi mot Litchfield National Park, där vi stannar över natten. (F,L,M)
Dag 5: Litchfield National Park-Darwin Litchfield National Park är mindre än sin välkända storebror, Kakadu, och inte lika berömd. Men många av vattenfallen i Litchfield är minst lika vackra som i Kakadu och till skillnad från i Kakadu kan du bada i dem alla, eftersom det inte finns några krokodiler i Litchfield. Vi besöker flera olika fall idag och tar några promenader innan resan vid slutet av dagen går tillbaka till Darwin. Dag 6: Darwin-Katherine (via Nitmiluk National Park)
Återigen hämtas du på ditt hostel i Darwin, och reser ned genom Australiens norra territorium mot Alice Springs. Katherine Gorge är namnet på den mest berömda kanjonen i Nitmiluk National Park, men i själva verket finns det hela 13 olika vattenfyllda kanjoner, som alla har grävts ut av floden Katherine och är omgivna av höga sandstensväggar. Det är en fantastisk upplevelse att åka på en båttur genom detta unika område (extra). (F,M)
Dag 7: Katherine-Banka Banka (via Mataranka)
Vid den lilla staden Mataranka stannar vi vid termalbaden. Varje dag pumpas flera miljoner liter 34-gradigt varmt vatten upp i dessa naturliga bassänger –finns det något bättre sätt att börja dagen på? Halvvägs mellan Darwin och Alice Springs ligger den legendariska Daly Waters Pub, som vi naturligtvis också besöker. Puben sägs vara den äldsta puben i hela det norra territoriet, och fast den ligger i mitten av ingenting, är den konstigt nog nästan alltid proppfull med folk. (F,L,M)
Dag 8: Banka Banka-Alice Springs
Söder om Tennant Creek kommer vi till Devils Marbles – eller Karlu Karlu, som aboriginebefolkningen kallar de stora runda orange-färgade granitklumpar som ligger ovanpå varandra här mitt i ingenting. Senare på dagen vi korsar vi Stenbockens vändkrets, innan vi sent på eftermiddagen anländer till Alice Springs, Australiens röda hjärta. (F,L)
Dag 9: Alice Springs
Alice Springs ligger nästan exakt mitt emellan Darwin i norr och Adelaide i söder. Staden grundades 1871, eftersom det saknades en punkt på en telegraflinje mellan Adelaide och Darwin, och bara här hittades en permanent vattenkälla i den annars så torra outbacken. Källan har fått sitt namn efter telegrafchefens fru, Alice. Inledningsvis hette den lilla staden i faktiskt Stuart, men i 1933 ändrades namnet till Alice Springs, eftersom det var vad alla ändå kallade detta lilla samhälle. Idag bor det knappt 25 000 människor i Alice Springs, vilket gör staden till den tredje största i hela det norra territoriet. Alice Springs är på alla sätt en fungerande provinsiell stad, men på grund av dess isolerade belägenhet finns det trots det en helt särskild stämning i samhället. Det är en sann oas – omgiven av ett stort, rött ingenting. De kommande dagarna tillbringar vi i Alice Springs, och efter några hektiska resdagar kommer du förmodligen att njuta av att inte behöva gå upp tidigt! Om du vill uppleva lite av staden, kan vi varmt rekommendera ett besök på “School of Air” och hos de flygande läkarna, "Royal Flying Doctor's Service". Båda kommer att ge dig en känsla av hur isolerat Alice Springs faktiskt är – och inte minst hur stor den australiska outbacken är!
Dag 10: Alice Springs-Watarrka
Efter några dagar i Alice Springs fortsätter vi vår upptäcktsfärd i Australien. Nästa stopp är Kings Creek Station, som står för merparten av kamelexporten från Australien. I den australiska outbacken finns det så många vilda kameler att man faktiskt exporterar dem till Mellanöstern! Watarrka Gorge skär sig genom landskapet som en miniatyrversion av Grand Canyon. Till skillnad från Grand Canyon, är Watarrka betydligt lättare att utforska, så vi tar naturligtvis den långa vägen till toppen och passerar längs vägen det idylliska permanenta vattenhålet med det exotiska namnet Garden of Eden (Edens lustgård). Utsikten från klippkanten är helt fantastisk – och promenaden är väl värd mödan! På eftermiddagen är det möjligt att köpa till exempel en kameltur från Kings Creek Station eller en helikoptertur över området. (F,M)
Dag 11: Kings Canyon-Uluru
348 meter hög. 10 km i omkrets. Miljoner år gammal. Som en ödslig jätte ligger Uluru mitt i den australiska öknen, endast omgiven av små låga buskar, grästufsar och röd sand. Ta en promenad runt berget och besök det lokala kulturcentret och ta reda på mer om varför denna plats är så helig för ursprungsbefolkningen. (F,L,M)
Dag 12: Uluru och Katja Tjuta
Uluru är allra mest magiskt vid soluppgång och solnedgång. Idag är vi uppe tidigt. Innan solen har gått upp, hittar vi en bra liten kulle med utsikt mot Uluru. Med näsan i rätt riktning väntar vi nu på att solen ska gå upp. Först står Uluru som en grå siluett mot den lysande bakgrunden. När solen stiger ytterligare ändras färgen till nästan skrikig orange – ibland med en nästan rosa nyans – innan solen till sist står högt på himlen, och Uluru har antagit den distinkta röda färgen vi känner igen så väl från vykorten. Drygt 50 km från Uluru ligger Katja Tjuta, som enligt de lokala aboriginerna betyder “många huvuden”. Vandra genom Valley of the Winds (Vindarnas dal) och bli nästan helt omgiven av dessa gamla stenväggar. På kvällarna upprepar sig scenariot över Uluru, men i motsatt ordning, när vi ser solen gå ned bakom berget. Och missa inte detta – solnedgången är minst lika magisk som soluppgången! (F,L,M)
Dag 13-14: Uluru-Coober Pedy
Coober Pedy kallas ofta världens opalhuvudstad. Vi rekommenderar att du inte går baklänges eller springer i Coober Pedy – eller vandrar runt stan efter att det har blivit mörkt – eftersom det finns så många gruvschakt som aldrig har täppts till! Efter detta kör vi genom ett fascinerande ökenlandskap som inte förändras mycket även om vi reser många hundratals kilometer. En bussresa genom den australiska öknen är i själva verket det enda sättet att riktigt få en känsla av hur stort landet är. Här är det stort, tomt och öde – som på Mars – och det är fantastiskt! Vi tillbringar natten i Coober Pedy och liksom lokalbefolkningen sover vi under jord. (F,L,M)
Dag 14: Coober Pedy-Wilmington
Vi besöker naturligtvis en opalgruva i Coober Pedy, och vi prövar lyckan – kanske kan vi ha tur att hitta en stor opal som kan finansiera resten av resan. Vid slutet av dagen åker vi till Flinders Ranges, där vi övernattar. (F,L,M)
Dag 15: Wilmington-Adelaide
Flinders Ranges i södra Australien är ett fantastiskt naturområde. Beläget precis på gränsen mellan den torra outbacken och de mer befolkade områdena i södra Australien, finns här ett rikt djurliv. Här finns gott om permanenta vattenhål, bra skugga från solen, bra gömställen och gott om tillgång till mat. Håll särskilt utkik efter de söta “klippvallabyerna”, som hoppar vigt runt, på och mellan klipporna. Vi vandrar upp till en utsiktsplats som ger oss en fantastisk vy över området. På vägen mot Adelaide stannar vi vid en vingård, där vi smakar lite på härligheterna. Natten tillbringas i Adelaide. (F,L)
Dag 16: Adelaide-Grampians National Park
Genom de vackra landskapen i Adelaide Hills, går nu resan till en av Australiens mer försummade – men mycket fascinerande – nationalparker: Grampians National Park. Bergen här har de mest fantastiska former, och djurlivet är mycket rikt. Vi vandrar till McKenzie Falls och njuter av utsikten från The Balconies. Natten tillbringas i nationalparken. (L,M)
Dag 17: Grampians National Park-Twelve Apostles
Vi gör ännu en vandring i den vackra nationalparken innan vi beger oss mot ett helt annat landskap. Kuststräckan längs med Great Ocean Road sträcker sig drygt 300 km väster om Melbourne och är en av Australiens vackraste kustlinjer. Vi stannar vid de stora höjdpunkterna, som Loch Ard Gorge, London Bridge och Twelve Apostles. (F,L,M)
Dag 18: Great Ocean Road-Melbourne
Den första delen av ditt Australienäventyr går mot sitt slut. Resans sista dag tillbringas på Great Ocean Road, med besök i Apollo Bay och Lorne. Bells Beach och Torquay är några av världens mest kända surfstränder – vilket kan vara mycket lämpligt eftersom du snart kommer att vara på väg norrut och ännu fler surfsamhällen. Din 17-dagars resa genom Australien slutar i Melbourne – och ett nytt Australien-kapitel väntar! (F,L)
Dag 19-?: Melbourne på egen hand
Ditt busspass gäller hela vägen till Cairns, och var du stannar längs vägen – och vad du upplever – är helt upp till dig. Du kan få några av våra idéer under våra res-själv-rutter – du kan naturligtvis också prata med en av våra duktiga resesäljare. Det enda du behöver göra är att påbörja din hemresa senast 90 dagar efter din ankomst i Australien – ditt visum gäller i 3 månader.

Övernattningar

En natt på ett hostel i Darwin
Åtta nätter i tält
Åtta nätter på hostel


Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Gruppstorlek

24 deltagare plus guide.

Året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Huvudkudde
 • Sovsäck (kan hyras för 20 AUD)

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien-Darwin//Cairns-Skandinavien
 • 1 natt på hostel i en sovsal i Darwin
 • 17 dagars/16 nätters resa från Darwin till Melbourne i en minibuss för 24 personer
 • 8 nätter på hotell/hostel i sovsal
 • 8 nätter i tält
 • Engelsktalande guide
 • Måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Visum

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: