Fyra dagar
Exkl. flyg
Från 6 450:-
Det finns ingen lätt väg till den förlorade staden Ciudad Pedida. Men det är ju just det som gör vandringen till ett riktigt äventyr!

Djupt i bergen i Sierra Nevada de Santa Marta ligger ruinerna från en av de största bosättningarna från Colombias förhistoria. Man tror att området har varit bebott från det sjunde århundradet, men ruinerna som är där nu är från det elfte till det fjortonde århundradet. Här bodde det så kallade Tayronafolket.

När spanjorerna kom till landet i 1499 bekämpade de Tayronafolket och staden blev ödelagd när folket drevs ut. Först i början av 1970-talet hittade gravplundrare till den gömda staden och det tog inte lång tid innan ryktet spred sig och det blev kamp om skatterna. År 1976 skickade regeringen in styrkor och tog över området. Syftet var att riktiga arkeologer skulle kunna gräva ut området och hitta de sista skatterna som sedan skickades till landets museer.

Känn historiens vingslag när du i den bästa Indiana Jones-stil vandrar genom svårgenomtränglig regnskog, korsar floder och klättrar upp för branta passager. Du får arbeta hårt med svett och tårar, men vi lovar att du kommer att få din belöning när du klättrar upp för de 1 200 branta stegen till ruinerna av den förlorade staden.

Bästa reseperiod

Den förlorade staden kan besökas under hela året. Observera dock att vandringen är mycket populär under högsäsongen från december till februari och att du kommer att få träffa många andra resenärer under den här perioden.
Under regnperioden från april till november kan stigarna vara hala och svåra att gå på.
Men förvänta dig alltid lite regn på vandringen oavsett vilken årstid du väljer.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Santa Marta – Mamey – Påbörja vandring – Lägerplats 1
Du plockas upp på hostelet/hotellet och körs med en fyrhjulsdriven bil längs slingrande och ojämna vägar till den lilla staden Mamey. Resan dit tar ungefär tre timmar. Efter lunch ger vi oss in i djungeln i samlad trupp i bästa Indiana Jones-stil. Floder ska korsas och branta passager ska klättras, så du måste vara beredd på att bli smutsig och att vandringen är en riktig utmaning. Men i slutet väntar också en fantastisk belöning. Den första dagen vandrar vi i tre till fyra timmar och kommer upp på en höjd på cirka 520 meter. Längs vägen tas även några raster så att du kan få extra energi för den utmanande vandringen längs Tayronafolkets gamla stigar. När du kommer fram till lägret kan du koppla av innan en välförtjänt middag serveras med levande ljus. Lägren som används är relativt primitiva och har gemensamma toaletter. Det finns plats för ca. 50 personer, så flera vandringsgrupper möts här över natten. På natten sover ni i våningssängar eller i hängmattor med myggnät. På natten sjunker temperaturen till runt 18–22 grader. Vandringstid: ca. 3–4 timmar
Dag 2: Lägerplats 1 – Vandring – Lägerplats 3
Den här dagen är den mest krävande på turen och ni korsar Buritacafloden hela nio gånger under dagens vandring. Längs vägen vandrar vi förbi många små lokala samhällen. Den förlorade staden Ciudad Perdida är mycket helig för lokalbefolkningen, så det är viktigt att ni kommer ihåg att respektera deras historia, seder och traditioner. Fråga alltid innan du tar bilder och kom ihåg att ta med dig allt skräp ut ur djungeln igen. En god lunch avnjuts längs vägen och under rasterna bjuds även på frukt, men det kan ändå vara en bra idé att ta med sig några extra chokladkakor och andra energirika snacks. Det är en fantastisk upplevelse att sova i djungeln och helt magiskt att ligga och lyssna på alla djur och insekter som kommer till liv på natten. Det är inte svårt att somna på kvällen efter dagens hårda vandring. Vandringstid: ca. 8 timmar
Dag 3: Lägerplats 3 – Ankomst till den förlorade staden – Lägerplats 2
Dagens vandring börjar tidigt på morgonen och ni klättrar upp 660 meter. Den sista delen av turen sker upp för 1 200 branta trappsteg till ingången till den förlorade staden. Du belönas för dina insatser när du står på toppen av staden och kan blicka ut över den täta djungeln och den kuperade terrängen. Det är en magisk plats och under tre till fyra timmar kan du utforska ruinerna och lära dig mer om platsens spännande historia. Efter lunch börjar ni klättra ned på samma sätt som ni kom upp, genom djungeln mot lägret där ni övernattade. Vandringstid: ca. 7–8 timmar
Dag 4: Lägerplats 2 – Vandring till Mamey – Santa Marta
Efter frukost fortsätter vi till fots ut ur djungeln mot den lilla staden Mamey. Här står en fyrhjulsdriven bil redo att köra oss den sista biten tillbaka till Santa Marta, som är resans sista stopp. Vandringstid: ca. 7–8 timmar

Övernattningar

Tre övernattningar på primitiv camping i hängmattor eller våningssängar med myggnät.

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Colombia. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Vandringsturen till den förlorade staden är medelsvår till svår och kräver relativt god fysisk form.

Du måste bära din egen packning på turen så packa en liten ryggsäck och låt överflödig packning vara kvar på hostelet/hotellet i Santa Marta. Om du avslutar din resa någon annanstans än i Santa Marta kan du placera din överflödiga packning i den första restaurangen där du äter lunch på första och sista dagen av vandringen.

Turen kan förlängas med en dag så att det blir femdagarsvandring och så att du inte behöver vandra så långt varje dag. Fråga din resesäljare om pris och olika alternativ som finns.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

Gruppstorlek

Upp till 20 personer. Observera att du kommer att träffa fler vandringsgrupper på vägen i lägren där du övernattar.

november - mars

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Handduk & badkläder
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Ficklampa/pannlampa
 • Vattenflaska och vattenreningstabletter
 • Sovsäck* (filtar kan lånas i lägren)

I priset ingår

 • Transport och övernattningar enligt program
 • 3 x frukost, 4 x lunch, 3 x middag
 • På vandringen till den förlorade staden finns en lokal guide som inte kan mycket engelska.

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: