15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 34 950:-
Från 23 950:-
På den här resan får du uppleva Costa Ricas höjdpunkter, samtidigt som du utforskar landets vackra och frodiga natur i några av världens mest imponerande nationalparker som bjuder på ett alldeles unikt djurliv. Redan dagen efter att du har landat i huvudstaden San José har du en spännande utflykt till Irazu-vulkanen att se fram emot. Härefter går resan till den karibiska kusten och Tortugueros nationalpark. Här har du din bas på en lodge som ligger djupt inne i nationalparken. Under de kommande dagarna kommer du, tillsammans med en naturguide, utforska nationalparkens floder och kanaler. Har du tur kommer du också få uppleva Costa Ricas unika djurliv på nära håll, bestående av bland annat kajmaner, bältdjur, sengångare, apor och en mängd fågelarter och kräldjur.
Från den karibiska kusten fortsätter resan till höglandet och Arenalvulkanen vid La Fortuna. Här ska du ge dig ut på en guidad utflykt där du vandrar vid vulkanens fot och upplever imponerande vattenfall. Det finns också möjlighet att på egen hand besöka varma källor eller cykla runt till områdets naturreservat för att se bland annat pilgiftsgrodor, sengångare, tukaner samt den ikoniska, rödögda trädgrodan. Här väntar dessutom en spännande kvällsutflykt med naturguide bland nattens djur som kommer fram i skydd av mörkret.
Med båt och buss går sen resan mot Monteverdes molnregnskog. Här ska du vandra på hängbroar som ger dig en enastående möjlighet för att uppleva molnregnskogens varierade djurliv från ovan. Du kan också följa med en lokalguide ut i molnregnskogens vildmark för att upptäcka den vackra Quetzalfågeln samt färggranna kolibrier. Monteverde bjuder även på Costa Ricas bästa zipline-upplevelse. De höga linbanorna tar dig från trädkrona till trädkrona långt över regnskogens trädtoppar – en garanterat minnesvärd adrenalinupplevelse!
Resan avslutas med några avkopplande dagar vid Samars vackra sandstränder. Här finns goda möjligheter för att slappna av, men har du äventyrslusten kvar kan du också välja att utforska Nicoya-halvöns mysiga kuststäder samt de många vackra stränderna, vattenfallen och djungeln. Det finns också möjlighet att följa med på dyk- eller snorkelutflykter samt att prova dina krafter på surfbrädan eller under en djuphavsfisketur. Dessutom migrerar knölvalar längs kusten från december till februari. Det finns också massor av trevliga strandrestauranger där du kan äta färskfångad fisk. En sak är säker – du kommer inte hinna ha tråkigt!

Se fram emot:
 • Costa Ricas frodiga och vackra natur
 • Vilda berg, vulkaner och regnskog
 • Vackra kuststräckor och stränder
 • Ett unikt och mångfaldigt djurliv
 • Avkoppling i tropiska omgivningar

Vad är en upplevelseresa?
En upplevelseresa är en resa där både datum, flyg, hotell och aktiviteter är fixade – allt till ett fast pris och med en stor dos upptäckarlust på köpet! Alla våra upplevelseresor är individuella resor där transfer och utflykter sker i grupp, och de kan bokas direkt och är noga planerade av våra erfarna reseexperter som ser till att du garanteras det äventyr som är utmärkande för våra skräddarsydda resor. Processen blir alltså enklare, smidigare och smartare för dig som vill ut och fånga ditt nästa äventyr på denna färdiga konceptresa.

Läs mer om våra andra härliga upplevelseresor här
Läs mer om Costa Rica här

Bästa reseperiod

Du kan resa till Costa Rica året runt. Torrsäsongen pågår från november till april. Från maj till oktober är det regnsäsong, men landet kan absolut besökas under den här tiden ändå.
Var uppmärksam på att tropiska stormar påverkar områdena ute vid Stillahavskusten och den karibiska kusten från juni till november.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien med ankomst till San José
Idag är det avresa från Skandinavien, med ankomst till Costa Rica senare samma dag. När du landar hämtas du på flygplatsen och körs till ditt hotell i San José.
Dag 2: Utflykt till Irazu-vulkanen och upplev San José
Dagen bjuder på den första av många stora naturupplevelser i Costa Rica. Du ska nämligen få följa med på en dagsutflykt till Irazu-vulkanen, där du vandrar genom vacker natur till toppen av vulkankratern. Här kan du njuta av en spektakulär utsikt över omgivningarna och kraterns vackra sjö i blåa och smaragdgröna nyanser. Du kommer tillbaka till ditt hotell i San José under eftermiddagen, och kan då välja att antingen koppla av vid hotellets pool eller utforska San José på egen hand. Hotellet kan hjälpa till med att arrangera transport till Plaza de la Cultura, som är stadens kulturella centrum med massor av caféer, små butiker och bodar. Du kan också åka till stadsdelen El Pueblo där du hittar ett stort utbud av restauranger och barer. (F,L)
Dag 3: Vidare till Tortuguero National Park
Idag hämtas du på ditt hotell i San José, för vidare färd till Tortuguero National Park vid den karibiska kusten. Tortuguero ligger isolerat, och även om vägen hit är lång så är det mödan värd så snart den fantastiska naturen och djurlivet tornar upp sig i fjärran. På vägen hit kan du njuta av utsikten över Costa Ricas vackra landskap med färggranna odlingar på båda sidor av vägen. Efter ankomsten till nationalparkens östra passage byter du bilen mot båt och färdas sen längs de vackra flodsystemen in i regnskogen. Under båtturen kan du se både krokodiler och alligatorer på vattenytan, samt uppleva djungelns många fågelarter och apor i regnskogens träd och längs flodbrädden. Du ankommer till Turtle Beach Lodge i lagom tid för en sen lunch. Under eftermiddagen besöker du den mysiga lilla byn Tortuguero tillsammans med en guide som ska visa dig runt i byn och berätta om hur det är att leva i en så pass isolerad vy. Tillbaka på Turtle Lodge kan du njuta av din middag till ljudet av djungelns ljud. Det finns även möjlighet att köpa till en nattsafari, där du har möjlighet att uppleva djungelns invånare i skenet från en ficklampa. (F,L,M)
Dag 4: Tortuguero National Park med båtsafari och vandring
Idag väntar en fantastisk dag med äventyr i Tortuguero National Park. Morgonen börjar med en båttur tillsammans med en naturguide som ska ta dig med runt bland Tortugueros kanaler för att leta efter parkens spännande djurliv – så kom ihåg både kikare och kamera! Under utflykten kan du få uppleva både sengångare, kajmaner, floduttrar, sköldpaddor och spindelapor, samt vrålapor, kapucinerapor, papegojor, sjökor och massor av olika sorters kräldjur. Runt middagstid är du tillbaka på Turtle Beach Lodge, där dagens lunch serveras i restaurangen. Efter lunch är det dags för en guidad vandring genom regnskogen, där du kommer gå längs små och slingriga stigar för att upptäcka ännu fler djur och spännande växter. (F,L,M)
Dag 5: Från Tortuguero till La Fortuna vid Arenal-vulkanen
Idag åker du med båt tillbaka genom regnskogen och åker därefter vidare, tvärs över Costa Rica, till staden La Fortuna vid foten av Arenal-vulkanen. Under eftermiddagen ankommer du till ditt hotell i La Fortuna. Här kan du hoppa ner i hotellets pool och njuta av kvällssolen. Du har tre övernattningar i La Fortuna som ger dig massor av frihet att utforska den vackra naturen runt staden. (F,L)
Dag 6: På äventyr i Arenal Volcano National Park
Idag kan du se fram emot en vandring vid den aktiva Arenal-vulkanens sluttningar, där grön och frodig natur möter svart lavasten och färggranna blommor. Den unika naturen i området är formad av ett våldsamt vulkanutbrott som ägde rum 1968, där många lokalinvånare miste livet i lavamassorna. På den här vandringen kommer du även till La Fortuna-vattenfallet, ett majestätiskt naturfenomen med ett fall på över 70 meter. Här kan du passa på att ta ett dopp i den naturliga poolen vid foten av vattenfallet. Efter en vacker heldag i naturen åker du tillbaka till hotellet i La Fortuna, där du har tid att koppla av vid hotellets pool eller njuta av de betagande utsikterna över Costa Ricas frodiga högland och vulkanerna i fjärran. (F,L)
Dag 7: Utforska La Fortuna och Arenal Volcano National Park
Du har större delen av dagen till egna aktiviteter idag. Du kan bland annat använda dagen till att utforska området på cykel, för att du på ett enkelt sätt ska kunna ta dig runt bland naturreservat, vattenfall och varma källor. Vill du få adrenalinet att pumpa i blodet finns det massor av möjligheter för mountainbiketurer, ridning, kajakpaddling eller ATV i det vulkaniska landskapet. Det finns också flera andra äventyrsupplevelser som rappelling, linbanor samt forsränning. Letar du efter mer utmanande vandringsleder än den igår vid Arenal-vulkanen så kan vandringen vid Cerro Chato vara en intressant möjlighet för dig. Denna 6–7 timmar långa vandringen tar dig med upp till toppen av Arenals vackra systervulkan. Här vandrar du genom den täta regnskogen och efter flera timmars utmanande vandring når du till slut kanten som omger vulkanens azurblå sjö mitt i kratern. När mörkret har lagt sig över byn La Fortuna har det blivit dags för en guidad vandring vid Arenal Oasis, där du ger dig ut på jakt för att upptäcka den ikoniska rödögda trädgrodan och flera andra djur som primärt är aktiva om natten. Ännu en unik och spännande upplevelse i naturparadiset Costa Rica! (F)
Dag 8: Från La Fortuna till Monteverde
Efter frukost säger du farväl till La Fortuna och reser vidare till den vackra molnregnskogen i Monteverde. Här väntar en vacker resa genom Costa Ricas högland med både båt och buss. Efter ankomst till ditt hotell i staden Santa Elena har du resten av dagen på egen hand. (F)
Dag 9: På äventyr i Monteverdes molnregnskog
Idag ska du ut på vandring i Monteverdes vackra och mystiska molnregnskog. Här går du högt upp i trädkronorna, där hängbroar förbinder den ena trädtoppen med den andra. Utsikten är helt formidabel, oavsett om du tittar uppåt eller neråt. Om du sträcker ut armarna nuddar du trädens blad och grenar som omringar broarna. Motsatt vanliga träd är Monteverdes träd primära vattenkälla inte rötterna i jorden, utan molnen på himlen. När vandringen är slut har du resten av dagen på egen hand. Tiden kan användas till en magkittlande zipline-tur mellan trädkronorna eller en utflykt med naturguide i Monteverde Cloud Forest Reserve, som huserar över 2 500 växtarter och 400 fågelarter. Guiden kommer berätta om fåglarna och hjälpa dig att upptäcka kolibrier, tukaner och den färgstrålande Quetzal-fågeln, som av flera kända ornitologer beskriver som en av världens vackraste fåglar. (F)
Dag 10: Från Monteverde till Samara
Efter äventyr i molnregnskogen åker du vidare mot Stillahavskusten som är det sista stoppen på ditt spännande äventyr i Costa Rica. Samara ligger på Nicoya-halvön vid en lugn bukt med svajande palmer och vackra stränder. Efter incheckning på hotellet kan du gå ner till stranden och njuta av en drink medan solen sakta går ner vid horisonten. (F)
Dag 11–13: Avkoppling och äventyr i Samara
Nu väntar några härliga dagar i Samara. Här finns alla chanser för att koppla av vid stranden eller hotellets pool, men längtar du efter mer äventyr så finns det massor av möjligheter vid Samara. Du kan utforska Nicoya-halvöns mysiga kuststäder och de många vackra stränderna, samt öns vattenfall och djungelterräng. Det finns också möjlighet att följa med på snorkel- eller dykturer och prova dina krafter med surfing eller djuphavsfiske. Knölvalar migrerar dessutom längs kusten från december till februari. Det finns dessutom massor av trevliga strandrestauranger där du kan äta färskfångad fisk. En sak är säker – du kommer inte ha tråkigt här! (F)
Dag 14: Från Samara till San José flygplats
Det har blivit dags att ta farväl av detta exotiska paradis efter en skön och inte minst upplevelserik semester med många av Costa Ricas höjdpunkter. Du körs till flygplatsen i San José, där du påbörjar din hemresa till Skandinavien. (F)
Dag 15: Hemkomst till Skandinavien
Du ankommer hem med massor av härliga upplevelser och reseminnen från Costa Rica i bagaget.

Övernattningar

Alla avresor har övernattningar med en blandning av mellanklasshotell, budgethotell och B&B.

Kommentarer

Notera att vissa lokalguider endast har begränsade engelskkunskaper

Vissa utflykter under resan kan vara exklusivt för Winberg Travels resenärer, medan andra är tillsammans med andra resenärer.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Gruppstorlek

Du är på egen hand under större delen av resan. Dock har vi bokat gemensam transport mellan resmålen, och de arrangerade utflykterna genomförs också i grupp.

dec-apr

Packlista

 • Luftiga och bekväma kläder för varma klimat
 • Tunna bomullskläder med långa ärmar/ben, som skydd mot eventuella mygg i solnedgången
 • Badkläder
 • Sandaler
 • Skor/vandringsskor
 • Solhatt/Keps
 • Solglasögon och solkräm
 • Myggmedel
 • Kamera

Avresedatum

Status Avresedatum Boka senast Pris

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – San José t/r, inkl. bagage
 • Övernattningar enligt program
 • 13 x frukost, 5 x lunch & 2 x middag
 • Transport enligt program
 • Båtsafari, vandring och utflykt till lokal by i Tortuguero National Park, inkl. lokalguide
 • Vandring och utflykt till vattenfall i Arenal Volcano National Park
 • Kvällssafari i La Fortuna
 • Vandring på hängbroar i molnregnskogen vid Monteverde
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Enkelrumstillägg: 12 950 kr
 • Måltider och transport som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Utflykter som inte nämns i programmet
 • Dricks

Kommentarer till pris

På den här resan är priset fast och garanterat

Priset gäller för avresa från Köpenhamn, men det går också att resa från Stockholm eller Göteborg. Kontakta oss för mer information samt pris.

Barnpriset gäller för barn i åldern 2–11 år. Priset varierar per avgång, från 23 950 kr till 31 950 kr. Barnpriset är baserat på att man delar rum med två vuxna resenärer.

Spädbarnspris gäller för barn i ålder 0–2 år. Priset på alla avgångar är 6 450 kr.

Enkelrumstillägg är 12 950 kr.

Notera att det som mest kan bo två vuxna och två barn i åldern 0–11 år, eller tre vuxna och ett barn i ålder 0–11 år, per rum. Det kan också bo fyra vuxna i ett rum ifall inga barn medföljer.

Notera att alla rum har 2 dubbelsängar i queen size.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: