På denna sida hittar du praktisk information och fakta om Dubai.


Praktisk info om att resa i Dubai

Klimat och bästa restid
Den bästa tiden att resa till Förenade Arabemiraten är från november till mars då temperaturen är behaglig och inte alltför varm. Under sommarmånaderna kan temperaturen stiga till 40-50°C vilket gör det jobbigt för de flesta att vistas utomhus. Våra rekommendationer om bästa tid att resa baserar sig på hur vädret varit tidigare år.

Visum
Då inresereglerna ändras ofta rekommenderar vi att du läser aktuella regler på svenska UD.

För mer information, kontakta Förenade Arabemiratens ambassad.

Pengar
Valutan heter dirham. Det finns gott om bankomater och de flesta internationella betal- och kreditkorten fungerar bra.

Transport
Buss och tunnelbana
Kollektivtrafiken i Dubai och Abu Dhabi är både effektiv och billig. Den består av buss och tunnelbana/metro och vattenbussar. de flesta anställda talar engelska så det är enkelt att få hjälp. Man betalar med ett resekort som man köper på affärer och vid de större stationerna.

Taxi
Det finns gott om taxibilar i städerna och det är ett lätt sätt att ta sig fram. Alla bilar använder taxameter.

Bilhyra
Vägnätet i Förenade Arabemiraterna är bra och det fungerar att resa runt i landet med egen hyrbil. Du ska dock vara väldigt försiktig inne i själva Dubai då trafiken är mycket intensiv och stundtal kaotisk. Men vill du göra en road trip runt i landet eller kanske till Oman fungerar trafiken betydligt bättre. Internationellt körkort krävs.

Dricks
I de flesta länder är dricks en del av lönerna för anställda inom servicebranschen. Därför är det bra praxis (och ibland direkt nödvändigt) att ge dricks till exempelvis städpersonal, servitörer, guider, chaufförer, m.fl. beroende på vilket land du besöker. Därför rekommenderar vi att du sätter dig in i hur mycket som normalt ges i dricks och till vem innan du ger dig ut på din resa. Hitta information om dricks i Lonely Planets guideböcker.

Diverse
Alkohol är mycket dyrt och säljs i stort sett endast på hotellen, vissa hotell är s.k. ”dry hotels” och serverar ingen alkohol överhuvudtaget. Vänligen notera att enligt lokala lagar är det även förbjudet att servera alkohol vissa dagar under året.

Adapter behövs då eluttagen ser annorlunda ut än i Sverige.


Fakta

Hovudstad: Abu Dhabi
Språk: Arabiska
Klimat: Tropiskt ökenklimat
Valuta: Dirham (AED)
Religion: Islam
Tidsskillnad: Vintertid ligger Dubai 3 timmar före Sverige och sommartid är det 2 timmar.


Inspiration Dubai

Gå på upptäcksfärd med familjen och besök den lokala souqen - marknaden. Njut av de härliga stränderna, se den imponerande utsikten från toppen av Burj Khalifa, ät en romantisk middag på en kryssning på floden i en klassisk dhow, övernatta med beduiner i öknen eller shoppa loss bland de enorma shoppingcentren. Den äventyrlige kan bege sig över till den andra delen av denna ökenstat och snorkla bland färggranna fiskar och koraller, uppleva stämningen vid Sheikh Zayed Grand Mosque, njuta av de fantastiska stränderna vid Dibba, utforska kamelmarknaden i Al-Ain, se soluppgången över Al Jahili Fort och ta en simtur i Hatta Rock Pools.

Winberg Travel är specialister på att skräddarsy resor till Förenade Arabemiraterna och Dubai. Vi bokar ökenutflykter, besök till toppen av Burj Khalifa, dhowkryssningar och övernattningar på allt från familjeresorts till lyxhotell eller enklare turisthotell, transfers och mycket mer.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Fanny Hedin

Travel Consultant

info|wt.se
Karin

Karin Svensson

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: