På denna sida hittar du praktisk information och fakta om Färöarna.


Praktisk information om att resa på Färöarna

Klimat och bästa restid
Man kan besöka Färöarna året runt då varje årstid har sin charm. Trots sitt isolerade läge i norra Atlanten är klimatet relativt milt tack vare Golfströmmen.
Sommaren är ljus, mycket ljus, med en genomsnittstemperatur runt 10-15 grader. På vintern ligger temperaturen runt nollstrecket men känns överraskande milt och behagligt. Vädret på Färöarna skiftar snabbt och man kan uppleva alla fyra årstiderna på en och samma dag.
Våra rekommendationer bygger på hur klimatet har varit under tidigare år.

Visum
OBS! Visumreglerna kan ändras med kort varsel så Winberg Travel rekommenderar att du kontrollerar aktuella villkor på landets ambassad eller på UD:s hemsida. Följande information kan komma att ändras.

Nordiska medborgare kan resa till Färöarna utan pass. Som nordisk medborgare på Färöarna måste du dock kunna legitimera dig vid behov, till exempel om du ska övernatta på hotell eller liknande. Ett körkort eller id-kort fungerar som legitimation.
Mer information finns på www.swedenabroad.se

Transport
Buss:
Färöarna har ett bra nätverk av busstrafik som kör mellan öarna via broar, färjor eller tunnlar. Att ta bussen är ett enkelt, bekvämt och billigt transportmedel.

Taxi:
Det finns taxi men primärt i och omkring Torshavn samt till och från flygplatsen.

Hyrbil:
Vägnätet på Färöarna är mycket bra där majoriteten av vägarna är asfalterade och med två körfält. Vissa vägar kräver dock fyrhjulsdrift och det är inte tillåtet att kära ”off road” på Färöarna. Då Färöarna formellt tillhör Danmark krävs inte internationellt körkort av svenska medborgare.

Helikopter:
Om man längtar efter en helikopterutflykt är Färöarna en bra plats att göra det på. Att se landets böljande, gröna kullar och dramatiska klippväggar är en stor upplevelse. Då helikoptertransport är en del av transportsättet mellan de mest avlägsna öarna är det statssubventionerat och en relativt prisvärd upplevelse. Det är dock en upplevelse man gör ena vägen som turist då man förväntas ta färja den andra vägen.

Dricks
Det är inte förväntat att du ger dricks på Färöarna.


Fakta

Huvudstad: Tórshavn
Språk: Färöiska och danska
Klimat: Oceaniskt
Valuta: Krona och oyra (danska kronor och ören)
Religion: Kristendom


Information Färöarna

Färöarna ligger ute i Nordatlanten, två timmar från det europeiska fastlandet. Fridfullt och naturskönt består Färöarna av 18 öar med en sammanlagd kuststräcka på 1289 km.
Landet är känt för sin storslagna och kontrastrika natur samt mångfaldiga och färgstarka kultur. Här domineras landskapet av branta fjällsidor med häckande fåglar, frodiga kullar med betande får och pittoreska små byar och samhällen.
Huvudstaden, Tórshavn, är inte bara världens minsta huvudstad utan också en av världens charmigaste. Här håller man hårt i traditionerna och är stolt över sitt kulturella arv samtidigt som man följer nya, internationella trender.

Kombinationen av fantastisk natur, rikt djurliv, historia och kultur, charmiga Tórshavn och idylliska landskap gör Färöarna till en perfekt destination för äventyrslystna i alla åldrar. Här finns rika tillfällen till vandringar, segling och ridning. Med egen hyrbil tar du dig enkelt runt på många av öarna förbundna av broar, färjor och tunnlar.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Ida Gunnerlind

Ida Gunnerlind

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: