11 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 35 950:-
Färöarna bjuder på orörd natur, en spännande historia och oväntade möten med den välkomnande lokalbefolkningen. Vi har gjort ett reseförslag för att du på relativt kort tid skall kunna se det absolut bästa av Färöarna. Allt från en heldagstur till fågelön Mykines för att träffa landets kanske coolaste invånare; lunnefåglarna. Till vandringar på Suðuroy och Tórshavn med sin kombination av urgamla traditioner och modernt samhälle.

Du fortsätter till Nordøerne med sitt dramatiska fjällandskap och en båtutflykt till Vestmannabjergene med grottor och branta klippor. Resan avslutas på Eysturoy där en av höjdpunkterna är ett besök i den lilla idylliska byn Gjógv med vackra vyer och mycket säregen natur. Du har egen hyrbil under hela resan och det är enkelt och kul att köra på Färöarna med ett väl fungerande vägnät och bra förbindelser mellan öarna i form av broar, färjor och tunnlar.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Färöarna här
Läs mer om Färöarna här

Bästa reseperiod

Man kan besöka Färöarna året runt då varje årstid har sin charm. Trots sitt isolerade läge i norra Atlanten är klimatet relativt milt tack vare Golfströmmen. Sommaren är ljus, mycket ljus, med en genomsnittstemperatur runt 10-15 grader. På vintern ligger temperaturen runt nollstrecket men känns överraskande milt och behagligt. Vädret på Färöarna skiftar snabbt och man kan uppleva alla fyra årstiderna på en och samma dag.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Färöarna
Du landar på Färöarna och hämtar upp hyrbilen på flygplatsen. Du fortsätter mot Gásadalur på ön Vágar som var den sista av de färöiska bosättningar som fick vägförbindelse. En isolerad plats där det ibland känns som om tiden stått stilla i århundraden. Bakom byn reser sig fjällen och framför ligger det ikoniska vattenfallet där vattnet forsar direkt ut över klipporna ner i havet. Här njuter man stillheten och den storslagna utsikten över Tindhólm.
Dag 2: Lunnefåglar på Mykines
I dag väntar en heldagstur till Mykines, Färöarnas västligaste punkt och ett paradis för de vackra lunnefåglarna som bor här. Mykines är helt bilfritt och det finns bara ett dussin bofasta här. Utflykten börjar med en båttur längs de branta och storslagna klippväggarna innan du kommer fram till själva Mykines. Du kan avnjuta en kopp kaffe på det lilla caféet innan det är dags att ge sig iväg på lunnespaning. Vandringen från den gamla byn Mykines till öns fyr vid Mykineshólmur är något helt speciellt. Här känner man verkligen att man är vid världens ände. Mykines är också känt för sina stora kolonier av lunnefåglar. Med sina färggranna näbbar sitter de i hundratal vid öns klippväggar Du har en guide med dig på utflykten och lunch i form av en packad picknick. (F,L)
Dag 3: Vandring på Suðuroy
Efter en kort bilfärd till Tórshavn tar du färjan till Suðuroy. Ön, som är Färöarnas sydligaste punkt är känd för sina många, fina vandringar. Du kan utmana dig själv med trekking i Hvannhagi-området. En vacker vandring på ett par timmar genom ett landskap med vind- och väderbitna klippformationer, gröna fält med betande får och så plötsligt är du framme vid den vackra sjön Hvannhagi, omgiven av branta bergssidor och vandringens mål. På turistkontoret i Tvøroyri finns massor med information om traktens olika aktiviteter och vandringar. (F)
Dag 4: Sightseeing på Suðuroy med lokalguide
Du hämtas på morgonen vid ditt B&B av din lokalguide som idag tar dig runt till Suðuroys höjdpunkter. Här finns många spännande historier och vackra vyer. Du besöker också Tvøroyri med sina många historiska byggnader och intressanta sägner om förhållandet mellan Danmark och Färöarna. Du har med dig en lunchpicknick och det finns många mysiga caféer inne i den lilla staden. (F,L)
Dag 5: Världens minsta huvudstad
Du tar färjan tillbaka till Tórshavn. Hela dagen är ledig att strosa runt på egen hand och utforska staden. Ett måste är gamla stan där du vandrar runt bland ett virrvarr av gator och gränder, trappor och tjärade hus med gröna grästak. En känsla av att ha klivit tillbaka till medeltiden som bryts när man ser att det lever och bor moderna människor här. Nu tar ni färjan tillbaka till Gamlarætt och härifrån är det bara en kortare bilfärd till huvudstaden Tórshavn där ni tillbringar dagen Här håller man både på traditioner och bejakar nyheter vilket gör Tórshavn till en levande stad. Gör gärna en upptäcktsfärd i den gamla stadsdelen Reyn med gränder och hus med gräsbevuxna tak. Eller besök akvariet Sjósavnið där saltvattensfiskar från havet kring Färöarna kan ses på nära håll. Efter besöket i Tórshavn tar ni bilen och kör till ön Eysturoy där ni inkvarterar er i sommarhuset som är er bas för de nästa fyra dagarna. (F)
Dag 6-7: På egen hand på fantastiska Färöarna
Från Tórshavn tar du så färjan till Nósloy. Livet här är lugnt och stilla – inte minst för att det inte finns några bilar. Du möter upp din lokalguide som visar dig runt på ön och berättar allsköns historier. Du ser bland annat huset Brunn, byggt av drivved på 1600-talet. En alldeles speciell sevärdhet är Ro-Oves båt. 1986 rodde Ove helt själv hela vägen till Langelinje i Köpenhamn för att kyssa ”Den Lille Havfrue”. Vill du kan du även vandra upp till toppen av Nólsoy med vacker utsikt mot Tórshavn och öarna runt i kring. När du åker tillbaka till Tórshavn passa då på att testa någon av de många restaurangerna i staden kända för sina fiskrätter. (F)
Dag 7: Båtutflykt till Vestmannabjergene
Dagen bjuder på en upplevelse i särklass. Från byn Vestmanna tar du båten till Vestmannabjergene. Färden går mellan klippor och lodräta bergväggar. Ovan flyger havsfåglar som påminner om att fågelfångst varit en viktig del av livet för folket på Färöarna i många århundraden. Senare under dagen kör du mot Nordøerne, en vacker färd genom ett dramatiskt landskap. En alldeles speciell upplevelse är tunneln under havet från Leirvík till byen Klaksvík på. Tunneln är dekorerad med ljusinstallationer av den kände färöiske konstnären Tróndur Patursson. Har du lust så är Färöarnas nordligaste samhälle Viðareiði väl värt ett besök. (F)
Dag 8: Kalsoy och Sälkvinnan
Efter frukost kör du ut till Kalsoy. En 12 kilometer lång väg som går genom öns fyra tunnlar som förbinder öns fyra samhällen och som gett ön smeknamnet ”blockflöjten”. Stanna till i Mikladalur, känd för sina sagor och konstnärer. Här hittar man också skulpturen 'Sælkvinden - sälkvinnan vid havet som ett monument över den färöiska sagan om henne. Du kan också stanna till i Trøllanes längst uppe i norr och besöka fyren Kallin. Denna utflykt måste göras med guide och beställs vid bokning. Glöm bara inte att ta med egen picknick och något att dricka då det inte finns några restauranger här. (F)
Dag 9: Natursköna Gjógv
Du vänder nu tillbaka mot Eysturoy och kör till den nordliga änden där du tillbringar dagen i idylliska Gjógv. Denna vackra, stilla och välbevarade by ligger oerhört idylliskt omgiven av berg. Med färre än 50 invånare som alla bor i gamla trähus med grästak är Gjógv otroligt pittoreskt och charmigt. Har du tur ser du lunnefåglar även här. Promenera utmed bergskanten vid fjorden och vid änden kan du sätta dig på Kronprinsessans Mary:s bänk och njuta av den vidunderliga utsikten. (F)
Dag 10: Fjordar, samhällen och färöiska tröjor
I dag kan du fortsätta upptäcktsfärden på egen hand. Vi föreslår att du kör till Eysturoys sydliga del. Åk till exempel till Oyndarfjørður där du kan se Rinkusteinar – två väldiga klippor som enligt sägnen är två förtrollade sjörövarskepp. Du kan också besöka Runavík med sin pittoreska prästgård i byn Nes. Garnaffären Navia ligger i Toftir och har ett stort urval av klassiska färöiska tröjor och garn för den som stickar själv. (F)
Dag 11: Avresa tillbaka till Skandinavien
Efter ett fantastiskt äventyr runt Färöarna kör du tillbaka till flygplatsen, lämnar tillbaka din hyrbil och tar flyget tillbaka hem igen. (F)

Övernattningar

Två nätter på Vágar på B&B
Två nätter på Suðuroy på B&B
Två nätter i Tórshavn på B&B
Två nätter på på Nordøerne på B&B
Två nätter på på Eysturoy på B&B

På B&B är det delade badrum och toaletter, du kan alltid ändra boendekategori och uppgradera till hotell med eget badrum och toalett.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

maj - augusti

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Internationellt körkort

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Färöarna t/r i ekonomiklass
 • 10 nätter på B&B
 • Utflykter och måltider enligt program
 • 11 dagars bilhyra inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring. Vissa begränsningar gäller, kontakta oss för närmare information.
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: