8 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 16 450:-
Från 10 950:-
Hela familjen kommer att älska denna ”road trip” på Färöarna!
Äventyren börjar med att ni tar färjan till Sandoy – även kallat Sagoön. Här bor ni tre nätter i ett sommarhus. På ön kan ni bland annat se världens största brevlåda i byn Skopun. Ni får också en sagostund fylld med spännande historier om häxor och troll berättade av en lokalguide från trakten. Senare har ni en dag att gå på upptäcktsfärd i världens minsta huvudstad; Tórshavn, innan det är dags att åka vidare till Eysturoy. Även här har ni er bas i ett sommarhus och kan göra utflykter och sitta och njuta av de långa kvällarna. Ni har egen hyrbil under hela resan och det är enkelt och kul att köra på Färöarna med ett väl fungerande vägnät och bra förbindelser mellan öarna i form av broar, färjor och tunnlar.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Färöarna här
Läs mer om Färöarna här

Bästa reseperiod

Man kan besöka Färöarna året runt då varje årstid har sin charm. Trots sitt isolerade läge i norra Atlanten är klimatet relativt milt tack vare Golfströmmen. Sommaren är ljus, mycket ljus, med en genomsnittstemperatur runt 10-15 grader. På vintern ligger temperaturen runt nollstrecket men känns överraskande milt och behagligt. Vädret på Färöarna skiftar snabbt och man kan uppleva alla fyra årstiderna på en och samma dag.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Färöarna
Ni landar på Färöarna och hämtar upp hyrbilen på flygplatsen. Nu kör ni via Tórshavn och genom grönskande dalar och över höga berg till färjeläget Gamlarætt, där ni tar den 10,8 km långa undervattenstunneln, som öppnades 2023, till ön Sandoy. I Skopun finns världens största postlåda och efter ett fotostopp fortsätter ni till ert sommarhus där ni bor de kommande tre nätterna.
Dag 2: Rövarhistorier på Sandoy
Ön Sandoy är ca 100 km2 stor och kallas även Sagoön. Med en rad charmiga små kustbyar, betande får på fjällsluttningarna, svarta sandstränder och kristallklara sjöar har man alla förutsättningar för härliga dagar här. Enligt sägnerna bodde här häxor, troll och vikingar så denna plats är full med spännande historier och sagor. Den historia som ni får berättad för er idag av en sagoberättande lokalguide handlar om ett häxhål och man kan fortfarande ännu idag se spåren efter häxan. Senare på dagen kan ni köra till stranden Søltuvík och ta med er en picknicklunch att avnjuta i det fria.
Dag 3: På egen på Sandoy
Dagen är helt fri för egna upptäcktsfärder. Om ni tycker om lite mer aktiva äventyr finns det många möjligheter till fina vandringar. Från Húsavík finns ett antal vandringsstigar som tar er mellan bergssidorna till Skálavík och Dalur. För en lite mer speciell lokal kulturupplevelse kan man göra ett besök hos en färöisk familj som ni bokar ni samtidigt som ni bokar själva resan. Här får man en mysig stund med färöiskt fika, gästfrihet och berättelser om livet på Färöarna.
Dag 4: Tórshavn och Eysturoy
Idag kör ni tillbaka till huvudstaden Tórshavn, där ni kan njuta av resten av dagen. Ett måste är att besöka gamla stan där man vandrar runt bland ett virrvarr av gator och gränder, trappor och tjärade hus med gröna grästak. Känslan av att ha klivit tillbaka till medeltiden som bryts endast när man inser att här bor och lever moderna människor. Här håller man både på traditioner och bejakar nyheter vilket gör Tórshavn till en levande stad.
Dag 5-7: Fantastiska Färöarna på egen hand
Ni har nu några dagar på egen hand och kan ta er hyrbil för att göra utflykter och upptäcktsfärder på fantastiska Färöarna. Eysturoy är Färöarnas näst största ö. Här finns långa fjordar och många små byar där man fortfarande kan förnimma de hårda levnadsvillkor som rådde i landet förr i tiden. Missa inte ett besök i Gjógv. Denna vackra, lugna och välbevarade by ligger idylliskt omgiven av berg. Med färre än 50 invånare som alla bor i gamla trähus med gräsbevuxna tak är Gjógv ofantligt charmigt. Här finns dessutom fina vandringar med utsikt över Nordatlanten och öarna runtomkring. Här finns massor med aktiviteter att välja mellan; grottutflykter, båtfärder eller varför inte åka ut och fiska hela familjen?
Dag 8: Avresa tillbaka till Skandinavien
Efter ett riktigt familjeäventyr runt Färöarna kör ni tillbaka till flygplatsen, lämnar tillbaka hyrbilen och tar flyget tillbaka hem igen.

Övernattningar

Tre nätter på Sandoy i eget sommarhus
Fyra nätter på Eysturoy i eget sommarhus

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

maj - augusti

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Internationellt körkort

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Färöarna t/r i ekonomiklass
 • 7 nätter i eget sommarhus med kök, bad & toalett inklusive slutstädning
 • Utflykter och måltider enligt program
 • 8 dagars bilhyra inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring. Vissa begränsningar gäller, kontakta oss för närmare information.
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: