Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2021-2022 Läs mer här!
8 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 22 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Färöarna är ett riktigt paradis för naturälskare och kan man uppleva naturen på ett bättre sätt än till fots? Vi har skräddarsytt en resa där du maxar vackra vandringar genom att ha en hyrbil och på så sett enkelt kan ta dig mellan olika vandringsleder. Färöarna har både ett väl fungerande vägnät som binder samma de olika öarna med broar, färjor och tunnlar såväl som mängder av vandringsleder.

Du kommer att få fantastiska vandringsupplevelser på fågelön Mykines, de nordliga öarna omkring Kalsoy och Svínoy, på toppen av landets högsta fjäll Slættaratindur och längs gamla vandringsstigar.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Färöarna här
Läs mer om Färöarna här

Bästa reseperiod

Man kan besöka Färöarna året runt då varje årstid har sin charm. Trots sitt isolerade läge i norra Atlanten är klimatet relativt milt tack vare Golfströmmen. Sommaren är ljus, mycket ljus, med en genomsnittstemperatur runt 10-15 grader. På vintern ligger temperaturen runt nollstrecket men känns överraskande milt och behagligt. Vädret på Färöarna skiftar snabbt och man kan uppleva alla fyra årstiderna på en och samma dag.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Färöarna
Du landar på Färöarna och hämtar upp hyrbilen på flygplatsen. Du fortsätter mot Gásadalur på ön Vágar som var den sista av de färöiska bosättningar som fick vägförbindelse. En isolerad plats där det ibland känns som om tiden stått stilla i århundraden. Bakom byn reser sig fjällen och framför ligger det ikoniska vattenfallet där vattnet forsar direkt ut över klipporna ner i havet. Här njuter man stillheten och den storslagna utsikten över Tindhólm. Nu ligger storslagna vandringar framför dig!
Dag 2: Vandring bland lunnefåglar på Mykines
Dagens trek gör du på Mykines, Färöarnas västligaste punkt och ett paradis för de vackra lunnefåglarna som bor här. Mykines är helt bilfritt och det finns bara ett dussin bofasta här. Utflykten börjar med en båttur längs de branta och storslagna klippväggarna innan du kommer fram till själva Mykines. Du har en guidad tur här på Mykines, vandringen är ca 7-8 kilometer i ojämn terräng och kan graders någonstans mellan moderat till hård. Efter en spännande dag åker du tillbaka till Vágar och fortsätter sedan mot. Klaksvík där du vilar benen på ditt B&B. (F)
Dag 3: Vandring på Svínoy
Efter frukost hoppar du på färjan från Viðoy till Svínoy. Här väntar en vandring vid Dragin där britterna hade en station under andra världskriget. Idag är Dragin ett favorittillhåll för många av Färöarnas olika fågelarter. Du har under vandring möjlighet att både se och höra fågelarter som ljungpipare, antarktislabb, antarktistärna, ängspipare, grågås och åtskilliga måsarter. Vandringen idag är något lättare med sina 4-5 kilometer men du går i ojämn terräng och vandringen tar ca 4 timmar. (F)
Dag 4: Panoramavyer på Kalsoy
I dag åker du ut till Kalsoy. En 12 kilometer lång väg genom öns fyra tunnlar förbinder öns fyra samhällen. I Trøllanes möter du upp med din guide som du skall vandra tillsammans med idag. Ni går mot fyren som ligger på krönet av ett fjäll. Under vandringen berättar din guide om livet på Kalsoy – om lokala traditioner och sägner. Efter en timmes vandring är ni framme vid fyren och belöningen är en vidunderlig utsikt. Tag massor med bilder, både med kamera, ögon och hjärta när du står och njuter av naturens ljud och vackra vyer. Totalt vandrar du idag mellan 6-10 kilometer i ojämn terräng. Du vandrar tillbaka till Trøllanes där du kan pusta ut lite innan färjan återvänder till Klaksvík. Härifrån kör du till den större ön Eysturoy där du övernattar. (F)
Dag 5: På toppen av Färöarnas högsta fjäll
Du kör till Eysturoys norra del där du möter din guide. Vandringen startar vid Eiðisskarð – bergspasset söder om Slættaratindur. En ganska tuff vandring mot toppen – men det är det värt – utsikten från Färöarnas högsta fjäll är helt fenomenal med vyer ut över berg och böljande, gröna dalar. Du vandrar 5-6 timmar i mycket kuperad terräng. Efter en hård men tillfredsställande vandringsdag återvänder du till Eysturoy för välförtjänt vila. (F)
Dag 6: Vandring mellan jättar och häxor
Nu lämnar du Eysturoy och kör till Saksun och härifrån reser du vidare till Tjørnuvík tillsammans med din guide. Denna bygd omges av branta bergssidor – mest känd är den imponerande klippformationen som 'Kæmpen og Heksen'. Under vandringen ser du bland annat Slættaratindur och Gráfelli, Färöarnas två högsta berg. På vägen från Tjørnuvíksskarð till byn Saksun har du fin utsikt över den vackra lagunen och fjorden. Vandringen i dag är moderat i relativt ojämn terräng, du går i totalt 5 timmar. Efter vandringen tar du bilen och kör till huvudstaden Tórshavn, för övernattning. (F)
Dag 7: Världens minsta huvudstad eller vandring på bystigar
Idag kan du välja mellan att antingen gå på upptäcktsfärd i Tórshavn eller ge dig ut på en sista vandringstur. Stannar du i huvudstaden är ett måste gamla stan där du vandrar runt bland ett virrvarr av gator och gränder, trappor och tjärade hus med gröna grästak. En känsla av att ha klivit tillbaka till medeltiden som bryts när man ser att det lever och bor moderna människor här. Väljer du att vandra rekommenderar vi den gamla bystigen till Kirkjubøur. Vägen bjuder på vackra utsikter över öarna Sandoy, Hestur, Koltur och Vágar. I Kirkjubøur kan du se Roykstovan, en 900 år gammal byggnad. Du kan också besöker ruinerna av St. Magnuskatedralen och Ólavskyrkan från år 1111. Vandringen kan anpassas efter behov och du kan välja att vandra mellan 7-14 kilometer och är på egen hand utan guide. Kvällen rekommenderar vi att du avslutar på någon av Tórshavns restauranger, staden är känd för sitt restaurangutbud och goda mat. (F)
Dag 8: Avresa tillbaka till Skandinavien
Efter fantastiska vandringar och upplevelser på Färöarna kör du tillbaka till flygplatsen, lämnar tillbaka din hyrbil och tar flyget tillbaka hem igen. (F)

Övernattningar

En natt på Vágar på B&B
Två nätter på Klaksvik på B&B
Två nätter på Eysturoy på B&B
En natt i Tórshavn på B&B


På B&B är det delade badrum och toaletter, du kan alltid ändra boendekategori och uppgradera till hotell med eget badrum och toalett.
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst. Just detta förslag är anpassat efter ankomst på Färöarna en torsdag för att passa in med färjetider etc.

Gruppstorlek

Resan är utformad som en privat resa men under vandringarna kan fler deltagare ansluta så ni vandrar i en mindre grupp.

maj - augusti

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Internationellt körkort

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Färöarna t/r i ekonomiklass
 • 7 nätter på B&B
 • Utflykter och måltider enligt program
 • 8 dagars bilhyra inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring. Vissa begränsningar gäller, kontakta oss för närmare information.

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF