8 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 29 450:-
Färöarna är ett riktigt paradis för naturälskare och kan man uppleva naturen på ett bättre sätt än till fots? Vi har skräddarsytt en resa där du maxar vackra vandringar genom att ha en hyrbil och på så sett enkelt kan ta dig mellan olika vandringsleder. Färöarna har både ett väl fungerande vägnät som binder samma de olika öarna med broar, färjor och tunnlar såväl som mängder av vandringsleder.

Du kommer att få fantastiska vandringsupplevelser på fågelön Mykines, de nordliga öarna omkring Kalsoy och Svínoy, Hvannhagi som är ett av de vackraste naturområdena på Suðuroy, samt längs gamla vandringsstigar.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Färöarna här
Läs mer om Färöarna här

Bästa reseperiod

Man kan besöka Färöarna året runt då varje årstid har sin charm. Trots sitt isolerade läge i norra Atlanten är klimatet relativt milt tack vare Golfströmmen. Sommaren är ljus, mycket ljus, med en genomsnittstemperatur runt 10-15 grader. På vintern ligger temperaturen runt nollstrecket men känns överraskande milt och behagligt. Vädret på Färöarna skiftar snabbt och man kan uppleva alla fyra årstiderna på en och samma dag.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Färöarna
Du landar på Färöarna och hämtar upp hyrbilen på flygplatsen. Du fortsätter mot Gásadalur på ön Vágar som var den sista av de färöiska bosättningar som fick vägförbindelse. En isolerad plats där det ibland känns som om tiden stått stilla i århundraden. Bakom byn reser sig fjällen och framför ligger det ikoniska vattenfallet där vattnet forsar direkt ut över klipporna ner i havet. Här njuter man stillheten och den storslagna utsikten över Tindhólm. Nu ligger storslagna vandringar framför dig!
Dag 2: Vandring på Svínoy
Efter frukost hoppar du på färjan från Viðoy till Svínoy. Här väntar en vandring vid Dragin där britterna hade en station under andra världskriget. Idag är Dragin ett favorittillhåll för många av Färöarnas olika fågelarter. Du har under vandring möjlighet att både se och höra fågelarter som ljungpipare, antarktislabb, antarktistärna, ängspipare, grågås och åtskilliga måsarter. Vandringen idag är relativt lätt med sina 4-5 kilometer men du går i ojämn terräng och vandringen tar ca 4 timmar. (F)
Dag 3: Froðba på Suðuroy
Dagen börjar med en bilfärd till Tórshavn för att därifrån ta färjan till Suðuroy. Efter att ha checkat in på ditt Bed & Breakfast kan du gå på en vandring på egen hand till bygden Froðba. Här kan du se basaltpelare längs vägen, och när du ser skylten Kúlugjógv går du ner mot havet för att se fler spektakulära basaltklippeformationer. Över Froðba tornar sig den 324 meter höga klippan Frobiarnípa. Genom att följa en grusväg kommer du upp till toppen av berget. Här står några gamla byggnader från kriget, och du belönas med en fantastisk utsikt härifrån. Om du har tid kan du sen köra till bygden Vágur för att uppleva ännu en makalös utsiktspunkt vid Eggjarnar. Du kan antingen välja att köra eller gå upp till utsiktspunkten. (F)
Dag 4: Hvannhagi på Suðuroy
Tack vare sitt läge är Hvannhagi att av de vackraste och mest särpräglade naturområdena på Suðuroy. Vandringen till Hvannhagi startar tillsammans med din guide vid slutet av den allra översta vägen till Tvøroyri. Du vandrar längs med fjällsidan på en stig och när du når östra sidan av Suðuroy öppnar sig den storslagna utsikten mot Lítla och Stóra Dímun. För att sedan komma ner till den lilla sjön i Hvannhagi går du på en smal och relativt brant stig. Vandringen är ganska jobbig och du skall vara redo att vandra 6 kilometer i ojämn terräng – totalt tar det ca 4 timmar. Efter en fantastisk vandringsdag går färden tillbaka med färjan till Tórshavn, där du övernattar. (F)
Dag 5: Vandring till Färöarnas mittpunkt
Dagens vandring börjar i Kaldbaksfjørður där det stora vattendraget Tíggjará mynnar ut i havet. Här parkerar du bilen och möter upp din guide. Tillsammans vandrar ni utmed vattnet och 346 meter uppåt tills ni når Färöarnas centralpunkt. Här kan man njuta av vackra vyer innan det är dags att fortsätta till de två insjöarna Stóravatn og Brúnavatn. Vandringen avslutas i den gamla vikingabygden Kaldbak. Underlaget i dag är delvis i ojämn terräng och den totala vandringstiden är ca 3-4 timmar. (F)
Dag 6: Vandring bland lunnefåglar på Mykines
Idag åker du på en heldagstur till Mykines, Färöarnas västligaste punkt och ett paradis för de vackra lunnefåglarna som bor här. Mykines är helt bilfritt och det finns bara ett dussin bofasta här. Vandringen från den gamla Mykines by till öns fyr vid Mykineshólmur är något alldeles speciellt, och här får man verkligen känslan av att befinna sig vid världens ände. Ön är särskilt känd för sina stora kolonier av lunnefåglar. Kännetecknad av sin färggranna näbb sitter de i hundratals längs med klipporna och i hålor på Mykines. Utöver lunnefågeln finner du också den imponerande fågeln havssula här. Du har en guidad tur här på Mykines, vandringen är ca 7-8 kilometer i ojämn terräng och kan graderas moderat till hård. Efter en spännande dag åker du tillbaka till Tórshavn, där du kan vila benen på ditt B&B. (F)
Dag 7: Världens minsta huvudstad eller vandring på bystigar
Idag kan du välja mellan att antingen gå på upptäcktsfärd i Tórshavn eller ge dig ut på en sista vandringstur. Stannar du i huvudstaden är ett måste gamla stan där du vandrar runt bland ett virrvarr av gator och gränder, trappor och tjärade hus med gröna grästak. En känsla av att ha klivit tillbaka till medeltiden som bryts när man ser att det lever och bor moderna människor här. Väljer du att vandra rekommenderar vi den gamla bystigen till Kirkjubøur. Vägen bjuder på vackra utsikter över öarna Sandoy, Hestur, Koltur och Vágar. I Kirkjubøur kan du se Roykstovan, en 900 år gammal byggnad. Du kan också besöker ruinerna av St. Magnuskatedralen och Ólavskyrkan från år 1111. Vandringen kan anpassas efter behov och du kan välja att vandra mellan 7-14 kilometer och är på egen hand utan guide. Kvällen rekommenderar vi att du avslutar på någon av Tórshavns restauranger, staden är känd för sitt restaurangutbud och goda mat. (F)
Dag 8: Avresa tillbaka till Skandinavien
Efter fantastiska vandringar och upplevelser på Färöarna kör du tillbaka till flygplatsen, lämnar tillbaka din hyrbil och tar flyget tillbaka hem igen. (F)

Övernattningar

7 nätter på B&B

På B&B är det delade badrum och toaletter, du kan alltid ändra boendekategori och uppgradera till hotell med eget badrum och toalett.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst. Just detta förslag är anpassat efter ankomst till Färöarna en fredag för att passa in med färjetider etc.

Gruppstorlek

Resan är utformad som en privat resa men under vandringarna kan fler deltagare ansluta så ni vandrar i en mindre grupp.

maj - augusti

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Internationellt körkort

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Färöarna t/r i ekonomiklass
 • 7 nätter på B&B
 • Trekkingtur på Mykines inkl. transport t/r med färja, hiking fee och lokal vandringsguide
 • Trekkingtur på Svínoy inkl. hiking fee och lokal vandringsguide
 • Trekkingtur på Suðuroy og Hvannhag inkl. hiking fee och lokal vandringsguide
 • Trekkingtur på Streymoy inkl. hiking fee och lokal vandringsguide.
 • 8 dagars bilhyra inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring. Vissa begränsningar gäller, kontakta oss för närmare information.
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Transport mellan öarna (färjor och undervattenstunnlar), förutom färjan till Mykines som ingår
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: