4 dagar
Exkl. flyg
Från 14 845:-
Fiji är ju ett örike och upplevs därför kanske allra bäst på en kryssning.

Denna kryssning är perfekt bröllopsresa eller kanske avslutning på en rundresa
i Australien eller på Nya Zeeland när man vill koppla av och skämma bort sig själv några dagar.

Du kryssar primärt runt Yasawa och Mamanucaöarna - vid den sistnämnda hittar du Modriki – ön från filmen ”Cast Away” med Tom Hanks. Många av öarna omges av vackra korallrev med rikt djurliv så kryssningen passar även dig som dyker eller snorklar. det finns gott om tid till vattenövningar flera gånger dagligen.
En extra bonus är de fina rev man stannar vid under själva kryssningen som inte ligger direkt vid öarna. Du behöver inte vara ett vattendjur för att njuta av den här kryssningen. Man stannar vid små trevliga byar där man välkomnas i traditionella fijiansk anda. Man får möjlighet till promenader på de kritvita stränderna och vad i det klaraste vatten.

Standarden på fartygen är hög – detta är en av de bästa kryssningarna vi erbjuder på Fiji och allt är inkluderat under kryssningen. Denna kryssning är fyra dagar av en sjudagarskryssning och vill du kryssa alla sju dagarna är det bara att kontakta oss för priser.

Bästa reseperiod

Året runt

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1 (fredag): Avresa för kryssningen ”Cast Away Island”
Bula och välkommen ombord. Fartyget avgår från Port Denarau sen eftermiddag och sätter kurs mot Mamanucaöarna. Första stoppet gör ni på den avsides liggande ön Modriki som du säkert känner igen från filmen Cast Away med Tom Hanks. På väg mot ön har ni en informationsstund om de kommande dagarnas program och nu finns också möjlighet att träffa medresenärerna. Allt eftersom det blir mörkare och solnedgång serveras cocktails med tilltugg på däcket där alla samlas för att njuta av den första solnedgången ombord. Middagen serveras i matsalen och med lite tur bjuder besättningen på lite underhållning. Sedan är kvällen ledig för goda samtal med medresenärerna eller kanske en promenad på däcket där den enorma stjärnhimlen lyser upp den tropiska natten.
Dag 2 (lördag): Snorkeltur med revhajar och bybesök
Du vaknar till doften av färskbryggt kaffe och frukosten som lagas. Om du vill kan du ta en sim- eller snorkeltur innan det är dags att äta. Efter frukosten är det avgång mot Yasawaöarna. Förmiddagens andra snorklingsmöjlighet bjuder på en lite speciell upplevelse om man vill – att snorkla med revhajar. Tillbaka ombord serveras en läcker lunch innan man kan besöka den lilla byn Sopo. Här välkomnas man på traditionellt fijianskt sätt med en kava-ceremoni och en rundvandring i själva byn. Har man tur berättar någon av byns åldermän en eller ett par lokala histprie. Tillbaka ombord väntar ännu en delikat middag med underhållning.
Dag 3 (söndag): Avkoppling och snorkelturer för den som vill
På Fiji helgar man vilodagen och så även ombord på vårt fartyg. Börja dagen med en simtur eller passa på att sova ut. under förmiddagen är man välkommen att delta i söndagens gudstjänst och detta är en mycket minnesvärd upplevelse. Vill man sedan hjälpa till att förbereda lunchen med en klassisk fijiansk fiskrätt på menyn; kokoda. Under eftermiddagen kastar man ankar vid Naukacuva och Nararaöarna med tät skog som sträcker sig nästan hela vägen ner till de kritvita sandstränderna och utgör sinnebilden av en äkta tropisk paradisö. Resten av eftermiddagen kan man tillbringa i och vid vattnet. Man kan simma eller snorkla. För en tilläggsavgift kan man även dyka med tuber – eller så bara njuter man av sol och utsikten från fartygsdäcket. Efter middagen kan man njuta av underhållning eller kanske gå ut på däcket och låta sig förundras över den tropiska natten och stjärnhimlen.
Dag 4 (måndag): På fisketur med besättningen och besök på Sacred Islands
Följ med besättningen ut på en fisketur på morgonen. Det finns också tur för en sim- eller snorkeltur eller kanske du vill paddla lite kajak innan kursen sätts mot de obebodda öarna Sacred Island. Efter lunch ombord är det så dags att ta farväl till besättningen och de medresenärer som fortsätter att kryssa. Du hämtas av en snabbåt som tar dig tillbaka till Port Denarau.

Övernattningar

3 övernattningar ombord i dubbelhytt

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor på Fiji. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Kryssningen avgår från Port Denarau varje fredag.

maj - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Transporter, övernattning, utflykter och och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Programmet som beskrivs är med förbehåll för ändringar på grund av vädret. Fartyget har en perfekt storlek för att snabbt kunna ändra i programmet. Skulle det blåsa lite för mycket i bukten man tänkt ankra över natten hittar man enkelt en annan och ankrar upp där istället.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: