5 dagar
Med tåg
Från 3 450:-
Amsterdam är en av Europas vackraste storstäder. Det är inte mycket biltrafik på gatorna, men istället vimlar det av cyklister. Amsterdam, som till storleken utgör en knapp tredjedel av Stockholm, har cirka 400 km av cykelvägar. Det är enkelt att ta sig runt på cykel, till fots eller med spårvagn. På de utbredda kullerstensgatorna som förbinder de mysiga kanalerna rör sig bilarna långsamt och ger såväl cyklister som fotgängare företräde.

Överlag omges staden av en otroligt mysig och avslappnad stämning. Lokalborna verkar glada och tycks leva efter inställningen att allt löser sig i slutändan. Här finns många unga människor och turister från hela världen som dras till den “coola” stämningen.
Amsterdam bjuder på många museer, där några av de mest kända är Rijksmuseum, Van Gogh Museum och Stedelijk Museum. Staden är full av konstmuseer med konst i världsklass, så här kan du fördjupa dig i det ena konstmuseet efter det andra.

Du kan också avvara lite tid för andra typer av museer, så som Anne Franks museum som även bjuder på mycket historia. Det är berättelsen om den judiska flickan som genom sina dagböcker visar oss hur livet som gömd såg ut för ett judisk familj under andra världskriget. Eller Van Loon-museet som är ett kanalhus från 1672. Här bodde den rika familjen Van Loon, som var med och startade det Ostindiska kompaniet, i flera generationer från 1884 till 1945. Amsterdam är fyllt med historia, så om du är historieintresserad har du mycket att välja på.

Ett bra sätt att upptäcka Amsterdam på är genom en rundtur på kanalen där man får se staden från vattnet och samtidigt får lära sig om Amsterdams historia, byggnader, gator och torg. Staden är full av charmiga hus och storslagen arkitektur. Här finns en mängd spännande byggnader som sträcker sig från 1500-talet fram till 2000-talet.

Vi får heller inte glömma alla trevliga matställen i alla möjliga prisklasser. I området “De 9 Straatjes” (de nio gatorna) hittar man både små ekologiska matställen, kaffebarer, trendiga restauranger och mysiga barer. Här träffas människor över en kopp kaffe, en god middag eller ett par öl. Och om du gillar shopping är kvarteret runt de nio gatorna något du inte bör missa. Här kan du storshoppa i små roliga butiker med stil och karaktär, några av de många vintagebutikerna eller större klädbutiker. Valet är ditt!

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera företagsbesök, dagsturer, lokaltransport, guidade turer och mycket mer.

I priset ingår

  • Amsterdam, fem dagar/tre nätter
  • Tåg Sverige - Amsterdam t/r
  • Boende på hostel

Kommentarer till pris

Frånpris pp vid min. 10 personer

Frånpriset är baserat på priser i lågsäsong och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa.

Tips

Prova att åka iväg lite utanför Amsterdam på cykel. Cykla t.ex. längs floden Amstel till det lilla samhället Ouderkerk där man på vägen åker förbi både husbåtar och parker. Halvvägs dit kan man se Ajax hemmaplan Amsterdam Arena i öst.

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats vid minimum 10 personer. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: