Sök
Sök
Det er en helt speciel oplevelse at se Beijing fra en cykelsadel
Studieresa

Kina - Peking

Frånpris per person vid minst 10 pers.

SEK 7 595:-

Reslängd: Sju dagar

I Kina äter de hundar! Eller gör de verkligen det? Åk till Kinas huvudstad Peking och ta reda på om det stämmer. Här är du så långt från västvärlden du kan komma, där både natur, kultur, normer, mat och lokalbefolkningens livsstil är en upplevelse utöver det vanliga.

Peking är Kinas huvudstad och är ungefär lika stor som hela Västergötland. Här är det fullt med människor och trafiken kan vara överväldigande. Kaos är nog det enda ordet som verkligen kan beskriva stadens trafik, men otroligt nog finns det ett samförstånd bland lokalborna som gör att trafiken flyter fram ändå. Det är fascinerande i betraktarens ögon, men låt för guds skulle någon annan sköta transporten. Använd taxi, cykeltaxi, tunnelbana eller buss när du ska ta dig mellan olika ställen. Infrastrukturen i Peking är modern och det är förhållandevis enkelt att ta sig runt.

I Peking hittar man alla slags upplevelser, och trots att det är en storstad med högt tempo kan man ändå ta det relativt lugnt. Det är så lokalbefolkningen gör, förutom när det kommer till att ge sig ut i trafiken.

Peking bjuder på en uppsjö av turistattraktioner, så som Sommarpalatset, konstzon 798 i Dashanzi, Förbjudna staden, Himmelska fridens torg, Himmelens tempel, Olympiaparken, Trum- och klocktornen, Lamatemplet och gatan Nanluoguxiang, som nog är den största och mest kända hutongen. “The Great Wall”, den kinesiska muren, är ett absolut måste och något du inte får missa under din studieresa.

Förutom de främsta sevärdheterna bör man som turist i Peking även avvara lite tid för att bara strosa runt bland gatorna. Upplev den lokala livsstilen med lokalbor som möts vid gathörnen för att spela kort eller små utekök där man kan ta sig en snabb matbit. Känn av stämningen, beundra arkitekturen, ta in alla ljud och öppna ditt sinne. Peking är en stad som utmanar dina sinnen.

En perfekt plats att gå på upptäcktsfärd är i Pekings hutonger. Hutongerna är snirkliga och smala små gator som påminner om en labyrint. Det kan kännas lite förvirrande till en början, men det går snabbt över. Här kan du äta, shoppa, få massage, se de små trädgårdarna och husen som gömmer sig bakom de tunga och vackert snidade träportarna, se stenlejon och drakar och gå på teceremoni. Detta är ett riktigt måste om du vill bekanta dig lite med lokalbefolkningen.

Peking är en toppmodern stad, och centrum rymmer alla klassiska storstadsnöjen, så som shopping i både butiker och köpcentrum, restauranger, kaféer, torg med fontäner, gatumusikanter och mycket mer.

Peking är en stad full av upplevelser, det är bara en fråga om prioritering för att kunna se så mycket som möjligt.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera företagsbesök, dagsturer, lokaltransport, guidade turer och mycket mer.

Det kan vara en bra idé att i förväg boka en guide till de större sevärdheterna eftersom de guider som finns till förfogande vid huvudingångarna inte alltid håller så hög kvalitet.

Som ett alternativ finns det på många platser audioguider, vilket kan rekommenderas om man vill ha en guidad tur i sitt eget tempo.

Pris

Frånpris per person vid minst 10 pers.

SEK 7 595:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Kommentarer till pris

  • Peking, sju dagar/fem nätter
  • Flygbiljett Sverige - Peking t/r
  • Boende på hostel
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker denna typ av utflykter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: