7 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 7 950:-
Peking är Kinas huvudstad och är ungefär lika stor som hela Västergötland. Här är det fullt med människor och trafiken kan vara överväldigande. Kaos är nog det enda ordet som verkligen kan beskriva stadens trafik, men otroligt nog finns det ett samförstånd bland lokalborna som gör att trafiken flyter fram ändå. Det är fascinerande i betraktarens ögon, men låt för guds skulle någon annan sköta transporten. Använd taxi, cykeltaxi, tunnelbana eller buss när du ska ta dig mellan olika ställen. Infrastrukturen i Peking är modern och det är förhållandevis enkelt att ta sig runt.

I Peking hittar man alla slags upplevelser, och trots att det är en storstad med högt tempo kan man ändå ta det relativt lugnt. Det är så lokalbefolkningen gör, förutom när det kommer till att ge sig ut i trafiken.

Peking bjuder på en uppsjö av turistattraktioner, så som Sommarpalatset, konstzon 798 i Dashanzi, den Förbjudna staden, Himmelska fridens torg, Himmelens tempel, Olympiaparken, Trum- och klocktornen, Lamatemplet och gatan Nanluoguxiang, som nog är den största och mest kända hutongen. “The Great Wall”, den kinesiska muren, är ett absolut måste och något du inte får missa under din studieresa.

Förutom de främsta sevärdheterna bör man som turist i Peking även avvara lite tid för att bara strosa runt bland gatorna. Upplev den lokala livsstilen med lokalbor som möts vid gathörnen för att spela kort eller små utekök där man kan ta sig en snabb matbit. Känn av stämningen, beundra arkitekturen, ta in alla ljud och öppna ditt sinne. Peking är en stad som utmanar dina sinnen.

En perfekt plats att gå på upptäcktsfärd är i Pekings hutonger. Hutongerna är snirkliga och smala små gator som påminner om en labyrint. Det kan kännas lite förvirrande till en början, men det går snabbt över. Här kan du äta, shoppa, få massage, se de små trädgårdarna och husen som gömmer sig bakom de tunga och vackert snidade träportarna, se stenlejon och drakar och gå på teceremoni. Detta är ett riktigt måste om du vill bekanta dig lite med lokalbefolkningen.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera företagsbesök, dagsturer, lokaltransport, guidade turer och mycket mer.

Det kan vara en bra idé att i förväg boka en guide till de större sevärdheterna eftersom de guider som finns till förfogande vid huvudingångarna inte alltid håller så hög kvalitet.

Som ett alternativ finns det på många platser audioguider, vilket kan rekommenderas om man vill ha en guidad tur i sitt eget tempo.

I priset ingår

  • Peking, sju dagar/fem nätter
  • Flygbiljett Sverige - Peking t/r
  • Boende på hostel

Kommentarer till pris

Frånpris pp vid min. 10 personer

Frånpriset är baserat på priser i lågsäsong och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa.

Tips

Många restauranger har inget annat än ätpinnar, så om du inte känner dig bekväm med att äta med pinnar kan det vara bra att ta med sig egen kniv och gaffel. Små resekit med kniv, gaffel och sked säljs i många butiker för en överkomlig summa.

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats vid minimum 10 personer. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: