Sök
Sök
Udsigt over Bergamo
Studieresa

Italien - Bergamo

Frånpris per person vid minst 10 pers.

SEK 3 195:-

Reslängd: 5 dagar

Vackra och charmiga Bergamo hör till en av norra Italiens äldsta städer. Staden är uppdelad i den moderna delen “Bergamo Bassa” och den antika stadsdelen “Bergamo Alta” med sitt idylliska läge på toppen av ett litet berg.

Bergamo – den antika staden på bergstoppen
Från den moderna och kommersiella stadsdelen kan du ta bergbanan upp till stadens historiska centrum, som står mer eller mindre orört sedan medeltiden. Här hittar du mysiga små gränder där det myllrar av butiker, restauranger och spännande kaféer. Njut av den storslagna utsikten över resten av Bergamo.

Det var först 1872 som stadens rådhus flyttade ner till den nya, lägre stadsdelen, men Bergamo Alta har hela tiden varit Bergamos religiösa centrum.

Huvudgatan Via Gombito börjar utanför bergbanan vid Piazza Scarpa. Här hittar du en mängd butiker med gastronomiska specialiteter, men även sko- och klädbutiker.


Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera yrkesmässiga besök, dagsturer, lokaltransport, guidade turer och mycket mer.

Det finns gott om möjligheter till studiebesök och rundturer i området. Man kan till exempel besöka en fisknätstillverkare, som även tillverkar fotbollsmål, eller göra en utflykt till Comosjön där man kan besöka silkestillverkare och Alessandro Volta-museet, ta en tur upp i bergbanan till Brunate eller ge sig ut på en av vandringslederna runt sjön.
Man kan även ge sig iväg på en utflykt till Milano med fokus på arkitektur: Bosco Verticale, Citylife design, La Scala-operan, San Siro-stadion och designmuseet Triennale.

Pris

Frånpris per person vid minst 10 pers.

SEK 3 195:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Kommentarer till pris

  • Bergamo fem dagar/fyra nätter
  • Flyg Sverige - Milano t/r
  • Övernattning i rum för 3-4 personer med dusch/wc på rummet på 2-stjärnigt hotell
  • Frukost
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker denna typ av utflykter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: