Fyra dagar
Med tåg
Från 3 450:-
Berlin ligger bara några timmars flygresa från Sverige eller en dags bilfärd – så nära men samtidigt så annorlunda. Staden är mycket lätt att ta sig runt i. Det är sex huvudsakliga stadsdelar som man främst brukar röra sig i. De skiljer sig mycket från varandra och har alla mycket att bjuda på. Mitte är den moderna stadsdelen med stora köpcenter och historiska sevärdheter som bl.a. Checkpoint Charlie och Brandenburger Tor. I Prenzlauer Berg finns det många mysiga kaféer, restauranger och specialbutiker medan man i Friedrichshain hittar massor av roliga och spännande marknader. Kreuzberg är i mångas ögon den mest spännande stadsdelen med en blandning av många olika kulturer. Schöneberg och Neukölln är också riktigt intressanta stadsdelar. Schöneberg är mest känd för det berömda varuhuset Kaufhaus des Westens och Heinrich von Kleist-parken, medan den hippa stadsdelen Neukölln, som utgörs av flera mindre områden, är mest känd för det stora antalet turkiska invånare. I områdena kring Kottbusser Damm, Hermannplatz och Sonnenallee (kallas i folkmun för Gazaremsan) hittar man många likheter med Istanbul.

Berlin är en grön huvudstad med massor av rekreationsområden där man kan slappna av eller ge sig ut på en löprunda längs de många stigarna.

Om du är intresserad av design och arkitektur kan du ta en liten avstickare till museet Bauhaus-Archiv. Här får man en inblick i den tyska skolan för design och arkitektur som grundades 1919 och som efter påtryckningar från nazisterna fick stänga ner 1933. En rörelse och arkitektonisk period som har haft stort inflytande på många danska designer och som idag är en del av modernismen. Eller prova på en “alternativ” tur i Berlin där man tar sig runt och ser Street Art Workshop eller kanske en rundtur bland de miljövänliga projekten som finns runtomkring i staden.

Gör studieresan till Berlin mer spännande genom att lära dig mer om dess historia, gå och shoppa, gå på jakt i antikaffärer eller bara njut av storstadslivet. Staden bjuder på en fantastisk upplevelse. Berlin är lyckligtvis stor nog för man alltid ska kunna upptäcka nya platser och nya små mysiga gator. Det finns alltid ett litet kafé eller lokalt matställe runt hörnet.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera företagsbesök, dagsturer, lokaltransport, guidade turer och mycket mer.

I priset ingår

  • Berlin, fyra dagar/tre nätter
  • Tåg Sverige – Berlin t/r
  • Boende på hostel

Kommentarer till pris

Frånpris pp vid min. 10 personer

Frånpriset är baserat på priser i lågsäsong och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa.

Tips

Använd allmänna transportmedel. Det är enkelt att ta sig runt i staden med hjälp av det stora nätverket av tunnelbanor, bussar, tåg och spårvagnar. Följ med på en guidad cykeltur där man i 3–4 timmar tar sig runt för att titta på regeringskvarteret, Brandenburger Tor, Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie m.m. Tack vare Berlins plana cykelstråk är det på en nivå som alla kan hänga med i.

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats vid minimum 10 personer. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: