Sök
Sök
budapest
Studieresa

Ungern - Budapest

Frånpris per person vid minst 10 pers.

SEK 2 095:-

Reslängd: Fem dagar

Förutom stadens livliga centrum med ett rikt kaféliv bjuder Budapest på vackra parker, höga kyrktorn, härliga spaanläggningar och inte minst den majestätiska floden Donau som rinner genom staden. Budapest är en förbisedd liten pärla som rymmer en mängd spännande överraskningar och upplevelser.

Många tänker ofta på Budapest som den stad i världen där man får mest för pengarna. Detta är visserligen sant, men Budapest har även ett överflöd av unika skatter som ganska få människor är medvetna om.

Staden delas på mitten av floden Donau. De två stadsdelarna förbinds av storslagna broar, och Buda-bergen som ligger precis vid floden bjuder på helt fantastisk panoramautsikt. En heldagsutflykt till Donaukröken kan också varmt rekommenderas.

Tack vare att staden ligger vid ett historiskt vägskäl kan invånarna skryta med ett oöverträffat utbud av fantastisk arkitektur. Alla möjliga stilar finns representerade här i den ungerska huvudstaden, från barock, gotik och renässans till romansk, jugend och orientalisk.

Det ungerska köket är resultatet av en blandning av många olika smakvariationer tack vare landets mycket centrala placering, där det är omgivet av flera olika länder. Det ungerska köket har skickligt fogat samman det bästa av de turkiska, österrikiska och slaviska rätterna.

Ingen annan stad i Europa har en sådan storslagen samling av allmänna spaanläggningar som Budapest. Förutom att det är en fröjd för kropp och själ kan man även färdas tillbaka i tiden – till den österrikisk-ungerska monarkin eller det osmanska riket, beroende på vad man själv föredrar.

I Budapest hittar man den största synagogan i Europa. Judisk kultur är återigen tillbaka efter att ha legat i dvala i årtionden. Detta bidrar till den mångkulturella känslan som dagens unga invånare är stolta över.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera företagsbesök, dagsturer, lokaltransport, guidade turer och mycket mer.

Vi arrangerar studiebesök av hög professionell kvalitet inom så gott som alla yrken i Budapest. Man kan till exempel gå på studiebesök hos bilfabrikerna Audi, Mercedes och Suzuki, hos Korda Film Studios, kärnkraftverket i Paks, en ekologisk farm eller en institution inom hälso- och sjukvård, såsom ett vårdhem eller en social- och hälsovårdsskola.

Vi arrangerar också vingårds- och vinkällarbesök, besök på Törleys champagnefabrik med avsmakning eller studiebesök på Zwack Unicum-fabriken som tillverkar snaps, Ungerns svar på Gammeldansk.

Budapest bjuder dessutom på flera besöksmöjligheter som fokuserar på olika historiska teman, såsom kalla kriget, kommuniststyret eller förintelsen.

Inom IT-världen hittar man i Budapest några av världens mest lovande startup-företag, såsom Prezi eller Kürt Computers. De är några av världens ledande verksamheter inom dataåterställning.

Pris

Frånpris per person vid minst 10 pers.

SEK 2 095:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Kommentarer till pris

  • Budapest fem dagar/fyra nätter
  • Flygbiljett t/r Sverige – Budapest
  • Övernattning i flerbäddsrum inkl. frukost
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker denna typ av utflykter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: