5 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 6 950:-
Staden delas på mitten av floden Donau. De två stadsdelarna förbinds av storslagna broar, och Buda-bergen som ligger precis vid floden bjuder på helt fantastisk panoramautsikt. En heldagsutflykt till Donaukröken kan också varmt rekommenderas.

Tack vare att staden ligger vid ett historiskt vägskäl kan invånarna skryta med ett oöverträffat utbud av fantastisk arkitektur. Alla möjliga stilar finns representerade här i den ungerska huvudstaden, från barock, gotik och renässans till romansk, jugend och orientalisk.

Det ungerska köket är resultatet av en blandning av många olika smakvariationer tack vare landets mycket centrala placering, där det är omgivet av flera olika länder. Det ungerska köket har skickligt fogat samman det bästa av de turkiska, österrikiska och slaviska rätterna.

Ingen annan stad i Europa har en sådan storslagen samling av allmänna spaanläggningar som Budapest. Förutom att det är en fröjd för kropp och själ kan man även färdas tillbaka i tiden – till den österrikisk-ungerska monarkin eller det osmanska riket, beroende på vad man själv föredrar.

I Budapest hittar man den största synagogan i Europa. Judisk kultur är återigen tillbaka efter att ha legat i dvala i årtionden. Detta bidrar till den mångkulturella känslan som dagens unga invånare är stolta över.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera företagsbesök, dagsturer, lokaltransport, guidade turer och mycket mer.

Vi arrangerar studiebesök av hög professionell kvalitet inom så gott som alla yrken i Budapest. Man kan till exempel gå på studiebesök hos bilfabrikerna Audi, Mercedes och Suzuki, hos Korda Film Studios, kärnkraftverket i Paks, en ekologisk farm eller en institution inom hälso- och sjukvård, såsom ett vårdhem eller en social- och hälsovårdsskola.

Vi arrangerar också vingårds- och vinkällarbesök, besök på Törleys champagnefabrik med avsmakning eller studiebesök på Zwack Unicum-fabriken som tillverkar snaps, Ungerns svar på Gammeldansk.

Budapest bjuder dessutom på flera besöksmöjligheter som fokuserar på olika historiska teman, såsom kalla kriget, kommuniststyret eller förintelsen.

Inom IT-världen hittar man i Budapest några av världens mest lovande startup-företag, såsom Prezi eller Kürt Computers. De är några av världens ledande verksamheter inom dataåterställning.

I priset ingår

  • Budapest fem dagar/fyra nätter
  • Flygbiljett t/r Sverige – Budapest
  • Övernattning i flerbäddsrum inkl. frukost

Kommentarer till pris

Frånpris pp vid min. 10 personer

Frånpriset är baserat på priser i lågsäsong och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa.

Tips

Ta med dig badkläder och prova på några av världens vackraste bad. Budapest är fullt med badhus, stora som små, utomhus som inomhus - alla uppvärmda av varma källor!

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats vid minimum 10 personer. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: