6 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 8 950:-
Mycket har hänt med Chicago sedan den 1837 blev en stad med sina då 4 200 invånare. Utvecklingen gick särskilt framåt när man fick en järnvägsförbindelse 1852. Många arbetstillfällen skapades och staden hade konstant växtvärk. Stadens karakteristiska stadssilhuett föddes i slutet av 1800-talet då Chicago återuppbyggdes efter en stor brand 1871. Här fick visionära arkitekter möjlighet att bygga världens första skyskrapor. På 1920-talet var staden känd för sitt gangstervälde och man kan även idag uppleva “kvarlevor” från den tiden när man ser en Broadway-show på en av de gamla teatrarna. Eller så kan man ge sig ut på gatorna, med järnvägen högt ovanför som skramlar och bullrar när tågen passerar förbi.

Förutom att Chicago med sina höga och kända byggnader imponerar stort, är det också en mycket grön stad. Här finns många rekreationsområden, bl.a. den stora Lincoln Park norr om stadskärnan, den långa strandpromenaden som är perfekt för en cykeltur och de många utomhusaktiviteterna man kan ägna sig åt på stranden.

Chicago har museer för alla smaker. Här hittar man bland annat det stora konstmuseet Art Institute of Chicago som 2014 utsågs till världens bästa museum. På Field Museum finns världens största förstenade dinosaurie och på Museum of Science and Industry kan man bland annat se en tysk ubåt från andra världskriget och en verklighetstrogen kopia av en kolgruva.

Musik är också en del av Chicagos historia och en stor del av livet i Chicago idag. Här hittar man massor av musikställen som bjuder på blues och jazz. Varje år i juni anordnas Chicago Blues Festival och det finns en mängd musikevenemang på sommaren.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna med entrébiljetter, dagsturer, lokaltransport och mycket mer.

I priset ingår

  • Chicago sex dagar/fem nätter
  • Flyg Sverige - Chicago t/r
  • Boende i flerbäddsrum

Kommentarer till pris

Frånpris pp vid min. 10 personer

Frånpriset är baserat på priser i lågsäsong och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa.

Tips

Om du gillar höga höjder ska du åka upp i Willis Tower - tidigare Sears Tower. Uppe i den skyhöga byggnaden - 442 meter & 108 våningar - finns det bland annat möjlighet att gå ut på ett glasgolv där man ser rakt ner till marken nedanför.

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats vid minimum 10 personer. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: