7 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 7 950:-
Dubai är emiratens okrönte konung omgiven av hav och öken. Dubai är möjligheternas stad. Det är en stad med storhetsvansinne, där storleken är allt och ju mer guld och bling-bling man har, desto bättre. Staden kan delas in i två delar: Deira, som kan ses som det gamla Dubai, och Bur Dubai som är den nyare delen. Stadsdelarna skiljs åt av floden Dubai Creek.

I de ädlre stadsdelarna hittar man lokala marknader. Här finns det kryddor, te, textilier, snabelskor, silver och diamanter i långa rader. Alla köpmän med en uns självrespekt erbjuder naturligtvis bara det bästa av det bästa och är alltid intresserade av att göra en bra affär. Den mest kända är förmodligen Dubai Gold Souk, en imponerande syn med guld så långt ögat kan nå. Även om man själv inte är så förtjust i bling-bling är det ändå en upplevelse att få se guld som metervara eller i kilopris!

På andra sidan floden finns den nyare stadsdelen där det är storleken som är storheten. Det som stadsdelen är mest känd för är naturligtvis Burj Khalifa, världens högsta byggnad som med sina imponerande 828 meter kan ses oavsett var i Dubai man befinner sig. Burj Khalifa har bl.a. världens högst belägna pool och moské, 900 lägenheter, 49 våningar med kontor och 57 hissar, varav världens snabbaste tar dig 124 våningar på 51 sekunder. Denna används när du vill ta dig upp till utkiksplatsen på våning 124 som ligger på 600 meters höjd!

Området kring Burj Khalifa utgör hjärtat av Dubai. Här finns flera turistattraktioner, så som Dubai Fountain, en stor konstgjord sjö där du kan få åka på en liten båttur, men som mest av allt är känd för sin fontänshow med vattenstrålar på upp till 150 meter som dansar i takt med ljus och musik. Detta kan med fördel ses på kvällen från de närliggande restaurangernas uteserveringar.

Här finns även Dubai Mall som är världens största köpcentrum med inte mindre än 1 200 butiker. Dubai Mall består av olika delar som är uppdelade efter teman och är något du inte får missa. Här hittar du bl.a. ökenområdet, där man shoppar i små lokala bås, och guldgatan, dit du bara går om priset inte spelar någon roll. Dessutom finns det en stjärnhimmel, ett vattenfall, ett gigantiskt akvarium, en inomhusnöjespark, en skridskobana och en godisbutik så stor att barn i alla åldrar blir imponerade.

Genom att röra dig bort från hjärtat av Dubai i riktning mot Dubai Marina bjuds du på den ena upplevelsen efter den andra.

Det första stoppet görs oftast på Jumeirah Beach där Burj Al Arab, som också kallas “seglet” och sägs vara världens enda 7-stjärniga hotell, imponerar vid vattnets kant. Om budgeten inte räcker till för en övernattning kan hotellet upplevas genom en sightseeingtur.

Ett annat stopp är Mall of the Emirates. Även om detta köpcentrum inte är lika storslaget som Dubai Mall, är det fortfarande värt ett besök. Om inte annat för att få uppleva Ski Dubai, ett vackert snölandskap inomhus med snögubbar, skidbackar och skidliftar. Själva skidupplevelsen kanske inte är något utöver det vanliga, men att få se lokalborna, barn som vuxna, roa sig i snön är en upplevelse i sig.

Om du vill komma bort från staden finns det gott om möjligheter att ta sig ut i öknen. Här bjuds du återigen på flera olika upplevelser, där den mest kända förmodligen är Dunebashing, ökenrally i stora terrängbilar. Detta är inget för dig som lider av svaga nerver eller åksjuka! Bland de mindre actionspäckade aktiviteterna hittar man bl.a. fyrhjuling och kamelridning.

Ofta avslutas upplevelserna i öknen med ett besök till ett beduinläger. Här bjuds du på vattenpipa, magdans, traditionella hennatatueringar, eldshow och en uppvisning med fåglar.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men du kan också få tillgång till de mest populära sevärdheterna, så som Burj Khalifa, Burj Al Arab, öknen, Dubai Museum, en båttur på Dubai Creek och en sightseeingtur i staden.

I priset ingår

  • Dubai sju dagar/fem nätter
  • Flygbiljett Sverige - Dubai t/r
  • Övernattning i dubbelrum på budget hotel

Kommentarer till pris

Frånpris pp vid min. 10 personer

Frånpriset är baserat på priser i lågsäsong och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa.

Tips

Om du vill åka upp i Burj Khalifa kan det vara bra att boka biljetter i förväg. Det brukar vara mycket turister, så detta är det bästa sättet att säkra en plats. Biljetter som köps online kostar cirka 100 AED, vilket är en fjärdedel av priset när du betalar på plats!

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats vid minimum 10 personer. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: