5 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 3 950:-
Dublin är Irlands huvudstad med drygt 1 miljon invånare, varav 500 000 bor inom stadsgränsen. Jämfört med många andra huvudstäder är staden inte särskilt stor, och många sevärdheter kan upplevas till forts. Genom Dublin rinner floden Liffey som är 125 km lång och mynnar ut i Irländska sjön. Det är en mycket grön stad med stora parker, och invånarna är otroligt vänliga och öppna med stor humor.

Vikingarna slog sig ned i det som idag är Dublin, och om det låter intressant kan du besöka Dublin Castle där man kan få en grundlig genomgång av stadens historia.
Staden och dess invånare har varit med om en hel del “kamper” med allt från påskupproret och det irländska frihetskriget till det irländska inbördeskriget. Idag är Dublin en fridfull stad med god stämning, teaterupplevelser, museer, massor av restauranger och musikställen. Under 2003 genomförde BBC en europeisk undersökning bland invånarna i storstäder och stadsområden. Enligt den var Dublin den bästa huvudstaden att bo i.

I Dublin finns det en hel del kyrkor och två katedraler – St. Patrick’s Cathedral och Christ Church Cathedral. Här hittar du också Trinity College som byggdes 1592 och är det enda college som är en del av Dublin University. Det är än idag fyllt av unga studenter.

Irland har många berömda författare somYeats, Bernard Shaw, Oscar Wilde m.fl. och så mycket som fyra författare från Dublin har fått Nobelpriset i litteratur. Om du är litteraturintresserad kan vi ordna med en rundtur på Dublin Writers Museum som är ett museum tillägnat alla Irlands författare.

Det är stor variation när det kommer till Dublins arkitektur. Här hittar du bland annat smala kullerstensgator med småhus och massor av hängande växter i området Temple Bar som härstammar från medeltiden, stora georgianska hus från 1700- och 1800-talen och toppmoderna glasbyggnader i det nya hamnområdet.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera företagsbesök, dagsturer, lokaltransport, guidade turer och mycket mer.

I priset ingår

  • Dublin fem dagar/fyra nätter
  • Flyg Sverige - Dublin t/r
  • Boende på hostel

Kommentarer till pris

Frånpris pp vid min. 10 personer

Frånpriset är baserat på priser i lågsäsong och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa.

Tips

Om man har en dag över ska man passa på att ta en tur till Belfast och se Titanicmuseet och ta en "Black Cab" guidad tur för att lära mer om stadens historia.

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats vid minimum 10 personer. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: