Sök
Sök
Historiske bygninger i Edinburgh Skotland
Studieresa

Skottland - Edinburgh

Frånpris per person vid minst 10 pers.

SEK 2 795:-

Reslängd: Fem dagar

Edinburgh är nog en av världens vackraste städer. Det dramatiska läget, det speciella arkitektoniska arvet och den kulturella livskraften charmar besökare från hela världen. Den tätbebyggda gamla staden utgör en stor kontrast till den yngre stadsdelen i georgiansk stil med de raka gatorna. En studieresa till Edinburgh bjuder även på ett varierande kulturliv med massor av internationella festivaler.

Även om Glasgow är Skottlands största stad så är det Edinburgh som är landets huvudstad. Edinburgh är dessutom den mest besökta staden i Storbritannien efter London. Edinburghs utmärkande struktur och atmosfär gav staden en plats på Unescos lista över världsarv 1995. Detta har ytterligare bidragit till stadens enorma popularitet.

Edinburgh Castle är stadens absoluta mittpunkt. Slottet ligger på toppen av en gammal vulkan mitt i Edinburgh.

“Royal Edinburgh Military Tattoo” vid Edinburgh Castle är bara en liten del av Edinburgh International Festival som går av stapeln under augusti. Om du reser till Edinburgh under den här perioden kommer du få uppleva en stad som förvandlas till en stor scen med alla möjliga spännande arrangemang. Det är sex festivaler samtidigt och ungefär en halv miljon människor från världens alla hörn besöker staden under den här perioden. Det är en upplevelse i sig.

Följ med på en guidad tur i de gamla underjordiska gatorna under the Royal Mile. Guiden är utklädd till en piga från 1500-talet och ger er en rundvisning som tar er tillbaka i tiden. Man får en inblick i hur det var att leva i Edinburgh på den tiden, särskilt längs de underjordiska gatorna. Det finns flera olika utställningar där man t.ex. kan se en familj som har drabbats av pesten. I ett av rummen finns interaktiva skärmar som visar de mest kända invånarna som har levt bland dessa gator. Ett mycket annorlunda besök som rekommenderas varmt.

Skottland och whisky är ett oskiljaktigt par. Vi anordnar besök på Scottish Whisky Heritage Center med en audiovisuell show och en liten tågresa där vagnen utgörs av en whiskytunna. Här kan man få veta mer om historien bakom den skotska whiskyn.


Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera företagsbesök, dagsturer, lokaltransport, guidade turer och mycket mer.

Pris

Frånpris per person vid minst 10 pers.

SEK 2 795:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Kommentarer till pris

  • Edinburgh fem dagar/fyra nätter
  • Flygbiljett Sverige - Edinburgh t/r
  • Övernattning med frukost på centralt beläget hostel med eget badrum
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker denna typ av utflykter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: