Fyra dagar
Med tåg
Från 2 450:-
Många åker förbi Hamburg på väg genom Europa, men denna intressanta stad är definitivt värd ett stopp. Staden är med sina cirka 5 miljoner invånare Tysklands näst största stad och landets näst minsta delstat. Här hittar man dessutom Europas näst största hamn. I själva staden bor det knappt 1,8 miljoner invånare.

Hamburg har varit en universitetsstad sedan 1919 och Hamburgs universitet har över 40 000 studenter. Dessutom finns det flera högskolor inom bl.a. musik och bildkonst.

Hamnen i Hamburg utgör 10% av stadens yta och har ett stort inflytande över stadens ekonomi. Här hanteras cirka 3 miljoner containrar varje år. Staden är dessutom hemstad åt flera varv samt stål-, aluminium- och kopparindustrin.

Näringslivet består bl.a. av kemisk industri, livsmedelsföretag, förnybar energi, logistik, sjöfartsekonomi, medier/IT och luftfart. Airbus har en stor fabrik i staden och dessutom finns det en mängd andra verksamheter som är underleverantörer till luftfartsindustrin.

I området omkring Aussenalster kan man se ståtliga byggnader från 1900-talet som står uppradade längs blomstrande alléer och gator. Överallt längs gatorna ser man dyra bilar och exklusiva varumärken.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera yrkesmässiga besök, dagsturer, lokaltransport samt guidade rundturer.

Det finns bl.a. möjlighet att gå på rundvisning på Airbus-fabriken, gå på stadsvandring i det gamla arbetardistriktet Ottensen, som har blivit trendigt tack vare många kulturer och bohemer, eller stadsvandring i det nya arkitektoniska HafenCity-projektet.

Upplev en fotbollsmatch med Hamburger SV, se en musikal eller teaterföreställning i den nybyggda teatern i hamnområdet, besök en eller fler av de många vackra kyrkorna eller tillbringa några timmar på en av flera shoppinggator. Möjligheterna är många i denna storstad som ligger 1–1,5 timmes bilfärd från den dansk-tyska gränsen.

I priset ingår

  • Hamburg fyra dagar/tre nätter
  • Tåg Sverige - Hamburg t/r
  • Boende på hostel i flerbäddsrum

Kommentarer till pris

Frånpris pp vid min. 10 personer

Frånpriset är baserat på priser i lågsäsong och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa.

Tips

Se staden från vattnet. Antingen kan du åka på en båttur på sjön Aussenalster med möjlighet till att komma ut på de små kanalerna eller så kan du se containerhamnen från vattnet genom att åka på en rundtur. Ge dig ut till fots och känn stämningen i staden eller åk på en guidad cykeltur.

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats vid minimum 10 personer. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: