8 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 8 950:-
Hô Chi Minh-staden började som en liten fiskeby som beboddes av khmererna och var under Kambodjanskt styre fram till slutet av 1600-talet då staden blev vietnamesisk. Tack vare sitt gynnsamma läge vid floden hade staden en snabb tillväxt de efterföljande åren. Staden har också varit en fransk koloni, vilket man kan se på flera byggnader och stadens stora boulevarder.

Kulturellt sett är Hô Chi Minh-staden en riktig pärla. Man behöver inte mer än att ge sig ut på första bästa gata förrän upplevelserna sköljer över en. Gatorna genomsyras av gammalt och nytt – traditionella matstånd som ligger vägg i vägg med moderna kaféer, små gränder bland stora boulevarder, lokala marknader och moderna köpcentrum. Trafiken är ett kapitel för sig. Femfiliga vägar med bilar och miljontals mopeder där välmenande medtrafikanter stämmer in i en symfoni av tutor.

Om du är intresserad av landets krigshistoria ska du ta dig till museet för krigets offer. Här får man se en samling av krigets stridsvagnar och flygplan samt en rörlig fotoutställning som förmedlar krigets skräck. En annan kvarleva från kriget är Viet Congs underjordiska tunnlar, Cu Chi-tunnlarna. Ett måste, och inte minst en otroligt klaustrofobisk upplevelse. Om man föredrar fredliga och vackra sevärdheter kan man besöka stadens imponerande pagoder och tempel. En av de mest storslagna är Jade-pagoden.

Om man har några dagar över ska man passa på att besöka Mekongdeltat söder om Hô Chi Minh-staden. Det är också en helt unik upplevelse. På vägen dit får man uppleva vackra risfält, trevliga fiskebyar och det spännande lokala livet längs vägen. Själva Mekongdeltat förgrenar sig ut över ett stort område där vardagen bjuder på flytande marknader, små hus uppbyggda på pålar i floden, fruktplantager, båtbyggerier, lokala musikinstrument och traditioner.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper naturligtvis till med flyg, boende och transport vid både ankomst och avresa, men vi kan också ordna entrébiljetter och arrangera företagsbesök, dagsturer, lokaltransport, guidade turer och mycket mer.

I priset ingår

  • Hô Chi Minh-staden åtta dagar/fem nätter
  • Flygbiljett Sverige - Hô Chi Minh-staden t/r
  • Boende på hotell i rum för 2–4 personer med frukost

Kommentarer till pris

Frånpris pp vid min. 10 personer

Frånpriset är baserat på priser i lågsäsong och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa.

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats vid minimum 10 personer. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: